MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt sie 08, 2025 3:35 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 385 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 14 5 6 7 826 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Uffff przeczytałem wszystko co zostało napisane do tej pory, ale oprócz jakiś opowieści o stanie dróg nikt nie napisał jak wygląda droga, która jechał kolega co się na słupie zatrzymał, a droga wygląda tak:
Jest to szeroka na początku na trzy pasy arteria, następnie rozjeżdża się na cztery pasy, dwa idą dalej prosto, jeden idzie na ślimak na górę, jeden jedzie po prawej stronie tego wszystkiego i można z niego skręcić na Wyścigi, albo dojechać z powrotem do tych dwóch do lecą prosto.
Powiem szczerze, że pierwsze słyszę, aby były tam jakieś hopki , a jeżdżę tamtędy codziennie do pracy.
I teraz najlepsze wjeżdżając na ten wspaniały szeroki kawałek ulicy z nawierzchnia naprawdę dość równą, widzimy znak B-33 właśnie taki jak niżej.
Jestem ciekaw ilu kierowców nazywa kretynem tego co ten znak tam postawił ?
Jeden sprawdził czy aby na pewno ten znak ma uzasadnienie stania w tym miejscu, i co wyszło, ano wyszło, że ma.

Obrazek

http://www.beczkolandia.pl
http://www.kali-tramp.pl

Ostatnio zmieniony czw lut 28, 2008 5:58 pm przez kali, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Jak widać można być świetnych fachowcem a do tego głupim człowiekiem...
Do tej pory widziałem w nim tylko tego pierwszego

Miałem k...tyle aut co niektórzy w podpisie, na drugie popularność, na trzecie szacunek - teraz mam rower

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Na poczatek zaczne od tego ze chyba w takiej Modenie byl kiedys pokazany Kuzaj na TVN masTurbo ktory przy 0 stopni i deszczu na letnich oponach mial problemy zeby opanowac to auto przy wciskaniu gazu...nie sadze zeby taki pan dziennikarz jezdzil chocby tak dobrze jak p. Kuzaj...

...a teraz do rzeczy....Panowie a mi sie wydaje ze prawda jak zwykle lezy po srodku - i nie roztrzasajmy kolejny raz czy jadac szybko jest bezpiecznie czy nie - panowie dziennikarze pewnie strzelili pare "bajerow" na szosie, jechali z nadmierna predkoscia, ktora przy jadnym malym bledzie moze doprowadzic do tragedii (po szkoleniu z bezpiecznej jazdy juz wiem jak czasem nieswiadome wcisniecie hamulca moze puscic auto bokiem, nawet na suchym asfalcie [zlosnik] ), ale prawda tez jest ze uskok na tej drodze w kazdym zachodnim kraju nie mial prawa by tam byc! Nie ustawiano by tam fotoradarow i ograniczen tylko poprostu naprawiono by ta nierownosc i to tak zeby nigdy wiecej (albo chociaz przez ladnych pare lat) nie powstala...

...miejsc niebezpiecznych jest w Polsce wiele (patrz chociazby do niedawna na wyjezdzie ze Szczecina przy BP prawy pas wyprofilowany tak ze wyrzucal kierowcow z drogi nawet przy prawidlowej predkosci), idiotow tez jest wiele, ale o ile bylibysmy bezpieczniejsi (my kierowcy normalni, ktorzy przekraczaja dopuszczalne predkosci na trasach o 20-30 km/h i jezdzacych po 160 czy 180 na naszych drogach uwazaja za totalnych idiotow) bo wariaci wylatujacy z drogi nie trafiali by w nas...

Kiedyś:
Matiz z kratką - Twardy Zawodnik; MB W124 230TE Aut. - Baleron Forever; Ford Focus II 5d - Fantastic Sam Plastik

Dziś:
Ford Focus kombi III - cholerne 6 biegów!

