TOMEK842 pisze:
zobaczyłem na tył i zauważyłem że podłoga była robiona ale z tego co widze jest to taśma dekarska, troche sie zdziwiełem i dlatego mam pytanie.
Jeśli chcesz mieć porządek i spokój poczekaj aż się ociepli, wyjmij fotel, i spróbuj usunąć wspomnianą masę- taśmę dekarską.Zobaczysz jakość napraw, upewnisz się czy aby ta taśma nie zastępuje podłogi

, uwidocznisz ew. nowe ogniska korozji- dziury itp.
Do usuwania tego typu klajstrów należy podgrzać opalarką od zewnątz podłogę i na ciepło odklejać to co jest w środku.
Problem z tego typu uszczelnieniami-czy raczej wycieszeniami jest taki, że nigdy nie zastąpią one fabrycznej maty która idealnie przyklejana( sądzę ,że na ciepło lub z użyciem jakieś prasy-patrząć na modelowanie mat na krzywiznach) jest na pomalowaną od wewnątrz podłogę, po czym jeszcze malowana w kolorze nadwozia.
Jeśli chcesz zrobić coś podobnego musisz mieć 100% pewność co do jakości(szczelność) i zewnętrznego zabezpieczenie podłogi, w innym razie pod takim wyciszeniem bitumicznym rudy bedzie harcował a jak da o sobie znać to już będą dziury.
Najczęściej wklejki czy wylewki asfaltowo-smołowe wnętrza świadczą o kiepskiej jakośći naprawy, maskowanej przez samego "fachowca"lub właścieciela albo rozpaczliwym ratowaniem sie przed wodą w środku - tak aby do wiosny, a potem to się zrobi
![[oczko]](./images/smilies/oczko.gif)
.