MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr sie 13, 2025 9:04 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

ghost2255 pisze:
Po prostu nie prekraczam ciągłych linii, zatrzymuję się na czerwonym, z pasa "w lewo" jadę w lewo, z pasa "prosto" jade prosto i nie ganiam po mieście 160km/h a do tego wszystkiego używam kierunkowskazów, taki egzotyczny ze mnie kierowca.
Często jak głąb też stoję w korku, zamiast "normalnie" sunąć drugim pasem, który jest wolny i wcisnąć się "na krzywy ryj" przed samym skrzyżowaniem, nie zważając na linie na jezdni.

Widzisz ja też tak jeżdżę, do tego jak skręcam w lewo to wcześniej włączam kierunek, a nie jak już ruszam... I mam rejestracje na W [zlosnik]

odrobinę zmodyfikowałem cytat [zlosnik]

ex W110'64 200D "Kaczuszka"
ex W123'81 240D "Niszczyciel" -obecnie tatowóz
ex 353W'87

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

No ale policjantów to chyba wśród nas nie ma.

'02 Seat Ibiza 1.9SDI 6k2 - ex
'94 MB W124 E300DT- ex
W poszukiwaniu swojej gwiazdy!

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Numer GG: 4094058
W końcu ktoś zauważył odejście od tematu ;) a Mod trzyma swoja rękę sprawiedliwości nad forum :) <br>Dodano po 1 minutach.:<br>
Janfocus pisze:
Powiem tylko tyle -na swięta warszawiacy wyjeżdzają do domów i Warszawa pustoszeje...

A tak myślałem .. czy to ogłosili jakieś zagrożenie zamachem bombowym ostatnio czy co? ...

Cadillac DeVille Lowrider
Chevy '64 Impala SS Lowrider
C123 280CE
S124 250D
Lincoln Town Car -ex
C124 300CE 24V -ex
W126 420SEL Cali. -ex
W123 240D '84 -ex
W123 200D -ex

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Mamy policjantke w szeregach super kobieta i kocha mercedesy [zlosnikz]

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

ghost2255 pisze:
dlaczego na naszych ulicach w ogóle nie widuję już drogówki?

...np: Powiat wejherowski rozpościera się na powierzchni 1280 km2, a położony jest w północnej części województwa pomorskiego. Jest to największy pod względem liczby ludności powiat ziemski w woj. pomorskim (179,5 tys. w poł. 2005 r.). Obejmuje trzy miasta: Wejherowo, Rumia i Reda oraz siedem gmin wiejskich: Choczewo, Gniewino, Linia, Luzino, Łęczyce, Szemud i Wejherowo. Od północy powiat wejherowski ma dostęp do Bałtyku. Długość linii brzegowej wynosi 17 km...

I na całym tym obszarze służbę pełni jeden patrol Ruchu Drogowego - do obsługi wypadków, kolizji, kontroli autobusów przed wyjazdem z dzieciakami i czuwaniem nad bezpieczeństwem na drogach.

Fajno, co nie??

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

tyberiusz to macie tam bardzo dziki zachód [zlosnik]

C123 280CE
S124 250D
Lincoln Town Car -ex
C124 300CE 24V -ex
W126 420SEL Cali. -ex
W123 240D '84 -ex
W123 200D -ex

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

ALPAq pisze:
a Mod trzyma swoja rękę sprawiedliwości nad forum
trzyma, trzyma :)

a teraz jako użytkownik
Maksio pisze:
LUDZIE ! KTO DAJE WARSZAWSKIM KIEROWCOM PRAWO JAZDY !!!!??!?!?! Kuźwa mać rzuca mnie już normalnie i zbiera mi się na mdłości jak widzę rejestrację na W

takie tematy wracają na HP jak bumerangi, jak ktoś chce wiedzieć jak się skończy ta dyskusja to może sobie poczytać tutaj, nie wieżę, że pójdzie w inna stronę ;)
http://w114-115.org.pl/forum/viewtopic. ... warszawska

