Prezeslaw pisze:
Witam szanownych Towarzyszy. Jaki laptop polecicie. Mam do dyspozycji 2650PLN i dobrze by było, żeby miał:
- procesor Intel 2 DUO
- 4GB RAM
- kartę graficzną 512 MB (najlepiej dedykowaną)
- Vi-Fi
- Bluetooth
- dysk ponad 300GB
- kamera
- etc.
można wiedzieć do czego ten laptop ma służyć ? do obsłużenia 4 giga ramu potrzebny będzie Ci system 64 bitowy. Nie śledzę aktualnego stanu, ale stosunkowo niedawno był problem ze sterownikami pod systemy 64 bitowe...
Co do podanej przez Ciebie konfiguracji: rozumiem, że lapek ma służyć jako stacjonarny komputer, bo do pracy na akumulatorze taki konfig się "niezbyt" nadaje. Jeszcze dorzuć do tego 17-19 cali to możesz zapomnieć, że godzinę potrzyma. (nie mówię oczywiście o czytaniu notatnika

)
co do samej marki hmm, różnie można trafić. Nie ma pewników. Najlepiej było poczytać fora, które zaproponowali już niektórzy merc-maniacy i wybrać sprawdzony model, a nie jakąś super nowość. Takie moje zdanie.
Cytuj:
TReneR napisał:
A ja nie polecam Della - musialem wymienic klawiature (kilka klawiszy zaprzestalo wspolparcy), rozlecialo sie mocowanie ramki wyswietlacza do zawiasow, klawisze touch pada odmowily daleszej wspolpracy).
Kupileś pewnie tego montowanego już w polsce
mój brat pracował w Dellu w Irlandii. Nie chciałbyś wiedzieć jak tam są robione laptopy. Brat powiedział, że już nigdy nie kupi della heh.