Hoswer dzieki za linkacza
broneq pisze:
Zium!
. Okazało się, że ów elektromagnes nie dawał sie za cholerę zdjąć z pompy. ...
I nawet mistrz w ASO w Krakowie nie umiał sobie z nim poradzic
broneq pisze:
Zapytałem tylko czy na pewno jest to taki magnes jakiego potrzebuję (podałem numer 1022000700 - o ile pamiętam bo to już jednak dawno było). Gdy zostałem zapewniony, że tak...
I tu sie zaczynaja niezgodnosci w twojej wypowiedzi a nr. nie podałes mi
broneq pisze:
Na miejscu okazało się, że elektromagnes jest inny, ale "na pewno będzie pasował"....
Bo jak sie ma magnes z nie tego modelu a ktos pyta przez fon o M102 to ma byc do M102 a nie z dużego fiata...
broneq pisze:
Na moje pytanie czy jak coś to odda mi kasę usłyszałem twierdzącą odpowiedź. ...
Co jak co chyba masz problemy z słuchem bo chodziło o wymiane w przypadku jak by był uszkodzony...
broneq pisze:
W tym miejscu warto nadmienić, że przez telefon zapytał mnie czy chcę tez koło pasowe, ale przecież jak zapewnił mnie, że ten magnes to to samo co ja mam to po co miałbym brać inne graty? ...
Bo jak sciagłem to było kolo w komplecie tylko koło swoje wazy...
broneq pisze:
Okazało się, że magnes nie pasuje i jest za duży. Ustaliliśmy, że dośle mi to koło pasowe. Gdy to zrobił okazało się, że z tym kołem nie współgra mój wiatrak. ...
I tez nie napisałes ze mam ci go załatwic i teraz sie z nim bujam
broneq pisze:
Wziąłem więc mój "komplet" (ze starą pompą) i części od niego i pojechałem jeszcze raz te 100km (w jedną stronę). Ustaliliśmy, że albo skompletuje całość dla mnie na swoich częściach albo jakimś cudem zdejmie mój magnes z mojej starej pompy. Zostawiłem mu jeszcze 100pln za poprzednią przesyłkę i na ewentualne dodatkowe części i przesłanie ich do mnie. Wtedy po raz koleiny usłyszałem, że jeśli zdejmie mój magnes to odda mi kasę za tamten a z tej stówy weźmie tylko za te dwie przesyłki. ...
I tu kolejna bajeczka Tatko z tórym byłes poprosił mnie zebym sciagnoł ten elektromagnes wtedy nic nie wezmiecie i kto tu poszedł komu na reke ???
broneq pisze:
Nie wiem czemu od razu nie przysłał mi reszty kasy ale ok. Czekałem. ...
Nie wiesz to ci odswieze pamiec twój priv
"Wysłany: 07-11-2007
Witaj Tadziu!
Ponieważ na spot do kopalni srebra nie będziemy mogli przyjechać to chciałbym, żebyśmy się rozliczyli. Za elektromagnes zapłaciliśmy Ci 150 i potem zostawiliśmy Ci jeszcze 100 jak byliśmy drugi raz u Ciebie. Ty posyłałeś mi dwie przesyłki, za które płaciłeś (raz jak posłałeś mi tamto koło pasowe i dwa teraz jak przysłałeś mi zdjęty elektromagnes i moje koło pasowe). Do tego zajmowałeś się zdjęciem tego elektromagnesu. Policz zatem proszę ile kosztowały te przesyłki oraz ile należy Ci się za zdjęcie elektromagnesu i odeślij nam resztę.
Dane do przelewu (konto mam w BPH):"
broneq pisze:
...
...
...
Koniec listopad i nic. No to piszę PW. Ze potrzebna mi kasa i kiedy mi ją wpłaci? (wyliczyłem sobie "na oko", że jak dałem mu 250pln to za te dwie przesyłki mógł zapłacić około 50-60pln (też czasem coś wysyłam to wiem ile to kosztuje) do tego za zdjęcie tego magnesu niech by było następne 50pln - choć nie powiem, to zasadniczo chyba nie była taka straszna rzecz, albo się da albo nie, ale nie jest to wymiana tarczy hamulcowej ... no to niechby mi oddał 150pln). ...
No zeczywiscie koniec Listopada kolejny priv
"Wysłany: 15-11-2007
Cześć Tadziu!
Nie żebym Cię pospieszał ale czy mógłbyś podliczyć kasę i odesłać mi różnicę? Wiesz kasa zawsze się przyda, a ja mam jeszcze teraz ten czujnik do kupienia
Pozdrawiam
Kamil"
broneq pisze:
Co mi odpisał? Że jak chcę to on mi zaraz zapakuje te części co od niego kupiłem i mi je wyśle.
No cóż. Trzymał mnie w szachu. 150pln to nie jest mało (szczególnie dla studenta) więc pozostało mi cierpliwie czekać na jego łaskę. (dodam tu, że na moją uwagę, że obiecał, że odda kasę jeśli części będą nie pasowały napisał, że nic takiego nie mówił więc odpisałem mu, żeby się nie denerwował ... i pozostało mi czekać). ...
Bo jak sie bierze czesci od kogos innego czytaj szrot to sa trzy opcje
trzeba miec czas
trzeba miec czym
trzeba sie niezle naprosic o zwrot
A dlaczego mam wywalac swoje pieniadze skoro mogłem ci odesłac gotowy zestaw :wink: A tak musiałem po raz kolejny stracic 1,5 h dojazd pretraktacje a finał był taki ze kasy nie chcieli mi zwrócic i musiałem sobie wybrac cos innego w tej cenie wiec
Broneq dziekuje ci
![[szalone]](./images/smilies/szalone.gif)
...
broneq pisze:
...
...
...
Kasę wpłacił 10 grudnia (150pln). Oczywiście nie raczył mnie poinformować, że dokonał wpłaty. Zatem sprawa skończyła się ... pozytywnie, ale niesmak i to WIELKI pozostał. A już kilka razy wcześniej robiliśmy interesy i nigdy nie było problemów.
...
U mnie tez został WIELKI NIESMAK bo nic z tego nie miałem a straciłem czas wache 2,8 niezagazowane :wink: itp Powiem ci krótko na pomoc z mojej strony juz nie licz
NIGDY.... Bo moze ty masz na wszystko czas ale ja pracuje i mam go mało kiedys dorosniesz to zrozumisz
Pzdr