Wika pisze:
Moim zdaniem taki proceder już nie ma miejsca , ja się z takim czymś nie zetknąłem .
Jeśli twoim zdaniem jednak istnieje , to donieś do prokuratury .
Jeśli wiesz o przestępstwie , to masz obowiązek powiadomić o tym odpowiedni organ .
Nie pozwól by niesprawne auta były zagrożeniem na naszych drogach !
Proszę cię : albo albo ...
To chyba nie takie proste jak piszesz. Ale fakt, tu masz rację - jak się wie to się zgłaszać powinno.
Wika pisze:
Jeśli jednak masz rację i takie coś jak "lewe przeglądy " istnieje , to jest to kolejny argument przeciwko obecnemu systemowi .
Po co więc nam stacje kontroli pojazdów w obecnej formie , gdzie przegląd nie stanowi problemu i wszystko da się załawić ?
To jest dopiero chore ...
Moim zdaniem jest to argument za zaostrzeniem przepisów i zaostrzeniem sankcji za nieuczciwe przeglądy. I kamery nie są wcale złym pomysłem, podobie jak w przypadku przytoczonym przez Ciebie - czyli egzaminów. Jeżeli warsztat jest uczciwy to nie ma się co kamer obawiać, a właściciel będzie miał większy komfort, że auta "bokiem" nie jeżdżą nabijając kasę nieuczciwym pracownikom.
PS - ta stacja o której pisałem, że załatwiała te przeglądy działa nadal, ale jest pod stałym dozorem kamery policyjnej, o czym właściciel został poinformowany. Spędził także około 2 tygodnie na koszt Państwa, czyli nasz. Sprawa toczy się nadal i zapewne zapadnie jakiś wyrok.