MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr sie 13, 2025 7:52 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4
Autor Wiadomość
 Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

ghost2255
Spoko: 100% L-4 się zgadza, a co do załatwiania "prywaty" podczas słuzby to juz nie jeden dostał za to "na garba".
Większość z gliniarzy chętnie zrezygnowała by z 100% L-4 na korzyść normalnych zasad przewidzianych przez Kodeks Pracy: dodoatkowo płatne nocki, weekendy, dni wolne na żądanie itd.
...Większość pracowała u prywaciarza i chętnie by wróciła, a na 8 godz. służby masz 20 min przerwy...
;)

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

ghost2255 pisze:
Niestety z drogówki nikogo nie znam, ale ci policjanci, których znam zarabiaja naprawdę w okolicach średniej krajowej. Oprócz tego mają 100% płatne L4, 13-tą pensję, mundurówki, premie. Jak wszystko to dodać i podzielić przez 12 miesięcy to wcale nie wychodzi tak źle. Oprócz tego w czasie pracy mogą sobie pozałatwiać wszystkie prywatne sprawy, a potem jak zabraknie czasu na pracę, to robią nadgodziny, które oczywiście potem odbierają jako czas wolny itd...Nie wspominając o tym, że wszystko sobie załatwią jeżdżąc radiowozem.

Teraz mi ktoś napisze, że powinienem sobie pójść do policji, jak tam jest tak dobrze - chciałem, ale się nie dostałem.

Poza tym wszyscy ci narzekający policjanci nigdy nie pracowali np. "u prywaciarza", czyli normalnie, jak większość z nas, gdzie nie ma 2-godzinnych przerw, pełnego ZUS-u, pełnego urlopu, zwolnień lekarskich i wszystkich przywilejów pracowniczych.

mój brat akurat pracował w prewencji ale to chyba mamy zupełnie inny obraz policji...
brak "trzynastek" przez 6 lat służby zasadniczej, brak jakichkolwiek premii poza jedną (23zł na głowę "na czysto" za złapanie groźnego gangu lol), dosłownie NIC przez te wszystkie lata. Dlaczego ? Ano tak jest kiedy w pracy jesteś SOBĄ a nie wielkim panem policjantem i potulnie robisz to co Ci każą. I nie wtedy, kiedy mówisz przełożonym to co myślisz, a nie to, co chcą usłyszeć. Kiedy mówili do mojego brata, że ma dzisiaj wystawić mandatów na taką i taką kwotę odpowiadał, że to on kontroluje ludzi i on ustala, kiedy się kara należy a kiedy nie.
Wyobrażenie o pracy policji ludzi z zewnątrz jest bardzo słodkie. Przykład: mój brat potrzebował kredytu aby kupić swój pierwszy w życiu samochód. Poszedł od banku i jak powiedział gdzie pracuje to było: "ooooo to nie ma sprawy proszę pana, panowie zarabiacie 2.500zł to spokojnie udzielimy panu kredytu". Jak się kobieta dowiedziała że brat na rękę otrzymuje ledwo ponad 1000zł to mu podziękowała.
Wolne godziny ? Przerwy ? Czy u któregoś prywaciarza trzeba pracować 24 godziny na dobę, przechodząc odległość 10-20 kilometrów, następnie dzień wolny który przesypiasz i kolejne 24 godziny ?.

Mój brat zawsze powtarzał wszystkim, którzy z takim podziwem na niego patrzyli (kumple): "chcesz ? jasne, idź do policji, zobaczysz jak jest fajnie."
W wieku 26 lat miał więcej siwych włosów na głowie niż nasza 55 letnia mama. Nerwowość to było jego drugie imię, nie mógł pić, bo korba od razu... Odszedł z policji i co ? Inny człowiek, spełnia marzenia, realizuje się, czerpie życie pełnymi garściami. Jedzie sobie na wycieczkę do Szwajcarii na mecze euro. Kupił samochód, wymarzony motor. W policji ? Zastanawiał się codziennie czego sobie odmówić, żeby mieć na paliwo do samochodu i żeby starczyło na jedzenie+ opłacenie stancji.
Może i nie powinienem wywlekać prywatnych spraw brata, ale chyba lepiej nie da się zobrazować jak to cudownie jest w policji... są oczywiście dobre strony, ale powtarzam: należy się pięć razy zastanowić zanim pójdzie się do policji.

Mnie brat powiedział, że nigdy w życiu mi nie pozwoli i mogę sobie wybić z głowy :P to samo brat w wojsku, także mundury mi odpadają hehe. Pozdrawiam i życzę trafnych wyborów...

dlatego tutaj jestem
[quote]"Jazda Mercedesem to tak jakby trafić do nieba- bez konieczności umierania"[/quote]

na co dzień skromny ale dumny posiadacz swojego pierwszego auta:
Opel Astra F 1.4 8v :)

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Święte słowa.....

