LiveLetDie pisze:
Dziwne, bo dziś widziałem 123 z 300 D bez podkreślenia. Było ciemno, może mi się wydawało.
Co do W140 to wydaje mi się że możesz się mylić - obadaj zdjęcia prasowe pierwszej serii - nie ma podkreślenia.
Korzystając z okazji - czy drewno na desce było kiedykolwiek montowane w 123 seryjnie (znaczy bez względu na silnik pod maską)?
Z tym
300D to zawsze mógł sobie sam nakleić takie z lat '90 (np z W124 III serii E300
DIESEL.
Co do W140 to się rozpędziłem, faktycznie nie miały. Zasugerowałem się tym, że do pierwszego liftingu miały oznaczenia cyferkowo-literkowe jak stare dobre MB a potem zmienili na Sxxx
Co do drewna to chyba już wyczerpaliście temat.
Modele COUPE zawsze i w każdej, inne z M110 zawsze pasek na desce (i chyba w opcji reszta jak w coupe). Od III serii wszystkie z paskiem na desce (nawet
200D).
Mitu pisze:
Czy ja dobrze rozumiem: poduszka powietrzna pasażera ?
Naprawdę właściciel z fantazją i rozmachem. Do tego ten dywanik na desce - pewnie była popękana albo zasłona przed słońcem.
Paducha pasażera? Bez sensu

do beki coś takiego pakować ... Co do dywanu na desce to też juz kilka razy to widziałem w autach z USandA. Częste w Californii i w W107
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
. Sam sobie chcę takie zrobić
kubol pisze:
A ten pojemnik na długopisy pod air bagiem to co?
To akurat NIE JEST POJEMNIK NA DŁUGOPISY
To jest taki wynalazek, stosowany w MB lat '80 i początku '90. We wszystkim modelach od W201 przez W123, W124, W126. Pod deską przed pasażerem i kierowcą są takie dokładki (w W124 wyglądają bardziej estetycznie). Są one wykonane z miękkiego plastiku-gumowatego i mają za zadanie CHRONIĆ KOLANA! Przyglądnijcie się deską w USA wersjach tamtych MB. Większośc to ma (może to tylko w niektórych stanach musiało być bo nie jestem pewny czy ma to każdy, ale wiele razy już to widziałem).