MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pn sie 18, 2025 8:41 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus senior

no i nie zinterpretowaliscie :lol:

a tak zeby nie bylo OT i przestroga dla innych:
http://arbiter.pl/galeria/czechy.radar

ale ten kolejny jest ciekawszy i lepszy:
http://opole.naszemiasto.pl/wydarzenia/622042.html

wiec pewnie i czesi dossaja sie do mojego konta :P
ciekawe jaki bedzie koszt egzekucji ;)

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Cytuj:
A co z kolumna pieszych na pasie ruchu - tez ich rozjedziesz?

Jeśli masz tak jak na zdjęciu 3 pasy w każdą stronę, to chyba logiczne, że te 100km/h jedziesz zawsze lewym pasem. Piesi idą prawym. Poza tym "kolumna pieszych" to praktycznie zawsze pielgrzymka- pójdą do nieba ;]

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Martini pisze:
(..)ale chciał bym widzieć jak Tobie zdarza się jeździć :) Czy zawsze masz 49,9km/h przez wieś? Albo w mieście? ... mhhh.

Piątal pisze:
Kto nigdy nie przekroczył przepisów niech pierwszy rzuci kamień.

Nie wiem, czy zauważyliście ale podobnie jak stado baranów, które ginie codziennie na drodze jesteście w stanie wymyśleć tylko jeden argument: jadę szybko, bo nikt nie jest święty. drwal próbował jeszcze pisać, że jego autem nie da się jeździć wolno. No pech po prostu. A kolega Piątal, że znaki są durnie poustawiane, więc nie warto na nie zwracać uwagi...

Możecie sobie klepać swoje teorie aż do wiarusa seniora i kombatanta, ale przyszłość czeka was taka, jak na Zachodzie Europy: za kilka lat będziecie jeździć 50 w mieście jak jeden mąż i tej tendencji poskramiania ruchu samochodowego oraz wypierdzielania z niego zadymiaczy nieekologicznych nikt już nie odwróci.

Piątal, wklejasz świetnie zdjęcia, jak zwykle kopiesz się z koniem i psy wieszasz na państwie, które płaci ci za studia, ale znaków to chyba nie znasz lub nie zauważasz. Gdzieś ty tam chłopino przeczytał "50"? Na ślimaku, czy na tym ekranie, który przy mrozie wyświetla pięćdziesiątkę, żyby następny baran nie spadł na dół, tak jak ten, który w zeszłym roku spadł w Warszawie i zabrał przy okazji kilka osób. Bo wg mnie jest tam 70. I nie pisz proszę, że skoro baraneria sadzi tam grubo, to znaczy, że grubo powinno być dozwolone.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

(me: how) pisze:
Piątal, wklejasz świetnie zdjęcia, jak zwykle kopiesz się z koniem i psy wieszasz na państwie, które płaci ci za studia, ale znaków to chyba nie znasz lub nie zauważasz. Gdzieś ty tam chłopino przeczytał "50"?

Podałem to tylko jako przykład drogi, na której moim zdaniem da się szybciej. Poza miastem na jedno pasmowej krętej ścieżce można 90, więc czemu na zamkowej jest 70 a miejscami i 50? Gdyby ludzie chcieli wprowadzić "bezpieczne" prędkości na polskich dziurawych drogach, to szybciej byłoby chodzić piechotą.
Psów wielkich na państwie nie wieszam, ale jak coś mi się nie podoba, to poddaję to dyskusji. Nie mówię, że zawsze mam rację i że nigdy nie marudzę trochę na wyrost- nie wszystko zawsze będzie doskonałe ;)
Co do płacenia za studia, to raczej traktuję to jako baaaaaardzo wysoko oprocentowany kredyt, niż dobroduszną darowiznę.

ex Jawa 50 typ23

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Piątal pisze:
Jeśli masz tak jak na zdjęciu 3 pasy w każdą stronę, to chyba logiczne, że te 100km/h jedziesz zawsze lewym pasem.

Ze niby jak? Jedziesz najbardziej prawym, wolnym pasem, bo tak mowia przepisy. Pierwsze slysze, ze wraz ze wzrostem predkosci nalezy zmieniac pas na lewy (no chyba ze sie jedzie BMW na wlaczonych przeciwmgielnych - te auta fabrycznie nie sa przystosowane do jazdy prawym pasem) ?!

W124 230E '87
Drink Beer!

