Wlasnie kilka dni temu przywlokłem taka B6 dla siebie z niemiec. Niestety bez quattro ale i tak prowadzi sie rewelacyjnie. Naprawde polecam, wiedzialem ze chce to auto bo pojezdzilem troche passatem b6 i urzekło mnie nieziemskie prowadzenie sie tego samochodu w zakrętach. Na autostradzie 190 km/h (przedni naped bez quattro) prowadzi sie jakbys jechal innym autem 120. Generalnie polecam.
PS. do tego silnik 1.9 TDI (131KM) z tiptronic'em w zupelnosci wystarcza na trase.
PS.
Ja tez doszedlem do wniosku ze SLC zostanie autem weekendowym

<br>
Dodano po 18 minutach.:<br> A jeszcze co do miejsca w aucie to nie mialem nigdy w124 ale wydaje mi sie ze b6 jest co najmniej porównywalny. A małym autem na pewno bym go nie nazwał. 4 persony to naprawdę wygodnie mogą podróżować. Zreszta widze ze kolega ma chyba podobne potrzeby co ja w tym temacie: praktycznie cały czas jeżdżę sam, 90% to trasa, w najbliższych perspektywach potomków nie planuje itp... Akurat dobór modelu w moim przypadku byl owocem bardzo dlugich przemyśleń. Mam porównanie z BMW e46 i choc zawsze bylem wielkim fanem BMek to w porównaniu do audi b6 to porażka, tak w prowadzeniu jak i w wygodzie. Do tego silnik 1.9TDI to chyba nie przesadze jak powiem ze najpopularniejszy silnik w tym kraju, a zycie nauczylo zeby wynalazków juz nie kupowac. Nowych MB wogole nie biore pod uwage bo pierwsze uno to mi sie wogole nie podobaja, a drugie uno sa sporo droższe moim zdaniem nie oferując nic w zamian.