MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 23, 2025 6:34 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna
Autor Wiadomość
weteran
Awatar użytkownika

Pojechałem sobie z panią bo pomyśleliśmy że będzie światecznie i ładnie i pospacerujemy sobie ... Wcześniej odwiedziliśmy Gryfino ( gdzie przy chyba jakimś cmentarzu stała sobie ciemno zielona 115??? ) i gdzie było naprawde fajnie i zdecydowanie świątecznie i przytulnie :) potem zawineliśmy do ZS a tam ......... totalna klapa .... szaro smutno i ...aż nie chciało nam się wychodzić z samochodu nie mówiąc o fotkach .... Wyglądało jak by tam mieszkali sami smutni ludzie .... Już u mnie ,,na wsi,, zdecydowanie lepiej to wygląda...
A jak tam u was w ..metropoliach ???

ex 126 280se Kijek
ex 115 220d

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

kruszyn, czy przejechałeś Złotym Szlakiem? Jestem co najmniej zdziwiony twoją relacją. :-?

Tytuł:
wiarus senior

Mam podobne odczucia,choć wiele czasu spędziłem w Szczecinie .
To miasto mimo super lokalizacji ma olbrzymiego pecha do władz i historii .
Może najlepszy czas Szczecin ma jeszcze przed sobą , kto wie ,ale jadąc przez niektóre rejony miasta można się zdołować .
Np. na Gocławiu to można normalnie filmy kręcić,bo tam czas się zatrzymał :(

[/list]

'07 E60 530D Sedan
'03 Aprilia SR50

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Wika pisze:
Mam podobne odczucia,choć wiele czasu spędziłem w Szczecinie .

Ponawiam zatem pytanie. Piszemy o lampkach, nie o historii i władzy.

Tytuł:
swój chłop

Wika pisze:
Może najlepszy czas Szczecin ma jeszcze przed sobą , kto wie ,ale jadąc przez niektóre rejony miasta można się zdołować .
Np. na Gocławiu to można normalnie filmy kręcić,bo tam czas się zatrzymał :(

[/list]

Masz racje, że to nie jest najpiękniejsza dzielnica, aczkolwiek ja np bardzo lubie tamtedy jezdzic wieczorami, ma fajny klimat, starej dzielnicy przemysłowej. fakt jest zniszczona, ale zastanówmy sie czy są w ogole duże miasta, gdzie nie ma tego typu dzielnic ? Może są, ale w większosci są ładne miejsca i obskórne... oczywiście wole te ładne, ale doceniam równiez te obskórne bo one czesto są świadectwem historii, rozwoju, zmian

Co do tematu, Jasne Błonia na pewno się "świciły" ;-), centrum też nie tak całkiem do D, także może kwestia nastawienia ;-)... wiadomo, że całe miasto nie moze byc nagle oświetlone, w choinkach i w mikolajach z kuso odzianymi śnieżynkami ;)

ex: W123 200D, S124 250D, W123 200D, W124 250D, W123 240d, S124 300TDT, W210 320cdi

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Platany na Jasnych Błoniach ociekają swiatłem, Aleja JP2 jest cała niebieska, aż do Alei Fontann i dalej jak co roku do Pl. Hołdu Pruskiego.
Rzem 300 tysięcy nowych punktów świetlnych... Ale jest to tzw. deszcz zawieszony na drzewach utrzymany w jednym, stonowanym kolorze. Efektowny, bo ciągnie się setkami metrów na różnych odcinkach. Jest jasno jak w dzień. Jeśli ktoś szuka migającyh festyniarskich Mikołajów i gwiazd z kolorowym ogonem, to zapraszamy do CH Galaxy...

Jeśli natomiast koledzy szukali świątecznego klimatu na Gocławiu, w portowej dzielnicy o statusie Bronxu, to życzę powodzenia. Tam się jeździ szukać klimatu i poniemieckich krajobrazów, najlepiej o drugiej w nocy, no ale takie rzeczy trzeba czuć i wiedzieć.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Ja się w ogóle fatalnie czuję w Szczecinie, dołuje mnie klimat (wilgoć, zaduch), kiedyś tam byłem jako dzieciak i myślałem, że już mi przeszło - ale w tym roku znów tam zawitałem na jakiś tam zjazd i niestety, po 3 dniach byłem przeszczęśliwy, że mogę wracać... :-(

Za to z klimatycznych miast, które mnie zadziwiły, na 1 miejscu stawiam Lublin - starówka po remoncie jest piękna, a deptak wygląda prawie jak ten w Dubrovniku. No i niedaleko Kazimierz - dobry plan na weekendowy wypad we dwoje ;-)

W mojej Łodzi zaś pięknie oświetlona Pietryna, górka do zjeżdżania w Manufakturze - tylko śniegu coś mało...

