MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz sie 17, 2025 8:03 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Czy mógłbym prosić o numer konta na PW. Chętnie coś wpłacę .

Szczerze mówiąc to nie tyle darowizna, a skromny zwrot ułamka kwoty którą dzięki forum zaoszczędziłem ,korzystając z wiedzy i doświadczenia kolegów .

Pozdrawiam

Ex - S123 200D W124 E200T W126 560SEC ,W123 240D ,W124 230CE ,W124 300D , W123 200D u.v.a. :)

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

A ja bym jednak ( o ile mogę) powstrzymał z wpłacaniem dobrowolnie kasy ) chociażby do momentu przedyskutowania tego na walnym - Mackuz słusznie zauważył że trzeba się będzie jakoś z tego rozliczyć , więc najpierw się zastanówmy jak a potem ewentualna kasa

Miałem k...tyle aut co niektórzy w podpisie, na drugie popularność, na trzecie szacunek - teraz mam rower

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

hogben pisze:
Chętnie coś wpłacę

Tez sie pisze, z dopiskiem "Na ratunek skalarom MacKuza" ;)
I zeby nie bylo, ze sobie zartuje, serwer w chalupie niezle jonizuje powietrze, a to raczej nie jest obojetne dla zdrowia zarowno rybek jak i admina. Tak czy siak, wydaje mi sie, ze warto podkleic w podforach watek o dobrowolnych wplatach na poczet oplacenia serwera, a nuz sie sprawdzi.

*C124 E200 94r. brillantsilber *W124 250D 86r. taigabeige *W126 260SE 87r. nauticblau ex*W124 300D 92r. arcticweiss ex *S210 270CDI 01r. antrazitgrun *W202 C180 96r. brillantsilber ex

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Na elektrodzie jest rozwiązanie wprowadzone, że jak chcę ściągnąć schemat jakiś, to muszę mieć punkty. Punkty dostaję jak inni ściągają coś co ja umieściłem, albo jak wykupię za prawdziwe PLN.
Nie oburzyłem się gdy musiałem na szybko wysłać SMS za 1,22 aby ściągnąć schemat do pralki. Ba, nawet miałem pewną satysfakcję, że czyjaś praca została przeze mnie uznana finansowo.
Nie wiem czy takie coś wypaliłoby, bo użytkowników elektrody jest chyba dużo więcej, ale można się zastanowić czy nie stworzyć więcej instrukcji i nie udostępniać ich za pieniądze. Tylko niech by to były opracowania własne, żeby potem nie było afery, że sprzedaje się tutaj wiedzę z ominięciem praw autorskich.

Można spróbować utworzyć płatne archiwum. Np. posty z iluś tygodni wstecz byłyby płatne.

A sam uważam ,że najlepszy sposób finansowania funkcjonowania forum to dobrowolne finansowanie.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

hogben pisze:

przypomnę tylko, że MB/8 Club Poland to nie tylko forum, ale także strona Klubowa, na której można znaleźć dużo ciekawych informacji, a między informacjami technicznymi jest też taka: kliknij a zobaczysz :)

http://www.beczkolandia.pl
http://www.kali-tramp.pl

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

jak już będziecie sobie deliberować na wz,
to rzucę pomysł wprowadzenia opłat za giełde;
zamieszczasz ogłoszenie ,wyślij sms;

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

ale pitolenie, slodzenie

a od kiedy to Polak jest skory do placenia, do robienia wszystkiego wedle zalecen i nie na ostatnia chwile?

jesli juz chcecie placic, pomagac (komus) to wiedzcie, ze jesli cos sobie daje rade, funkcjonuje, to nie ma potrzeby ratowac, uszczesliwiac na sile

gdy ktos ma potrzebe wsparcia klubu, to zapisze sie i bedzie placil

a jesli nie chce ktos placic, to nie placi

mozecie zrzucic sie na uzupelnienie dobrowolne mojego konta

"Szkoda Ziutka. Dobry był z niego herbatnik. Mógł jeszcze pożyć..."

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Wg. mnie sens ma tylko jednoe rozwiazanie, zaproponowane przez mojojojo13.
Wprowadzenie statusu "przyjaciel klubu" jako cos "extra". To cos extra, to moze smycz, naklejka lub koszulka - np. za polowe ceny, oczywiscie nie za darmo. Wszystkie pomysly z sms, platnymi tematami to bzdura. Myslicie, ze ktos bedzie za to placil? Watpie.
Oczywscie, wplaty dobrowolne tez moga byc, ale w momencie utworzenia statusu "przyjaciel klubu" mijaja sie z celem.
Ja sam myslalem o zostaniu klubowiczem, ale doszedlem do wniosku, ze poziom mojej wiedzy, jak i park maszynowy sa za male - znikoma przydatnosc. Ale jako przyjaciel klubu, bardzo chetnie :) . Koszty oczywiscie do przedyskutowania.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Nie ma moim zdaniem większego sensu dyskutować na ten temat , a juz na pewno głosy " nieklubowiczów" nie maja tu znaczenia.
To jest forum klubu i klub rozdaje tu karty .
Chcesz rozdawać karty - wstąp do klubu.
Chcesz wpłacić pieniądze - wpłacaj.

