Nie wiem, nie znam sie na megankach. Kiedys mi sie ta linia nawet podobala, ale dzis nie pobudza mnie bardziej niz splesniala kalarepa...
Porownanie Meganki do W124 chyba lekko nietrafione. Byc moze Meganki i Lagunki maja nielicho cynkowane blachy i rdza sie ich kompletnie nie ima, jednak nie zmienia to faktu ze po pierwsze sa z innej epoki niz W124, a po drugie po 100tys km silniki im chodza jak radziecki odkurzacz po zalaniu spirytusem. Fiaty z ich glinianym rozrzadem sa przy nich po prostu surperciche.. Jesli jednak ogolnie potraktowac MB i Renault, to powiem ze moj W124 z 92r nie ma ani jednego pecherzyka rdzy, ciezko sie jej gdziekolwiek dopatrzec poza wydechem, za to moj Renault Traffic z 91r jest kompletnie pordzewialy, rama byla juz dwukrotnie spawana bo sie w rekach rozpadala, tylne blotniki przestaly istniec, dziury w podlodze, progach i drzwiach. Dodam ze ani jedno ani drugie auto nigdy nie doswiadczylo dzwona. Laczy je podobny rocznik i podobne rocznikowo pochodzenie konstrukcji. I kto tu jest niepowazny?
Pozdrawiam!
A tak juz zupelnie powaznie. Wiele mozna trafic Lagunek o jaki pyta kolega Merolek 115, zwlaszcza za nasza zachodnia granica. Sasiad ostatnio sprowadza co sie da i kilka razy widzialem u niego wlasnie Lagune, w roznych wersjach. Schodzily mu na pniu, a nie dziwie sie bo ladne calkiem byly, a ceny takze przyzwoite.
_________________ Wojtek P. (Borys) -------------------------------------------------------- '92 MB 124 260E Lalunia - automat, gaz, poducha, elektryka '94 BMW R1100GS Balbinka, '95 Honda NTV 650 Honoratka, '60 Awo 425S ex - '88 MB 124 200TD
|