chodziło o to z emoge zostać osobą prawną poprzez powyższy serwis .. ale skoro nie chcesz tej drogi... hmm
Twoje pytanie jest troszke "głupie" .. bo albo zakładasz interes i funkcjonujesz jako firma, która rozlicza się normalnie z osiagnietych przychodów w danym miesiącu .. albo sprzedajesz np na allegro jak każdy zwykły użytkownik .... chyba ze czegos nie zrozumiałem w twych intencjach.. <br>
Dodano po 5 minutach.:<br>
Piątal pisze:
Znając nasz genialny kraj, to odpowiecie, że takie rzeczy, to tylko w erze. W takim razie jakie są szanse na to, że ktoś się do mnie przyczepi, jeśli np. jednego miesiąca sprzedam nowych rzeczy na allegro za dajmy na to 4000 zł i jakie są za to konsekwencje?
jak sie skarbówka uczepi to udupią chodźby bezprawnie (moj ojciec jest ksiegowym i nasłuchałem sie juz conieco)
Ale tak na dobra sprawe czego maja sie czepiać?? ze "rozsprzedesz cześci od swojego samochodu na allegro" ?? .. w tym niema nic złego ..
Piątal pisze:
Czy jest jakaś forma prowadzenia działalności, która pozwoli mi zachować legalność bez zawalenia papierami, stałymi podatkami, formalnościami itd
zakładając legalny interes muszisz rozliczać się.. jednak w "mikrofirmie" jest to bodaj malutka książka przychodów i rozchodów .. taki coś to sie robi w chwile .. ale swoje i tak i tak musisz zapłącić od osiągniętego przychodu (swoją drogą, przynajmniej mozna paliwko, części samochodowe i ogrom innych spraw odliczać od podatku

)
C123 280CE
S124 250D
Lincoln Town Car -ex
C124 300CE 24V -ex
W126 420SEL Cali. -ex
W123 240D '84 -ex
W123 200D -ex