Ale bez sensu jest - żeby jakiś kolega pouczał mnie czy mam wpłacać czy nie wpłacać , czy komuś to potrzebne czy nie - co Ciebie to obchodzi ?

To moje pieniądze :)

kali pisze:
hogben pisze:

przypomnę tylko, że MB/8 Club Poland to nie tylko forum, ale także strona Klubowa, na której można znaleźć dużo ciekawych informacji, a między informacjami technicznymi jest też taka: kliknij a zobaczysz :)

Dzięki ,

pozdrawiam

Ex - S123 200D W124 E200T W126 560SEC ,W123 240D ,W124 230CE ,W124 300D , W123 200D u.v.a. :)

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

hogben pisze:
Nie ma moim zdaniem większego sensu dyskutować na ten temat , a juz na pewno głosy " nieklubowiczów" nie maja tu znaczenia.

Mam nadzieję, że klubowicze nie wychodzą z podobnego założenia, bo temat dotyczy współfinansowania forum przez NIEKLUBOWICZÓW.

Tytuł:
Klubowicz

Numer GG: 267496
(me: how) pisze:
hogben pisze:

Mam nadzieję, że klubowicze nie wychodzą z podobnego założenia, bo temat dotyczy współfinansowania forum przez NIEKLUBOWICZÓW.

Jak już pisałem są dwie strony medalu, np.:

Pomysł i aprobata
Wpłata i jej zaksięgowanie
Statut i wolna amerykanka

itd. itp.

Miło jest czytać, że ktoś ma takie chęci, żeby pomóc, ale biorąc pod uwagę upierdliwość urzedów wszelkich i kontrole - wszystko musi mieć ręce i nogi.

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Ostatnio zmieniony śr lut 06, 2008 12:48 pm przez Sebian, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Numer GG: 4141125
(me: how) myśmy już kiedyś na tym forum rozmawiali na temat sposobów współfinansowania. Już wtedy proponowałem najprostszy sposób na wyróżnienie lub uhonorowanie tych, którzy chcą coś wpłacić - inny kolor nicka i tyle. Byłby to po prostu status przyjaciela klubu. Choć w tym wszystkim honory nie są najważniejsze...

Student

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Tak, pamiętam.

Mi chodzi tylko o to, że uznając wszelkie prawa klubowiczów do administrowaniem forum jako ich własnością, nieklubowicze nie powinni pisać w co drugim poście, że dyskusja na ten temat jest bez sensu. Klub zrobi co zechce i zrobi to najpewniej dobrze, ale dajcie mu szansę poznać swoją opinię, zwłaszcza przed walnym. Gdyby Krzysiek nie napisał tego publicznie, sprawa najprawdopodobniej nie zostałaby poruszona, a tak poszedł sygnał, że jest gotowość i są pomysły. I o to chodzi.

Tytuł:
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Numer GG: 2336868
Cześć,

być może ktoś napisze, że piszę nie na temat, ale wnikliwy Czytelnik
dopatrzy się wskazówki, jak można efektywnie pomóc utrzymać forum :)

Czy ktoś z Warszawy i okolic jest zainteresowany zakupem koszulek ze zlotu w Lublinie?

Cena 20PLN za 1 koszulkę, kolor jasno-brązowy

Powinny być jeszcze wszystkie rozmiary.

Mógłbym odebrać podczas Walnego Zebrania w tą sobotę i umówić się na odbiór w Warszawie.

Nie wiem dokładnie jak jest z koszulkami klubowymi, czy każdy może je kupić. Ludzie mówili, że koszulki ze zlotu w Lubliniebyły b. ładne.

Proszę o pw do mnie, albo telefon: 668 459 362.
Zapraszam!

Tel. 668 459 362

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

(me: how) pisze:
że jest gotowość i są pomysły. I o to chodzi.

Wlasnie. Sugestie zawsze sa dobre, nie trzeba ich stosowac, ale mozna wziac pod uwage - zaakceptowac albo odrzucic.
Poza tym, jak juz klubowicze wspomnieli, wplaty od osob spoza klubu prowadza do powstania bajzlu w papierach, nie wiadomo jak to rozliczyc. W tym wypadku dobre checi prowadza do pewnych niedogodnosci. Dlatego tez, zapisanie w statucie, czy gdziekolwiek indziej, jakiejs formy uczestnictwa w klubie, nie bedac klubowiczem powinno ulatwic zaksiegowanie pomocy finansowej.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00