MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 09, 2025 5:17 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 385 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 110 11 12 13 1426 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

trocin tu nie chodzi o burze tylko o dyskusje :)
Dyskusje w szacownym gronie, ktorego wirtualna obecnosc tak bardzo sobie cenie!

'94 BMW R1100GS Balbinka, '95 Honda NTV 650 Honoratka, '60 Awo 425S
ex - '88 MB 124 200TD

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Numer GG: 8478669
No właśnie.... możemy sobie pogadać... ale a propo tego co napisał Wika - alkohol i auto to dwie sprzeczne sprawy - uważam, ze kierowcy z % powinni być zdecydowanie surowo karani, można sie powygłupiać i pokręcić bączki gdzieś na placu czy spalić gumę na ładnej kostce i potem spić piwko, ale nigdy pić i jeździć...

-----------------------------
W140 500SEL '93 USA - ex
C124 230CE, S210 E290TD, C208 CLK200, S124 E220-ex

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

no to se chłopaki pogadaliście, a wracając do tematu to może ktoś wie co z młodym Zientarskim ?
W "Wiadomościach" wszelkiej maści temat (zresztą tak jak i w tym wątku) spadł do "kosza historii" i jakoś nie słychać, czy chłopakowi lepiej, oby.

http://www.beczkolandia.pl
http://www.kali-tramp.pl

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Nic oficjalnego na razie nie wiadomo.. Na tvn24 Wlodzimierz Zientarski dziekowal tylko za wsparcie i tyle. Chyba zadnych rewelacji nadal nie ma...
Trzymamy kciuki za chlopaka..

ex - '88 MB 124 200TD

Tytuł:
swój chłop

ale co was interesuje los młodego Zientarskiego, przecież większość z was uważa go idiotę i bezmyślnego debila i nawet jeśli wyjdzie z tego to większość z was posadziło by go do końca życia za kratkami.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

richie pisze:
ale co was interesuje los młodego Zientarskiego, przecież większość z was uważa go idiotę i bezmyślnego debila i nawet jeśli wyjdzie z tego to większość z was posadziło by go do końca życia za kratkami.

kolego wyluzuj, zapal sobie, wypij piwko, idź do garażu i podłub w stoósemce , lub zrób sobie coś co lubisz.
I nie mów nam czym mamy, a czym nie mamy się interesować.

Borys pisze:
Trzymamy kciuki za chlopaka..

[ok]

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

richie pisze:
większość z was uważa go idiotę i bezmyślnego debila

Bo zachował się jak idiota i bezmyslny debil więc za takiego go uważamy. Z tym "do końca zycia to przesadziłeś" ale karę powinien ponieść niezależnie od tego czy nazywa się Zientarski i ma program motoryzacyjny w TV czy nazywa się Kowalski i pracuje w cyrku robiąc lewatywę przed występem słoniom.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

richie pisze:
przecież większość z was uważa go idiotę i bezmyślnego debila i nawet jeśli wyjdzie z tego to większość z was posadziło by go do końca życia za kratkami

kolego, teraz Ty przeginasz i zupelnie nie rozumiem w jakim celu. Mysle ze te 12 stron dyskusji na temat zachowania na drodze moznaby strescic troche inaczej niz ubabranie goscia kupa...

ex - '88 MB 124 200TD

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

MERCEDES 4 EVER pisze:
Polskie drogi zabiły kolejną osobe-dziury,doły,koleuiny.Jak by droga było ok to nawet jak by jechał 200km/h to by było ok.....Szkoda gadać...

Jak by jechali o połowę wolniej, co nadal stanowiłoby dwukrotne przekroczenie dozwolonej prędkości, to wszystkie koleiny, większość dziur i dołów nie dałoby rady doprowadzić do takiej tragedii.
Piszę to pomimo mojej ogromnej sympatii do Panów Ziętarskich. Słucham co dzień ich audycji i bardzo bym chciał, żeby Maciek wyszedł z tego. <br>Dodano po 10 minutach.:<br>
Mor pisze:
Powiedz to pasażerowi.

Ja słyszałem (w Antyradiu, gdzie Ziętarscy prowadzili audycję), że to właśnie ten "pasażer" prowadził. <br>Dodano po 9 minutach.:<br>
Kubitus pisze:
Tam są 2 garby, nikt tam nie jezdzi 50 km/h nawet babcia czy dziadek. Normalny ruch odbywa się tam z reguły przy 80-90 km/h i wszystko jest ok.

Jeżdżę Puławską często w jedną i drugą stronę, na całej długości, ale nawet nie mam pojęcia, że gdzieś tam są takie nierówności. Widocznie nie jest z nimi aż tak źle.
Cytuj:
Zanim znowu się to wszystko rozmydli: panowie przegięli pałę i żaden garb nie jest w stanie tego zmienić.

Całkowicie się z Tobą zgadzam pomimo już wcześniej wymienionej sympatii dla Ziętarskich.