Tytuł:
wiarus senior

a wg.mnie wine ponosi kierowca i tylko kierowca.W koncu to on prowadzil, no chyba ze mu pasazer kierownice z rak wyrwal, co raczej jest mniej prawdopodobne.
Chodzi o to, ze podszedl do sprawy(auta) zbyt emocjonalnie i nieodpowiedzialnie, choc ciezko tu zapanowac nad emocjami.Ale ktos z nas,jezdzac na codzien w naszych "szybkich" 200D czy szybszych 320E potrafilby sie powstrzymac?Kazdy szukalby odcinka troche prostego by zobaczyc "jak to lata". Nie wierze, ze wsiadlby jeden z drugim i jechal na 1-ce 50km/h, kiedy ma najprawdopodobniej jedyna okazje w zyciu usiasc za sterami Ferrari.
A tam przyspieszenie sie liczy w sekundach, a nie jak w naszych "gwiezdnych bolidach" w minutach czy godzinach [oczko] A co drugi nasz Diesel nie widzial nigdy 200km/h i nie zobaczy. I to nie dlatego, ze na liczniku nie ma takiej wartosci.
Sam mielem juz okazje jezdzic barzo szybkimi autami i wiem co sie dzieje.Gesia skorka,lzy w oczach i strach w oczach.Ale to jest jak z 10-letinm dzieckiem, ktore wejdzie na wysokie drzewo, bo fajny widok,ale ono nawet nie mysli, ze sobie za sekunde moze kregoslup zlamac.
Wg.mnie bylo tak:przyspieszyli na swiatlach:1ka,2...3-ka. Zanim sie zorientowali to moze po 10s.mieli 200, a zanim zerkneli na licznik to lecieli juz bokiem do slupa.A ze Zientarski nei jest Schumacherem, a ulica, na ktorej doszlo do wypadku nie jest Nürburgringiem stalo sie to co sie stalo.

Niemniej wielka to tragedia i jest mi przykro , ze zginal mlody czlowiek, drugi walczy o zycie, a z ladnego auta zostaly trociny, choc to ostatnie jest w tym przypadku najmniej istotne. Chociaz pana Zientarskiego nie znam osobiscie zycze mu szybkiego powrotu do zdrowia.

Tytuł:
wiarus senior

Grzesiek87 pisze:
Wika pisze:
jeśli kierowcy zaczeliby jeździć zgodnie z przepisami w 100 % ( osobówki i ciężarówki ) , to nastąpiłby paraliż komunikacyjny kraju.

Czyli przychylasz się do twierdzenia,że lepiej nie przestrzegać przepisów,jakby wszyscy tak myśleli to dopiero byłby paraliż,w szczególności w szpitalach
[totalszok]

Nie przychylam się do stwierdzenia,że lepiej nie przestrzegać przepisów .
Jestem za przestrzeganiem prawa i poprawie infrastruktury abyśmy w naszych autach nie musieli stać zamiast jechać .

Wyobraź sobie :
Stoję na czerwonym , zapala się pomarańczowe - przygotowuję się do ruszenia , zielone - ruszam powoli i jadę spokojnie 50 albo 45 ( skąd mam wiedzieć,że zegar nie zawyża ? ) i jadę tak przez całe miasto - przestrzegam przepisów !
Jesteś sobie w stanie to wyobrazić co by się wtedy działo ?
Ile osób by wtedy zjechało ze skrzyżowania , jak długo trwałby przejazd przez miasto ? To byłby koszmar !
Dlatego jeździjmy zgodnie z przepisami po mieście ale wybudujmy też dookoła miasta obwodnice !
To,że np. Wa-wa ( stolyca ) nie ma obwodnicy na kształ ringu jak Berlin , to moim zdaniem zaniedbanie i skandal .
Same ograniczenia NIC nie pomogą ! Musimy się też rozwijać !

'07 E60 530D Sedan
'03 Aprilia SR50

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Zastanawia mnie inny aspekt sprawy: ZABÓSTWO. Moim zdaniem dodatkowo umyślne, bo rozpędzając auto do takiej prędkości kierowca świadomie narażał życie swoje, pasażera i innych uczestników ruchu.