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Hehe....przez 4,5 roku studiow nie lubilem Szczecina...teraz uwielbiam tam jezdzic ;) [zlosnik]

Kiedyś:
Matiz z kratką - Twardy Zawodnik; MB W124 230TE Aut. - Baleron Forever; Ford Focus II 5d - Fantastic Sam Plastik

Dziś:
Ford Focus kombi III - cholerne 6 biegów!

Tytuł:
wiarus senior

Sorki Me how ale odniosłem się do tematu posta a nie do samego oświetlenia .
Osobiście nawet lubię Szczecin , bo studiowałem tam i często jestem w tym mieście ale uważam ,że nie rozwija się ono tak jak powinno , nie rozwija się na miarę swoich możliwości .

'07 E60 530D Sedan
'03 Aprilia SR50

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Wika pisze:
Sorki Me how ale odniosłem się do tematu posta a nie do samego oświetlenia .

Luz. [ok]

To temat na inną dyskusję, ale tutaj niestety nie mogę nie przyznać ci racji, a zmiana, z którą wiążemy duże nadzieje odbyła się stosunkowo nie dawno.

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

z całym szacunkiem Me:howie :) bardzo lubię przyjechać sobie do Szczecina kiedy jest zielono i pospacerować po błoniach ze swoją panią czy na wałach ale to co zrobili na te święta jest trochę takie zimne jednolite i smutne ... i ta są słowa kobietki :) nie tylko moje. Objechaliśmy całe miasto i poza ta aleja raczej ciężko odnaleźć jakieś sensowne akcenty świąt (resztą podjedź tam od strony tego ronda przy Al. Wojska Pol.)
Ale w sumie nie o oświetlenia sponsorowane przez miasto mi chodzi a o domy i mieszkania ..... Wiem że to może i kicz ale w wielu miastach czy miasteczkach wszędzie wszystkiego pełno kolorowo w każdym prawie oknie czy przed domem a tam .... dla przykładu w bloku przy galaxy (taki mały tytanic :P miedzy galaxy a fala ... naliczyliśmy ... 1 balkon gdzie coś świeciło się a tak pusto ... jadąc dalej to samo .. najmocniej chyba waliło po oczach czerwone ,,Galaxy,, a potem ,,HOME.PL,, ale to mamy na co dzień , dopiero przy poczcie powiesili świecące kule na drzewach :P potem w dół od bramy do mostu znowu żenła i pusto ( sorki jeden blok przy kościele gdzie 3 balkony kolorowe) ... Uwierz mi, że po wizycie w znacznie mniejszym Gryfinie trochę tak smutno się po tym Szczecinie jeździło i tyle.. ot takie spostrzeżenia

ex 126 280se Kijek
ex 115 220d

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

To nie trzeba było tak od razu? Świecenie migającym chińskim badziewiem zwiększa zapotrzebowanie miast i wsi na energię elektryczną do 11 %. Czy wiesz ile węgla trzeba spalić, ile ciepła wypuścić do atmosfery i gazów, żeby na bezdurno migało ku uciesze gawiedzi?
My, stoczniowcy potrafimy uszanować trud polskiego górnika w pocie i pyle, a Wy? Zastanówcie się.

Na następną gwiazdkę dostaniecie ode mnie podświetlaną plastykową choinkę na 12V do przyssania na deskę. Gdzie się z Różą nie wybierzesz, będzie świątecznie. :lol:

PS: Dziękuje za życzenia! [oczko]

Ostatnio zmieniony czw gru 27, 2007 12:00 am przez _me: how_, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

A ja na swoje strony nie narzekam. Może świecidełek mało ale za to przyroda sama coś fajnego stworzy:
Obrazek

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

może dla tego, że w Szczecinie jest dużo tych emo :cry: [swiety2] [beksa2] [sciecie] [wisielec] [oslabiony] [beksa]

W210 E220D 97 budyń do sprzedania

Oo==oO

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

(me: how) pisze:
Na następną gwiazdkę dostaniecie ode mnie podświetlaną plastykową choinkę na 12V do przyssania na deskę. Gdzie się z Różą nie wybierzesz, będzie świątecznie. :lol:

PS: Dziękuje za życzenia! [oczko]

:)
Nie za choinkę podziękujemy :P ale masz rację może po prostu w ZS mieszka wielu ekologów :) No to mamy po sprawie ;)

A co do aury to racja :) chociaż ja tam się cieszę, że bez śniegu i póki co deszczu :P i byle tak do końca stycznia :P bo inaczej dachu mi nie zrobią :P

ex 126 280se Kijek
ex 115 220d

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00