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

TReneR pisze:
Ze niby jak? Jedziesz najbardziej prawym, wolnym pasem, bo tak mowia przepisy. Pierwsze slysze, ze wraz ze wzrostem predkosci nalezy zmieniac pas na lewy (no chyba ze sie jedzie BMW na wlaczonych przeciwmgielnych - te auta fabrycznie nie sa przystosowane do jazdy prawym pasem) ?!

Jedziesz najbardziej prawym pasem wolnym, ale zakładam, że nie masz prywatnego pasa startowego i że jedziesz drogą na której znajdują się inni użytkownicy. W takim przypadku żeby jechać szybko, to jedziesz najczęściej lewym, żeby wymijać maluszki, trabanty i inne A klasy ;-) Poza tym, zakładam, że jak widzę kolumnę pieszych, to ją omijam, a jak jadę z zamkniętymi oczami, to ich rozjadę bez różnicy czy jadę 50 czy 150.

ex Jawa 50 typ23

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

hej koledzy, to nie tak, jak tam gdzieś opisano. Jade szybko nie dla tego bo inny też nie są święci i ja, tylko dla tego, że mam np 3 km wolnego przed sobą, i zanim dojade do koluuuumny TIRów lub tico lub malacza chce "przeskoczyć" odcinek bo wiem że za chwile bede jechał 70km/h za tico tam gdzie mógł bym przepisowo 90, ale jakiś tico wyjechał po mleko. Na autostradzie w Polsce A4 wrzucam tompomat i trzymam mi 130, 140km/h. Na zwykłej drodze biorąc pod uwagę moje umiejętności, możliwości samochodu i inne bardzo ważne zmienne (pogoda, widoczność stan nawierzchni itp.) w miejscach gdzie moge depnąć, to lece. Bo inaczej z pracy jechał bym nie godzine i dziesięś minut ale dwie godziny. A nie chce mi się 4 godziny siedzieć w samochodzie i jechać 70 :evil:

Nie denerwuje innych na drodze zachowaniem
Nie powoduje wypadków
Nie rozjeżdzam pieszych
Nie jade 70, jade 120, mam włączone światłą, widać mnie, długa prosta 140... tak jak pisałem, mogę jedynie na własne ryzyko przyjąć że mi sarenka z lasu wyskoczy na droge.

W210 E220D 97 budyń do sprzedania

Oo==oO

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

jdef90 pisze:
ja w 2003 dostałem mandat w szwecji. 50% zapłaciłem na miejscu... do dziśdostaję co roku wezwanie do zapłaty... :/

To pecha masz, bo ja dostałem jakieś 4-5 lat temu i nic nie przysłali. Auto już zdążyłem sprzedać i kolejnym się tam wybrać. Żadnych problemów.

A co do prędkości na drogach, to wyluzyjcie chłopaki. I tak każdy pojedzie jak zechce. Najwyżej zapłaci. Gorzej jak wywali w kogoś. Sam nie jeżdżę wolno. Jak muszę jechać z Wrocka do Wawy i z powrotem w jeden dzień i jeszcze tam pozałatwiać różne rzeczy to się staram trasę wyrobić w 3,5 - 4 godzin. Czym to skutkuje to oczywiste. Jakbym miał jechać 10 godzin zgodnie ze wszystkimi przepisami, to lepiej w InterCity się wpakować. Tylk po cholerę mi wtedy samochód.

MB W201 190E 2.0 KAT 1992 r.
Nissan 350z '08 (480KM TT)
Ferrari Testarossa '91
Intrall Lublin III '05
2oo: Honda CBR 1000RR '08
Aprilia RSV4

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Zeby w niedziele do kosciola podskoczyc :-)

W124 230E '87
Drink Beer!

Tytuł:
swój chłop

drwalu pisze:
powiem, krotko: jesli pieszy jest na pasie ruchu, a nie jest na pasach to mozesz smialo go rozjezdzac.

tylko zinterpretujcie to sobie dobrze :) ;)

Piszesz wiele głupich tekstów, ale ten był wybitnie głupi.
Co niby tu interpretować??

Tłumaczenia o łamaniu przepisów...lepiej nic nie napiszę, bo się jeszcze ktoś obrazi...

Tytuł:
wiarus junior

ano to je jak ciesky fylm o_O

W210 300TDT - ex
W210 320 CDI - ex

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3

Strefa czasowa UTC+02:00