Mam nadzieję że prokurator postawi temu panu odpowiednie zarzuty. Dodatkowo sprawa na 100% będzie bardzo widoczna w mediach, a wyrok powinien nie tylko być sprawiedliwy, ale także pokazowy. Jeśli pan kierowca pójdzie siedzieć to może inni zastanowią się przed naśladowaniem jego wyczynów.

Dodatkowa sprawa to akcja ratownicza, leczenie i inne następstwa wypadku. Moim zdaniem zarówno Policja jak i Straż pożarna powinny w takich sytuacjach domagać się zwrotów kosztów poniesionych w związku z wypadkiem. Nie wiem czy OC reklamowane przez pana kierowcę jest w stanie je pokryć.

Auto wyścigowe można sobie testować choćby na torze w Poznaniu, myślę że właściciela Ferrari stać na taką zabawę w bezpiecznych warunkach.

Jeszcze raz podkreślam: osoba medialna powinna być bardziej odpowiedzialna z uwagi na ewnetualnych naśladowców! <br>Dodano po 2 minutach.:<br> PS
Z tego co mi wiadomo szpitale jak również NFZ mają prawo domagać się zwrotów kosztów leczenia od naszych ubezpieczycieli (OC).

ex: W123 D30 '83, W126 E28 '83, S123 E23 '85, W201 E23 '92

Tytuł:
wiarus senior

voytas pisze:
Zastanawia mnie inny aspekt sprawy: ZABÓSTWO.

voytas pisze:
Mam nadzieję że prokurator postawi temu panu odpowiednie zarzuty

Cytuj:
Dodatkowa sprawa to akcja ratownicza, leczenie i inne następstwa wypadku. Moim zdaniem zarówno Policja jak i Straż pożarna powinny w takich sytuacjach domagać się zwrotów kosztów poniesionych w związku z wypadkiem. Nie wiem czy OC reklamowane przez pana kierowcę jest w stanie je pokryć.

ty go chyba nie lubiales!
[szalone]
zejdz na ziemie! wiadomo ze nie zostanie ukarany,anei za nic nie bedzie musial placic.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

W sprawie rzekomej predkosci 200 km/h.
Niestety najczesciej jest tak, ze im glosniejszy tlumik tym szybciej pojazd jedzie ...ale tylko w mniemaniu osob postronnych.
"Panie lecial dwieście"-fajnie brzmi i fajnie sie dalej przekazuje.

http://www.supermoto.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

Tytuł:
wiarus junior

nie zaleznie od tego czy jechal jak szaleniec czy fura sie sama rozleciala
dobrze ze zyje i miejmy nadzieje ze wroci do zdrowa
szkoda tego dziennikarza - jak by nie bylo jedno ludzkie zycie mniej

nie ma co roztrzasac tematu - wypadki nie chodza po lesie tylko po ludziach
jak by nie jezdzil to by sie nie rozbil

szkoda ich jak cholera - mlode chlopaki

W210 300TDT - ex
W210 320 CDI - ex

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

aegm pisze:
ty go chyba nie lubiales!

Piszesz w czasie przeszłym, czy to znaczy że już nie będzie można go postawić przed sądem?

Redaktor Zientarski jest dla mnie obojętny, nie znam go osobiście, nie mogę wiedzieć czy go lubię. Ale od dzisiaj jest dla mnie zabójcą, sąd najwyżej oceni czy umyślnym czy nie.

Cytuj:
zejdz na ziemie! wiadomo ze nie zostanie ukarany,anei za nic nie bedzie musial placic.

I tu się mylisz, to już drugi taki wypadek z udziałem sławnej osoby. Moim zdaniem takie wypadki powinny być wykorzystywane by uświadomić społeczeństwu zagrożenie jakie stwarza nieodpowiedzialna jazda samochodem. Liczę na to że sprawą zajmie się właściwy prokurator, który poprowadzi wszystko we właściwym kierunku.

