MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr sie 13, 2025 11:23 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

wedlug mnie: pokazywanie czyichs fotografii i innych rzeczy nie jest czyms zabronionym

zabronione jest ukazywanie tych dziel jako swoje przede wszystkim, lub tez czerpanie korzysci z tychze dziel

"Szkoda Ziutka. Dobry był z niego herbatnik. Mógł jeszcze pożyć..."

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Numer GG: 282401
kali pisze:
zaczynamy zjeżdżać z tematu, a więc przypominam,
temat nie dotyczy "samochodów wschodu" tylko umieszczania zdjęć innych autorów.

Sio na PW :), albo do innego wątku z tymi trabantami :)

I wlasnie dlatego nie lubie sie juz udzielac na forum MB/8... A kiedys tak fajnie sie na zlotach pomagalo, wyniki liczylo. Nawet Fiatem w paradzie udzielalo...
Nilovitz pisze:
wedlug mnie: pokazywanie czyichs fotografii i innych rzeczy nie jest czyms zabronionym

zabronione jest ukazywanie tych dziel jako swoje przede wszystkim, lub tez czerpanie korzysci z tychze dziel

A wedlug mnie przekraczanie rpedkosci nie jest zle, bo czasami wystepuje koniecznosc wyzsza... Niestety, policja ma na ten temat inne zdanie.
Nie zmienia to faktu, ze jak wkleisz i trafisz na fajnego ludzia, to bedzie dobrze. Gorzej, keidy ten ludz bedzie chcial zarobic/zemscic sie czy po prostu wyegzekwowac prawo... ;( No nie wolno i juz ;))

Broneq - nie mam juz ochoty wklejac moich zlomow, potem tylko mi sie smutno robi... ;)

Polski Fiat 125p 1968 1300cc
Opel Olympia-Rekord B 1966 17ooL
o-----------------------------------o

Tytuł:
Klubowicz

Numer GG: 267496
KajTan, a jak wygląda LINK w TAGACH IMG? To też link, a zdjecie - choć widoczne - nadal znajduje się na serwerze macierzystym.

Powiem krótko - każdy odpowiada sam za to, co robi. Prezentowane czyjeś zdjęcia wg mnie powinny być opatrzone stosowną klauzulą czy opisem, aby chronić w ten sposób interesy obydwu stron, np.:

1. Znalezione w sieci...
2. Zdjęcia Pana/Pani...
3. Zamieszczono bez zgody i zostana usunięte na wyraźne polecenie zainteresowanych...

itp.

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Niezgodna z prawem będzie również wymiana np. w ramach "klubu miłośników muzyki", jeśli nie wszyscy członkowie się znają i utrzymują ze sobą stały kontakt.

Chcę się odnieść.
Powyższe już nie wynika z art. 23. ust.1. ustawy. To mi wygląda na dowolną interpretację czyjąś. Nie ma w ustawie definicji kręgu towarzyskiego więc skąd warunek, że osoby muszą stale utrzymywać kontakt? No i skąd pomysł, że wszyscy członkowie "klubów" muszą się znać?

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00