MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 09, 2025 11:07 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
3000 / 13.6 x 18,6 = 3150 a Ty Richie to się lepiej odmianów naucz, na ministra się nie nadasz.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Bodzio pisze:
3000 / 13.6 x 18,6 = 3150 a Ty Richie to się lepiej odmianów naucz, na ministra się nie nadasz.

to jest najwiesza bzdura jaka w zyciu słyszałem :o :lol: to jakis debil wyliczył

3000zł akcyzy to wychodzi od 22000zł
jak doliczymy 18,6% to wychodzi 4000zł akcyzy...wiec albo ja jestem debil matematyczny albo to sprytna manipulacja bo znajc zycie to te gnoje zrobili srednia z wysokoscia opłat akcyzy od aut ponizej 2ltr czyli 3.1% i wyszła im mniej... Jak to mawiał chyba Lenin albo Stalin "smierc jednego człowieka to wypadek ,smierc miliona to statystyka" tak samo tutaj po uzyciu statystycznego bełkotu cisna kity ze ktos zapłaci jedynie 150zł wiecej :lol: :lol: :lol:

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Wika pisze:
Rezerwy Solidarności Społecznej

Do cholery z solidarnością społeczną! Slums siedzi po bramach, piwo pije, przechodniów straszy, a ja mam się solidaryzować i im to piwo z zasiłku kupować!?! Jak im brakuje kasy, to niech podwyższą akcyzę na papierosy, zalegalizują i opodatkują marihuanę a nie za porządne auta się biorą!

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Piątal pisze:
Wika pisze:
Rezerwy Solidarności Społecznej

Do cholery z solidarnością społeczną! Slums siedzi po bramach, piwo pije, przechodniów straszy, a ja mam się solidaryzować i im to piwo z zasiłku kupować!?! Jak im brakuje kasy, to niech podwyższą akcyzę na papierosy, zalegalizują i opodatkują marihuanę a nie za porządne auta się biorą!

dokładnie- mozna jeszcze prostytucje by opodatkowac -ale juz widze pisiorow jak by prostestowali,radio mam ryja itp itd.Ogolnie dobija jeszcze przemysł samochodowy ktory dostał obecnie najbardziej w obecnym kryzysie.

MB 308 automatic

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

MERCEDES 4 EVER pisze:
dokładnie- mozna jeszcze prostytucje by opodatkowac -ale juz widze pisiorow jak by prostestowali,radio mam ryja itp itd.

To może w takim razie opodatkujmy obie grupy zawodowe, które w Polsce zgodnie z prawem nie płacą podatków- prostytutki i księży ;)
(chociaż trzeba się zastanowić, bo przecież na podwyższeniu podatku na samochody luksusowe księża ucierpią najbardziej ;P)

ex Jawa 50 typ23

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Od jakiegos juz czasu wlasciciele statkow powietrznych w Polsce (szybowce, ultralighty, samoloty, wiatrakowce) rejestruja je w Niemczech lub Czechach, wlasnie z racji znacznie nizszych oplat a przede wszystkim mniejszych komplikacji biurokratycznych z tym zwiazanych.. Byc moze przyszedl czas na samochody?...
A tak powaznie, to bardzo przykre ze obywatel we wlasnym kraju jest zmuszany do bycia zlodziejem, zeby godnie zyc. Znajdzie sie przeciez sposob na te akcyzy, podobnie jak w poprzednich latach, nie zmienia to faktu, ze sytuacja jest chora. Ciekaw jestem czy taki Niemiec czy Francuz musi placic horrendalne podatki akcyzowe od przyjemnosci zakupu auta w Unii..

'94 BMW R1100GS Balbinka, '95 Honda NTV 650 Honoratka, '60 Awo 425S
ex - '88 MB 124 200TD

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Sluchalem wczoraj audycji radiowej o tematyce ekonomicznej.
Otoz niestety musze sie zgodzic z tym, iz zabicie motoryzacji w Polsce, to zabicie zlotonosnej kury. Ograniczenia spowoduje zmniejszenie sie wplywow do budzetu przy okazji z innych dziedzin, poniewaz motoryzacja jest z nimi szeroko powiazana.
Nie bede dawac tu przykladow, bo kazdy wie o co chodzi.
Natomiast, chca jeszcze niby wprowadzic podatek od ekologii, ktory preferowalby samochody mlodsze. Niestety, moim zdaniem nie wszystkich stac na auta mlodsze. Znow zrobi sie blokade, ograniczenie, marazm i inne niepozadane efekty. Juz kiedys to przechodzilismy.
Widac historia lubi sie powtarzac?

"Szkoda Ziutka. Dobry był z niego herbatnik. Mógł jeszcze pożyć..."

