Mitu pisze:
Te orygianlne filtry które dzisiaj można kupić nie mają po 20 czy 30 lat! One wyglądają jak te sprzed 20 czy 30 lat, ale są zrobione z nowych materiałów.
To nie wynika z mojej wypowiedzi twierdzę tylko że filtry Filtrona z całą pewnościa przewyższają te które były orginalnie stosowane i do ich możliwości filtrowania dostosowana jest zarówno konstrukcja silnika jak i częstotliwość wymiany filtrów jak i też oleju.
Filtron też używa nowych materiałów a tak się składa że na swiecie jest tylko kilku producentów specjalnej bibuły filtracyjnej i wszyscy kupują tą najtańszą takie sa prawa rynku.
Mitu pisze:
Często się zdarza, że filtry, klocki czy też inne części eksploatacyjne z Mercedesa z lat 70-tych. są identyczne jak te w Mercedesie z lat 90-tych.
Nie są identyczne bo nie ma takiej potrzeby
Mitu pisze:
Zapytam więc jak to sobie wyobrażasz z tą jakością? Jestem pewien( na podstawie doświadczeń również mojego Ojca i jego kolegów, którzy jeżdzą MB ), że Mann, Knecht i Hest oferują znacznie wyższą jakość niż Filtron.
Jak to sprawdzili,olej był lepiej filtrowany?czy powietrze?
Mitu pisze:
Moim zdaniem nie powinno się oszczędzać na częściach do Mercedesa, bo to skróci jego żywotność, zwiększy awaryjność i w końcu Mercedes przestanie być Mercedesem.
Oczywiście że nie ma co oszczędzać ale bez przesady Mercedes też sie kiedyś rozpadnie tak musi być.
Pozdrawiam