Na chatach serwisów informacyjnych to też jest nośny temat i tam jak już się kolegom prowokantom kończą tematy to wjeżdżają na „W” na rejestracji. :)
Czy chcemy być jak oni? Oczywiście z całym szacunkiem dla onych, chodzi mi o tych co tam „inspirują” innych do pisania :)

http://www.beczkolandia.pl
http://www.kali-tramp.pl

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

kali pisze:
takie tematy wracają na HP jak bumerangi, jak ktoś chce wiedzieć jak się skończy ta dyskusja to może sobie poczytać tutaj, nie wieżę, że pójdzie w inna stronę
http://w114-115.org.pl/forum/viewtopic. ... warszawska

Na chatach serwisów informacyjnych to też jest nośny temat i tam jak już się kolegom prowokantom kończą tematy to wjeżdżają na „W” na rejestracji.
Czy chcemy być jak oni? Oczywiście z całym szacunkiem dla onych, chodzi mi o tych co tam „inspirują” innych do pisania

Przykro mi ale taka prawda i ja nie "wjeżdzam na W" bo mi się kończą tematy, tylko piszę obiektywnie stwierdzalne fakty. Argumentów w tej kwestii mi nie zabraknie, tego jestem pewien.

dlatego tutaj jestem
[quote]"Jazda Mercedesem to tak jakby trafić do nieba- bez konieczności umierania"[/quote]

na co dzień skromny ale dumny posiadacz swojego pierwszego auta:
Opel Astra F 1.4 8v :)

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Widze tu kontrowersje w okół rejestracji na "W".
Przecież poza Warszawą większość rejestracji na W (i poza Wrocławiem na DW) to auta LIZINGOWANE!! A zatem słynna grupa "przedstawicieli handlowych" [zlosnik] [zlosnik] . Nie znam sytuacji na warszawskich drogach, ale znam wielu przedstawicieli handlowych, sam byłem takowym i jeździłem autem na "WB .....". [zlosnik] [zlosnik]

W123 C 230CE 1983r i W115 220D 1974r
Stare Mercedesy ... są doskonałe.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

IMO policjantów (przynajmniej widocznych) na drogach jest coraz mniej m. in. dla tego, że ostatnio wśród naszych kochanych służb porządkowych zapanowała moda na radiowozy nieoznakowane. Wypuszczenie takiego radiowozu incognito na drogę jest droższym rozwiązaniem, niż korzystanie ze starych polonezów, no bo przecież taki nieoznakowany bolid jest zwykle lepiej - drożej - wyposażony no i jest nowym Focusem, Vectrą, a nie starym Ventem. Do tego dochodzi fakt, że (o ile dobrze wiem) policja musi zrezygnować ze starych radiowozów - podjęta została decyzja o wycofaniu z użycia policyjnych poldków (będzie dużo okazji do kupienia poloneza ze wzmocnionym silnikiem;D) Ale poloneza na Fiestę nie zamienią --> kolejne koszta. Do tego dochodzi oczywiście drogie paliwo i jeszcze jedna sprawa: względy ekonomiczne. Fotoradar jest o wiele bardziej rentowny niż radiowóz. W końcu może zrobić parę zdjęć na minutę, a nie siedzieć przy jednym kierowcy przez kwadrans czekając na potwierdzenie ilości punktów na koncie zatrzymanego delikwenta.

A jeśli chodzi o przepisową jazdę policji... Mają obowiązek jeździć zgodnie z przepisami. Ale mają też zbyt dobre znajomości w policji, żeby brać ten obowiązek sobie do serca;D

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

broneq,

szczerze to nie interesuje mnie czy to przedstawiciele, rdzenni mieszkańcy WWA czy może Ci, którzy tam się wprowadzili miesiąc temu. Tam się uczą jeździć, od mieszkańców Warszawy nabierają nawyków i to widać i tego się czepiam.