MERCEDES-BENZ A 160 CDI 2005r. Jeszcze nie mój.
Mercedes W123 240D 1979r. - do sprzedaży jako dawca.
VW GOLF 1,6 LPG AUTOMAT 3D 1990r. -"CZARNY LOTNIK" - Sprzedany.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

nagro pisze:
Bo zachował się jak idiota i bezmyslny debil więc za takiego go uważamy.

proponuję, abyś pisał w pierwszej osobie liczby pojedynczej, a jeśli piszesz w pierwszej osobie liczby mnogiej to napisz kto oprócz Ciebie tak uważa.
I uważaj z osądami, bo ja uważam, że kto osądza będzie sam osądzony i nie życzę Ci, aby ktoś kto będzie Ciebie i Twoje zachowanie osądzał używał takich słów w stosunku do Ciebie jakich Ty używasz w stosunku do innych.
To, że człowiek raz w życiu przegiął, a skutek tego jest straszny nie upoważnia nikogo z nas do oceniania tego człowieka, dlatego że nie znamy wszystkich faktów.
Proszę zatem życzmy Maćkowi wszystkiego najlepszego - bo chyba nie życzymy mu śmierci, nawet jak się okaże, że był sprawcą wypadku ? – niech Ci co wierzą w Boga modlą się, aby z tego wyszedł, a Ci co nie wierzą niech wspomogą jego i jego rodzinę dobrym słowem.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

kali pisze:
To, że człowiek raz w życiu przegiął, a skutek tego jest straszny nie upoważnia nikogo z nas do oceniania tego człowieka, dlatego że nie znamy wszystkich faktów.

Ok faktycznie niepotrzebnie użyłem liczby mnogiej. Ale to prawdopodobnie nie był jego pierwszy raz kiedy przegiął , po prostu tym razem mu sie nie udało. A to że uważam go za idiotę i bezmyślnego debila nie oznacza że nie życzę mu zdrowia. Niech wraca do zdrowia jak najszybciej, ale niech odpowie za swoje czyny przed sądem.

Nie odwracajmy kota ogonem, bo gdyby okazało sie że tam nie siedział pan Zientarski znany z TV tylko jakiś nieznany chłopak w jego wieku
to myślę że nie miał by tak wielu zwolenników swojej ciężkiej prawej stopy.

I jeszcze pytanie do uzytkownika Kali
Za kogo ty go uważasz skoro nie za bezmyślnego idiotę który pędził grubo ponad dozwoloną prędkość w mieście? (nie piszę że 200 bo to taka informacja z palca wyssana) A za kogo byś uważał go gdyby trafił nie w słup a w przystanek autobusowy na którym stali ludzie? Czy to że trafił w słup i zabił "tylko" swojego pasażera, a nie w przystanek czy w człowieka idącego sobie chodnikiem, zmienia postać rzeczy?

Tytuł:
wiarus senior

Kali, nie zgodzę się z Tobą zupełnie. Najbardziej przykre w tej sprawie jest to, co PiS (z którym prawie nigdy nie zgadzam się) określa mianem "łże elit" i "pseudo-autorytetów". Ranny w wypadku człowiek propagował bezpieczną jazdę, był twarzą kampanii PZU w sprawach związanych z motoryzacją (czytaj zaufanie, poczucie bezpieczeństwa itd), a okazało się, że w mieście wsiada do samochodu i grzeje po ulicach bez żadnego umiaru, doprowadzając do śmiertelnego wypadku (o ile oczywiście on był kierowcą tego feralnego wieczoru). Czyli zupełny fałsz i zakłamanie pomieszane z cynizmem. Dla mnie cała ta sprawa "autorytetu" młodszego pana Zientarskiego jako propagatora kultury za kierownicą, prysła jak mydlana bańka. Czy nie czujesz się po prostu najzwyczajniej oszukany?

Oczywiście życzę mu jak najszybszego powrotu do zdrowia oraz jak najmniejszych ew. zdrowotnych konsekwencji!

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

No to pewnie była "szybka, ale bezpieczna jazda". To moje ulubione określenie.
Widzę, że niektórzy na forum też tak potrafią [zlosnik]
Ja niestety tak nie potrafię, więc poruszam się raczej jak kolega Borys i znajomi zawsze się dziwią, że z Wrocławia nad morze, w wakacje jadę prawie cały dzień.

Tytuł:
wiarus junior

ghost2255 pisze:
znajomi zawsze się dziwią, że z Wrocławia nad morze, w wakacje jadę prawie cały dzień.

No właśnie, ja też się dziwię [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik]
Ja śmigam w 9 godzin i nie ma na mnie mocnych!
Pozdrawia błyskawiczny Leopold

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Włos się jeży na plecach czytając niektóre Wasze wypowiedzi (te negatywne). Po pierwsze nie wiadomo jeszcze kto prowadził (a ja słyszałem "plotkę", że zmarły uprosił Maćka, żeby się mu dał przejechać i że to właśnie nie Maciek prowadził. Z resztą to wykaże śledztwo. Jeśli nawet Maciek to on już i tak swoją karę poniósł. Tak samo jak Otylia kilka lat temu powinien zostać oczyszczony (w sensie, że Otylia też powinna zostać oczyszczona).
Dlaczego?
Bo Maciek i jego Tata to autorytety polskiego dziennikarstwa motoryzacyjnego i postacie nie mniej zasłużone dla motoryzacji niż np Krzysiek Hołowczyc! Jestm mi strasznie żal Maćka, zwłaszcza, że ma małego synka. Jeśli nawet zostanie kaleką fizycznym to oby powrócił do pełni władz umysłowych, bo najgorsze to stać się "roślinką". Wiem co to znaczy :(

Życzę Maćkowi dużo dużo zdrowia!

W123 C 230CE 1983r i W115 220D 1974r
Stare Mercedesy ... są doskonałe.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 385 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 110 11 12 13 1426 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00