gizmo pisze:
z tego co widzialem, a troche juz widzialem (m.in. na przykladzie wlasnych aut), latwiej dobrac kolor samochodu jak kolory tych listew.
Zmarnowałem wczoraj półtorej godziny, żeby zobaczyć, kto dał dupy.
Wygląda to mniej więcej tak: jest na rynku kilka katalogów i kilka baz z recepturami. Nie wiem jakie są różnice między nimi, ale wlazłem na zaplecze, koleś pokazał mi maszynę w kształcie lottomatu i krok po kroku dotarliśmy do koloru 735 astralsilber. Na listwy i zderzaki program podaje dwie bazy: 7177 i 7135 i do tego dwa różne oznaczenia klaru! "Sokole Oko" zaklina się, że w butelce jest 7177. Ale nawet jeśli, to jest to 7177 wg receptury z programu, który HGW kto i z czego stworzył.
Nilovitz pisze:
(me: how) pisze:
...a miszcz proponuje mi teraz polakierownie reszty...
bez doplacania !!!??? ja bym sie zgodzil
Mam nadzieję, bo nie czuję się tu winny. Zamówiłem kolor, a jeśli jest inny, to kolor kupił lakiernik u mieszacza i to sprawa między nimi.
Okazuje się, że lepiej było poczekać na słoneczny dzień i w samo południe wziąć banana pod pachę po czym kazać domieszać sobie na oko.
Inną sprawą jest, że jak przyjrzeć się oryginalnie polakierowanej listwie, to metaliczne "ziarenka" bazy są bardzo drobne, a to czym pryska "Parkinson" wydaję się być nieco bardziej gruboziarniste.