Niestety nie moge przeslac tresci listu,gdyz wysylasz go elektronicznym formularzem sejmowym i zadna kopia sie nie zapisuje.Przychodzi tylko na Twojego @ potwierdzenie przyjecia.Moge przekazac co w nim wskazalem.
1.Zapytanie dlaczego jestem zmuszany do obowiazkowego oplacania OC,jesli nie jezdze samochodem np.podczas remontu
2.Zapytanie dlaczego nie moge czasowo wyrejestrowac samochodu(wzorem krajow UE) bez koniecznosci zlomowania pojazdu
3.Zapytanie dlaczego Państwo okrada mnie nakazujac mi oddac swoj samochod za darmo lub ZA DOPLATA(tam tez napislaem drukowanymi)do punktu kasacji-nalezy mi sie kasa chociaz za kilogramy stali
4.Zapytanie dlaczego Państwo pozbawia mnie podstawowego prawa wlasciciela,czyli rozporzadzania wlasnoscia-uzasadnienie:dlaczego nie moge robic z MOIM samochodem,za ktorego ZAPŁACILEM okreslona sume tego co uwazam za stosowne-czyli rozebrac na czesci bez jakichkolwiek warunków(czyt.dalszego placenia OC,chociaz samochod jest zdekompletowany)
5.Zapytanie dlaczego Państwo nakłania mnie do naginania lub wrecz lamania prawa-uzasadnienie:chcac zachowac samochod na czesci i nie placic OC,podpisuje fikcyjna umowe kupna-sprzedazy z Panem Eugeniuszem z pobliskiego parku w zamian za pol litra wodki ksiazecej
Oczywiscie w/w zapytania sa wersja skrocona oryginalu-oddaja tylko esencje tego co wyslalem.Po dwoch dniach od wyslania dostalem maila z biura komisji przyjazne panstwo ze moje pismo zostalo przyjete zewidencjonowane i czeka....czeka i czeka
Pozdrawiam
Rychu