MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob cze 28, 2025 5:17 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
nowy

Witam i pozdrawiam wszystkich .Mam pytanie do kolegow ;dysponuje ktos z was schematem instalacji podcisnieniowejdo w123 z automatem?Przy wyjmowaniu silnika rozłączyłem te przewody i teraz nie moge znalezc kartki na ktorej zapisałem kolejnosc podłaczenia.Wiec jezeli ktos ma takową i byłby skłonny ja udostepnic to bede bardzo wdzieczny.Z gory wszystkim dziekuje.

Tytuł:
postmajtek

Postaram sie cos znalezc. Niestety nie moge nic obiecac. Mam takze klopot, aleinnego rodzaju. Wszystko dziala, dopoki nie podlacze przewodow do malego bialego plastikowego trojnika. Jezeli to zrobie to biegi skrzynia tez inaczej pracuje. Jak to w takim ukladzie bywa, potrzebna jest rownowaga.

postaram sie Ci pomoc. Jezeli jeszcze sie z tym nie uporales. Takze jestem tym zywo zainteresowany.

trzym sie

darco

Tytuł:
Klubowicz

Moze to cos pomoze:

ps. Wypelnil profil i jak prosisz o pomoc, to napisz czego to dotyczy, w w123 bylo kilka roznych silnikow, autmatow [zlosnik], jak widzisz nawet w tym samym typie sie troche roznia.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Tytuł:
swój chłop

Numer GG: 1202652
Witam mam ten sam problem Bo albo mi biegi szrpały tak mocno że przy zmianie na 2-gi bieg koła lekko zapiszczały jak miałem przez ten trujnik podłączone a jak miałem bez to mi się ślizgały .Teraz mam nadal bez tego trujnika bo mi się zepsuł ale biegi działają ok ale co i jak to niewiem bo mi mechanik robił metodą prub i błedów robił to chyba z 2 dni ale jakoś mu się udało .Niewiem jakie macie silniki ale ja mam 200D z automatem i jak macie 240 lub 300 to może być inaczej rozwiązane .Jak znajdziecie jakieś rozwiązanie to dajcie znać lub jak by kto mial ten trujnik na sprzedaż to bardzo chetnie odkupie .

609886857

Tytuł:
postmajtek

shampoo

tez ustawialem wszystko metoda prob i bledow. Tyle ze takich trojnikow wyprobowalem chyba ze cztery. Dwa chodza do dzisiaj u znajomych(takie same fury). w momencie gdy trojnik wyciagnalem jak reka odjal. Wszystko dziala, regulacja swiatel, zmiana biegow. na pewno w skrzyni nie mam rozwiazania mechanicznego.
Wiem jak to wyglada bo wymienialem w poprzednim skrzynie. Trzeba bylo dosztukowac troche linki i pociagnac ja do dzwigienki w skrzyni. Mocowanie linki na filtrze powietrza. linka oczywiscie w otulinie.
Musze dokladnie zobaczyc. Pasuje mi pneumatyczne, auto jest z roku 82.

Jezeli jestes pewien ze to trojnik, to masz prawie problem z glowy.

Tytuł:
postmajtek

laudan

tak masz racje. musze zobaczyc u siebie jak to wyglada dokladniej. jezdze juz tak 1,5 roku. Jednego fachmena juz mialem co mi skrzynie chcial rozbierac. nie musze przypominac co to znaczy!!!

dzieki za informacje i schematy. postaram sie cos zawalczyc.

Tytuł:
postmajtek

laudan

tak masz racje. musze zobaczyc u siebie jak to wyglada dokladniej. jezdze juz tak 1,5 roku. Jednego fachmena juz mialem co mi skrzynie chcial rozbierac. nie musze przypominac co to znaczy!!!

dzieki za informacje i schematy. postaram sie cos zawalczyc.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00