Witam
Troche głupio z takim tematem na tym forum, ale coz robic skoro na forach komputerowych ja nie istnieje.
Pomozcie mi wybrac miedzy:
Belkin F5D7230-4 (54g)
(wiele zrodel pokazuje ten wlasnie model rowniez z dwoma antenami, moj ma jedna)
specyfikacja 1
specyfikacja 2
manual pdf
a
Adaptec AWN-8084
specyfikacja producenta
manual pdf
Wierze w Adapteca, bo sroce spod ogona nie wylecial, jest to klasa sama dla siebie, cos jak Mercedes. Belkin to jakas masowa padlina (Fiat
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
), ale w tym wypadku chyba jest modelem duzo mlodszym od Adapteca i moge sie spodziewac, ze w czyms jest lepszy. Was prosze o pomoc wlasnie w odnalezieniu w czym jeden jest lepszy od drugiego, bo ja sie na tym sprzecie w ogole nie wyznaje.
Zdaje sie ze strona ustawien Adapteca oferuje wiecej mozliwosci. Wnioskuje po duzej ilosci pol do zaznaczania i wielu skrotom, ktorych nie rozpoznaje i az sie na usta cisnie, zeby nazwac je gadzetami. Wizualnie Belkin ma mniej gadzetow.
Adaptec ma dwie anteny, Belkin jedna, ale w porownaniu zasiegu na kartce i w rzeczywistosci ten drugi wypada lepiej - ki diabel?
Potrzebuje takiego urzadzenia do domu. Ktore z nich lepiej sobie bedize radzic (szybkosc!!) jesli podepnie sie 3-4 komputery?
Czy jest mozliwe ze, te sprzety dzieli taka przepasc, ze zauwaze roznice, np. podczas intensywnego sciagania?
Oswieccie mnie Panowie
Dzieki