Dziekuje wszystkim wpisujacym sie w watku za odpowiedz, rady, sugestie. Na pewno przydadza sie, wiem juz na czym stoje i na co powinienem zwrocic uwage w szczegolnosci.
Oprocz normalnych eksploatacyjnych wymian (klocki, plyny, filtry, olej) zamierzam wybrac sie na przeglad samochodu u mechanika - lepiej wiedziec na czym sie stoi niz niemilo rozczarowac sie podczas trasy - zwlaszcza, ze wybieram sie z rodzinka i nie usmiecha mi sie dreptac po autostradzie

ktos napisal, ze zbytnio dramatyzuje - byc moze, ale wole dmuchac na zimne.
Poki co, w ktorys cieplejszy weekend wypucowalem swojege Mercedesa po zimie i niestety stwierdzilem sporo ognisk rdzy, co uswiadamia mi, ze to prawdopodobnie ostatni sezon tego auta, wiec tym bardziej przyjemnie bedzie mi przezyc niezapomniane wakacyjne chwile z moim W123. Oczywiscie nie dopuszczam mysli, ze kiedys mojego Mietka zabraknie, kto wie, moze szarpne sie na generalny remont blachy
Co do zakladow mechanicznych w Lodzi - na ul. Wiosnianej nie maja aktualnie mechanika, wiec ten punkt odpada, aczkolwiek sprzedaja caly czas uzywane czesci. Niedawno przypadkowo odkrylem serwis starych Mercedesow (glownie W124) na ul. Nowe Sady (przy Obywatelskiej, na odcinku miedzy Obywatelska a Pustynna) - to informacje dla uzytkownikow Mercedesow z Lodzi i okolic.
Widze, ze w moim watku wpisalo sie kilka osob z Lodzi (Wojt@s, voytas, ziulek) - byc moze bedzie okazja do spotkania i obgadania kilku spraw

))