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Numer GG: 5048999
Maksio nie tylko taki stres przeżywa się w Policji. Kilka lat temu pracowałem w Sądzie Rejnowym. Pracuje tak około 60 osób z czego 10 nie jest spokrewnionych ze sobą w żaden sposób i mają najgorsze stanowiska, do tej grupy ja należałem. W papierach stanowisko: woźny sądowy, a robiłem za: sekretarza sądowego, protokolanta na rozprawach - to akurat mi najbardziej pasowało, doręczyciela korespondencji sądowej, kuratora społecznego, hydraulika, konserwatora, informatyka. Niesamowity mobbing ze strony przełożonych kierowników i samego prezesa, który wywierał na mnie taką presję, że dosłownie bałem się iśc do pracy. Poza tym identyczna sytuacja jak u Twojego brata w Policji. Zwolniłem się na gwiazdkę i to był najlpeszy prezent jaki sobie podarowałem :)

I nikt mi nie wmówi, że praca w Urzędach Państwowych to najlepsza praca! Ciekawe z której strony? :-?

CHRYSLER SEBRING 2.7 V6 2004r. - ex
JEEP GRAND CHEROKEE LTD 4.7 V8 1999r. - ex

BEZ GWIAZDY NIE MA JAZDY!!!

W124 E220 1995r. - ex
W124 250D 1992r. - ex
W124 200E 1991r. / E220 1994r. - SZCZEPAN - ex

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Maksio pisze:
LUDZIE ! KTO DAJE WARSZAWSKIM KIEROWCOM PRAWO JAZDY !!!!??!?!?! Kuźwa mać rzuca mnie już normalnie i zbiera mi się na mdłości jak widzę rejestrację na W

sobolini pisze:
Zgadzam się w stu procentach. kierowcy z wawy to najwieksza zaraza na drodze

Gdyby meldunek w Warszawie był osiągalny tak trudno jak Polskie obywatelstwo, to by się okazało że to wasi koledy z sąsiednich wsi was tak denerwuja na drodze. Problemem na drodze są ci co niedawo mieli tylko syrene i traktor a teraz wsiedli do 200konnego bmw itd
A że do Warszawy napływ ludność z małych miast i wsi jest ogronmy to tak nas postrzegają. Cześć aut u mnie pod blokiem miała jeszce niedawo numery LLU, WMA, NDZ, WGR a teraz już dumnie mają WE ot warszawiacy

MIKE SANDERs Korrosionsschutzfett
www.bezkorozji.pl
535-466-616

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

AMG pisze:
A że do Warszawy napływ ludność z małych miast i wsi jest ogronmy to tak nas postrzegają. Cześć aut u mnie pod blokiem miała jeszce niedawo numery LLU, WMA, NDZ, WGR a teraz już dumnie mają WE ot warszawiacy

Frustracja!!! I udowadnienie na siłę innym, że nie są gorsi. A nawet, że lepsi. Do tego celu wykorzystują nawet drogi... Tak mi sie wydaje

Honda CBX 650 '83
i kilka moto z KDL, następne w planach... ciągle mało rdzy w garażu

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

dzisiaj i wczoraj znowu jechałem trasę Nidzica- Olsztyn. na 30 kilometrowym odcinku E7 znów "królowali" Wxxx... ale powstrzymam się od komentowania, żeby nie narażać się moderatorom.
Wyrażę to ikonograficznie:

:o + :-? + :roll: = :cry:

tyle

dlatego tutaj jestem
[quote]"Jazda Mercedesem to tak jakby trafić do nieba- bez konieczności umierania"[/quote]

na co dzień skromny ale dumny posiadacz swojego pierwszego auta:
Opel Astra F 1.4 8v :)

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Numer GG: 4094058
może i frustracja .. a moze i niektórzy po prostu poczuli wiatr w żaglach.
Dzisiaj dziabnąłem małą trasę na "siódemce" i stwierdziłem, że najbardziej wkurzaja mnie kierowcy na Płońskich, sochaczewskich i ciechanowskich rejestracjach .. (z tych zaczynających się na W) .. a oni z Warszawą nie maja nic wspólnego :D .. to największe prostactwo jakie znam.. (oczywiście nie wszystkich ... ale wystarczy przejechać się na targ do płońska lub najzwyczajniej przyjrzeć się pojazdom i ich właścicielom na w/w blachach ... żenada)
Pozdrawiam

Cadillac DeVille Lowrider
Chevy '64 Impala SS Lowrider
C123 280CE
S124 250D
Lincoln Town Car -ex
C124 300CE 24V -ex
W126 420SEL Cali. -ex
W123 240D '84 -ex
W123 200D -ex

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

ALPAq pisze:
może i frustracja .. a moze i niektórzy po prostu poczuli wiatr w żaglach.

Fakt, zbyt wielka pewność siebie też czymś podobnym skutkować może ;)

teraz w123 230CE '82, już takie jak trzeba :-)

banalne audi na wyloty...

Honda CBX 650 '83

i kilka moto z KDL, następne w planach... ciągle mało rdzy w garażu

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4

Strefa czasowa UTC+02:00