Ostatnio zmieniony czw gru 04, 2008 11:45 am przez Nilovitz, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
swój chłop

MERCEDES 4 EVER pisze:
3000zł akcyzy to wychodzi od 22000zł
jak doliczymy 18,6% to wychodzi 4000zł akcyzy..:

A jak by naliczana byla akcyza za samochod np/ W124 320 z tym ze przywozimy do do Polski BEZ SILNIKA? Czy mozna opalcic akcyze ( minimalna lub w ogole) dla asmochodu bez silnika?
Bo jesli tak to wowczas po akcyzach montujemy szczesliwym trafem "kupujemy" silnik ktory byl w tym samochodzie i jazda [zlosnik] Silnik to teraz czesc zapasowa wiec...

Tytuł:
wiarus senior

Borys pisze:
Od jakiegos juz czasu wlasciciele statkow powietrznych w Polsce (szybowce, ultralighty, samoloty, wiatrakowce) rejestruja je w Niemczech lub Czechach, wlasnie z racji znacznie nizszych oplat a przede wszystkim mniejszych komplikacji biurokratycznych z tym zwiazanych.. Byc moze przyszedl czas na samochody?...

W naszym regionie wiele osób jeździ już na niemieckich blachach autami. Wystarczy,że masz np.kogoś z rodziny zameldowanego w Niemczech i jeśli macie do siebie wzajemne zaufanie, to rejestruje on auto na siebie w Niemczech i po sprawie .
Koszty ubezpieczenia są wprawdzie wyższe niż u nas ale
za to nie trzeba płacić akcyzy,więc jest z czego zapłacić ubezpieczenie.

'07 E60 530D Sedan
'03 Aprilia SR50

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Wika pisze:
W naszym regionie wiele osób jeździ już na niemieckich blachach autami. Wystarczy,że masz np.kogoś z rodziny zameldowanego w Niemczech i jeśli macie do siebie wzajemne zaufanie, to rejestruje on auto na siebie w Niemczech i po sprawie.

Pomijam już, że średnia akcyza, to może jedno roczne, średnie ubezpieczenie, a co z podatkiem drogowym?

Ja tam widzę, że w naszym/waszym regionie wyrejestrowuje się auto w DE i z kartonu lepszego lub gorszego robi się tablice z ostatnim numerem z Briefu i najzwyczajniej pali się głupa.

Tytuł:
wiarus senior

Zależy jakie auto kupujesz .
Przy golfie II 1,6 to faktycznie nie ma sensu ale przy W211 320 już tak.

'07 E60 530D Sedan
'03 Aprilia SR50

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

(me: how) pisze:
Ja tam widzę, że w naszym/waszym regionie wyrejestrowuje się auto w DE i z kartonu lepszego lub gorszego robi się tablice z ostatnim numerem z Briefu i najzwyczajniej pali się głupa.

O tym wlasnie mowie... Dlaczego nie moze byc normalnie? Dlaczego Panstwo nie chce potraktowac obywateli tak, zeby mogli bez zbednych narzekan kupic sobie to uzywane auto w niemczech czy innej francji i nie placic dodatkowego ogromnego haraczu za chec do zycia? Pewnie dlatego, ze Polacy uwielbiaja jezdzic autami z tablicami z kartonu.. Cos w tym chyba musi byc...

'94 BMW R1100GS Balbinka, '95 Honda NTV 650 Honoratka, '60 Awo 425S
ex - '88 MB 124 200TD

Tytuł:
Spokojnie, czyli jadę za granicę, kupuję auto, ale zastrzegam sobie w umowie, że bez silnika kupuję. Przyjeżdżam do Polski tym autem, po czym zapominam odwieźć silnik poprzedniemu właścicielowi, bo on też zapomniał.
Płacę akcyzę od przywiezionego nadwozia, po czym od kogoś innego kupuję ten silnik, a nawet nie muszę, przecież mam taki w garażu od jakiegoś czasu, kupiłem na giełdzie, bez umowy za 100 zł. Montuję, jadę na przegląd i rejestruję.
I już ?

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Bodzio pisze:
Spokojnie, czyli jadę za granicę, kupuję auto, ale zastrzegam sobie w umowie, że bez silnika kupuję. Przyjeżdżam do Polski tym autem, po czym zapominam odwieźć silnik poprzedniemu właścicielowi, bo on też zapomniał.
Płacę akcyzę od przywiezionego nadwozia, po czym od kogoś innego kupuję ten silnik, a nawet nie muszę, przecież mam taki w garażu od jakiegoś czasu, kupiłem na giełdzie, bez umowy za 100 zł. Montuję, jadę na przegląd i rejestruję.
I już ?

nie da rady -warunkiem opłacenia akcyzy jest przeglad techniczny a bez silnika bedzie ciezko aby pojazd przeszedł przeglad techniczny.A znowu palic głupa i robic opinie biegłego ze nie ma silnika to podciagną auto pod odpad niebezpieczny i niebedzie mozna zarejestrowac-jak by niekombinowac d.u.p.a zawsze z tyłu [zlosnik]

MB 308 automatic

Tytuł:
swój chłop

Cytuj:

chyba mamy inne kalkulatory bo u mnie to wychodzi tak:

3000 / 13,6 = 220,5 x 18,6 = 4102zł.

Na ministra i tak sie nie nadaję bo za dużo łukam czystej a może się nadaje :lol: :lol:

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00