Nie rozumiem jak można uprawiać taką chamówę na drodze i tak się zachowywać. Jezus Maria to jacy to ludzie na co dzień są :| :roll:

dlatego tutaj jestem
[quote]"Jazda Mercedesem to tak jakby trafić do nieba- bez konieczności umierania"[/quote]

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Maksio pisze:
Tam się uczą jeździć, od mieszkańców Warszawy nabierają nawyków i to widać

yy ale ja sie pogubiłem kogo tu nazywasz warszawiakami.. Uczą się nawyków od warszawiaków? a moze nie pomyślałeś o tym, ze to oni włąśnie wprowadzają chaos pod znakiem "W" ?? ... Jeździć uczą sie w szkołach jazdy, a tam chamówy nie uczą...
To ja zapraszam do Warszawy... Mówicie o tych kierowcach na stołecznych blachach co wałęsają się po Polsce .. a kto powiedział, ze oni wogole maja cos z wawa wspólnego? .... Wszędzie są różni kierowcy. Więc nie uogólniajcie..
Jak dla mnie to najgorszymi kierowcami są ci wiejscy (albo chłopaczki-kozaczki albo te babiny i dziadygi ktore to ledwo dają rade zasiaść za kierą) .. to przez nich JA mam ciągle sytuacje podbramkowe.
Jeżdżąc po Warszawie o dziwo spotykam się (w dużej mierze oczywiście) z kulturą na drodze.
Pozdrawiam

C123 280CE
S124 250D
Lincoln Town Car -ex
C124 300CE 24V -ex
W126 420SEL Cali. -ex
W123 240D '84 -ex
W123 200D -ex

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

ALPAq pisze:
yy ale ja sie pogubiłem kogo tu nazywasz warszawiakami.. Uczą się nawyków od warszawiaków? a moze nie pomyślałeś o tym, ze to oni włąśnie wprowadzają chaos pod znakiem "W" ?? ... Jeździć uczą sie w szkołach jazdy, a tam chamówy nie uczą...

nie analizuję czy każdy kierowca z rejestracją na W jest stricte z Warszawy, ale jestem praktycznie na 100% przekonany, że z dużą częstotliwością taki driver bywa w Warszawie i właśnie stamtąd nabiera takich nawyków. "z kim się zadajesz takim się stajesz". Mam świadomość, że uogólniam, a to nigdy nie jest rzeczą bezpieczną. Przepraszam z góry wszystkich porządnych kierowców z WWA (mam nadzieję, że są tacy ?). Jednak suma sumarum porażają mnie pojazdy z rejestracją na W.

Co do kobiet, starych dziadków i młodych cwaniaczków nie będę się wypowiadać, bo to dla mnie sprawa na oddzielny temat i na porządny esej.

dlatego tutaj jestem

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Z tego, co spora część z nas pisze, najniebezpieczniejszą grupą kierowców są driverzy z rejestracją zaczynającą się na "W". I są to albo Warszawiacy, albo przedstawiciele handlowi. Przy czym styl i kultura jazdy Warszawiaka nie różni się niczym od stylu i kultury jazdy stereotypowego przedstawiciela handlowego. Nie jest to komplement dla warszawskich kierowców... Koleżanki i koledzy. Co z tą policją? Może głos zabierze jakiś stróż prawa i porządku? Bo na razie to się spore OT zrobiło:)

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Prezeslaw pisze:
Może głos zabierze jakiś stróż prawa i porządku? Bo na razie to się spore OT zrobiło:)

zabieram głos:),
temat dotyczy braku policjantów co powoduje, że kierowcy nie przestrzegają przepisów drogowych, a najbardziej jak wynika z wpisów przepisy lekceważone są przez kierowców samochodów, których rejestracje zaczynają się na literkę "W".
Łamanie przepisów doprowadza do dużej ilości wypadków, w których uczestniczą rejestracje „W”, a to w konsekwencji sprawia, że za ubezpieczenie swoich samochodów płacą dwa razy tyle co mieszkańcy innych miast w Polsce. A więc chyba nie jest to tak całkiem OT :)

http://www.beczkolandia.pl
http://www.kali-tramp.pl

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00