WojtekW pisze:
Dear PK2
ja w podanym przedziale widzę co najmniej 60 różnych samochodów, większość z nich w kilku różnych wersjach wyposażenia/silnikowych.
Więc jest z czego wybierać - a do tego dochodzą takie kwiatki jak ja wymieniłem. Co oznacza, że wybór jest całkiem spory.
Kryteriów wyboru kolega wyżej nie wymienił naprawdę żadnych - nie określił, jaki, do czego i po co ... a to jest podstawą doradzania. Każde z tych aut, które są nowe nadaje się dla rodziny (nawet Tuningowany Logan MCV) - zależy jaka to rodzina, czy mają zwierzaki, czy mają małe dzieci - czy wogóle mają dzieci itp.
Ja natomiast VW nowego bym nie kupił - AŚ w zeszłym roku robił testy długodystansowe aut różnych segmentów. Nowe VW wypadły fatalnie - w ciągu 2-3 lat i 100 000 km zaliczyły warsztat i stawały na drodze.
Mam przykład mojego znajomego, który używał VW Passata, w ciągu 1,5 roku auto odwiedziło 6 razy na lawecie warsztat
OK, przyjmuję to do wiadomości...

Dodam od siebie, że równo co 3 lata staję przed takim samym pytaniem, jak Kolega, która zaczął ten wątek i po namyśle mój wybór sprowadza się do kilku samochodów. I będę się spierał, że po odrzuceniu "egzotycznych" wariantów, wybór jest bardzo bardzo bardzo bardzo ograniczony. Nie wiem, czy Twoja opinia jest oparta o czytanie katalogu z cenami samochodów, czy o osobiste doświadczenia z zakupem samochodu, stąd moje 3 grosze.
Pozdrawiam serdecznie!