Ludzie kończąc kurs na prawo jazdy nie są świadomi jaką odpowiedzialną czynnością jest jazda samochodem. Mało kto jest w stanie wyhamować choćby z 50km/h gdy przed maskę wbiegnie dziecko. Jeżdżąc autem należy się liczyć z konsekwencjami. Redaktor Zientarski z racji swojej profesji na 150% świadom był ryzyka. Powinien zostać ukarany.

PS
W przypadku naszej pływaczki to wiadomo że jako reprezentantka naszego kraju na różnych zawodach mogła liczyć na łagodniejsze traktowanie. Zwłaszcza jeśli nadal ma szansę na medale...
Nie wydaje mi się natomiast by diennikarz radiowy/telewizyjny w jakiś sposób pracował dla sławy i prestiżu naszego narodu.

ex: W123 D30 '83, W126 E28 '83, S123 E23 '85, W201 E23 '92

Ostatnio zmieniony czw lut 28, 2008 8:21 pm przez voytas, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
wiarus junior

sory voytas ale jesli dla ciebie zycie ludzkie jest zaleznie warte od tego czy ktos zdobywa medale na jakiejs glupiej olimpiadzie lub dla tego ze mieszka i gloduje w nigerii to wybacz ale nie ten tok myslenia

wszyscy jestesmy rowni i tak sie traktujmy

W210 300TDT - ex
W210 320 CDI - ex

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Ludzie, nie zachowujcie sie jak zadne krwi zwierzeta... Wsadzenie Pana Macieja do pierdla na lata niewiele zmieni, podobnie by bylo niegdys, gdyby wsadzili Otylie. Lepiej moze niech tak sie nie dzieje.
Pan Maciej to inteligentny czlowiek, do tego osoba, ktora sie zauwaza w mediach i choc moze nie jest on idolem na ksztalt Holowczyca, z ktorym byc moze co niektorzy sie wrecz utozsamiaja, to jednak wiele ludzi oglada programy Panstwa Zientarskich i slucha tego co maja do powiedzenia..
Moim skromnym zdaniem najlepiej by bylo, jakby Pan Maciej szczesliwie wrocil do programu i przemowil do ludzi, zeby czasem uzywali glowy nie tylko do wbijania gwozdzi, ze siadajac na miejscu kierowcy ciazy na nich ogromna odpowiedzialnosc, ze czasem ich szare komorki moga nie zdazyc zaiskrzyc w odpowiedniej kolejnosci, kiedy to zdarzenia wyprzedza to co przewiduja...zeby nie pozwalali fantazji i glupocie zajac zastapic zdrowego rozsadku.. Mam nadzieje, ze Pan Maciej wroci do zdrowia, aby stal sie bodzcem poprawy swiadomosci polskich kierowcow. Nie ma sensu go smagac batogami za to co sie stalo, choc mysle ze jeszcze nieraz mu sie za to oberwie... Na pewno bedzie jakis proces, na pewno zostanie ukarany w jakis tam sposob...
Teraz jest najwazniejsze zeby chlopa tam poskladali i zeby zyl i wrocil do zdrowia...

'94 BMW R1100GS Balbinka, '95 Honda NTV 650 Honoratka, '60 Awo 425S
ex - '88 MB 124 200TD

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Voytas spokojnie...sam wyhamuj (byle przez samo h)...

Nie wiadomo kto prowadził ferrari, które rozbiło się na ulicy Puławskiej w Warszawie - informuje serwis gazeta.pl.

zródło onet.pl

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Grzegi pisze:
Nie wiadomo kto prowadził ferrari, które rozbiło się na ulicy Puławskiej w Warszawie - informuje serwis gazeta.pl.

a wiadomości podały, że jak policja przyjechała to dwaj jadący leżeli na zewnątrz "samochodu"

http://www.beczkolandia.pl
http://www.kali-tramp.pl

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

kali pisze:
a wiadomości podały, że jak policja przyjechała to dwaj jadący leżeli na zewnątrz "samochodu"

Dlatego poczekałbym z określeniami zabójca, itp.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 385 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 14 5 6 7 826 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00