zegarek pisze:
trocin jak składasz wniosek, to ewentualnie kiedy się dowiadujesz, że taka rejestracja już istnieje?
Nie musisz skladac zadnego wniosku zeby sie dowiedziec czy takie tablice jak chcesz sa dostepne, musisz tylko udac sie do wydzialu komunikacji i powiedziec jaki blachy chcesz i oni sprawdzaja od reki, niestety przez telefon takiej informacji nie uzyskasz...
Ja przebywam od dluzszego czasu w Pulawach, a jestem zameldowany w Poznaniu, jak chcialem moje blachy zadzwonilem do WK i spytalem, ale powiedzieli mi ze telefonicznie nic nie podaja i zeby ktos przyszedl i spytal.
Poszedl wiec moj kumpel z Poznania i od razu mu powiedzieli ze te blachy co chce sa wolne. Nie chcialo mi sie jechac 430km po to zeby sie dowiedziec czy bede mogl wziac blachy ktore chce. Interesowaly mnie tylko te co mam, jakby juz byly zajete wzialbym normalne numery.
TU jest ciekawa strona o wszystkich tablicach rej., jest dodanych duzo indywidualnych, mozna sprawdzic w jakim wojewodztwie jakie indywidualne zostaly wydane (moje juz zostalu dodane przez kogos
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
), nie wiem czy sa tam wszystkie i pewnie nie ma tych ostatnio wydanych ale ja sprawdzalem swoje i tylko potwierdzilem ze sa wolne w WK

<br>
Dodano po 9 minutach.:<br>
Borys pisze:
powiedzcie mi jeszcz z ciekawosci tak.. czy te blachy sa przypisane do auta tylko, czy jak zmienie auto, to moge je przyrejestrowac do tego nowego?
No i co jak sie pozbede auta i przez jakis czas nie bede mial zadnego? Przepadaja?
Pozdrawiam!
Przepadaja
Cytuj:
Po raz pierwszy w polskich tablicach rejestracyjnych mamy możliwość zakupu tablicy indywidualnej. Prawdę powiedziawszy jest to tablica indywidualna jedynie z ceny i nazwy. Płacąc za tablice cenę blisko siedem razy wyższą niż za zwyczajne mam prawo oczekiwać, że to będą moje tablice i kiedy wymienię samochód będę mógł założyć je na ten nowy. Kto tak myśli ten srodze się zawiedzie. W takiej sytuacji są one traktowane tak samo jak inne: tablice są przypisane do pojazdu, a nie jego właściciela i przy sprzedaży samochodu pozbywam się jednocześnie tablic. I jeśli wykupiłem je dlatego, żeby na przykład kogoś uczcić (EWA, KASIA czy FRANZ) czczenie kończy się w tym momencie.
Jednak po polskich drogach jeżdżą pojazdy z takimi tablicami. Wykupują je niektóre firmy i indywidualni posiadacze pojazdów. Powody są różne i warto się pewnie nad nimi zastanowić. Tutaj prezentujemy te, które uczestnicy wortala widzieli na polskich - i nie tylko - szosach
Cytat ze strony o tablicach rej.
Moze ostatnio cos sie zmienilo... Najlepiej zadzwonic do WK, przez tel. powinni udzielic takiej inf.