MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 23, 2025 10:46 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna
Autor Wiadomość
wiarus junior
Awatar użytkownika

Ku przestrodze...
Wczoraj wieczorkiem wyszliśmy, a właściwie pojechaliśmy sobie z żoną samochodem posiedzieć ze znajomymi w knajpie. Ponieważ knajpa jest w pobliżu uczelni, na której m.in. pracuję, więc postanowiłem zostawić tam auto. I nie pomyślałem, że jakoś po 23 zamykają bramy, włączają alarmy itp. i tak do rana. Zostaliśmy więc bez auta no i gotówka mi się skończyła. Trzeba było odwiedzić bankomat, godzina przyzwoita 24:15. Bankomat jednak zjadł kartę i zaczął się wygłupiać. Ani odejść, bo jak wypluje to..., brak kasy. Dzwonię pod nr tel wskazany na bankomacie i po 15 min wreszcie ktoś się odezwał. Jedyna rzecz jaką można w takiej sytuacji załatwić to blokada karty na wypadek wyplucia przez bankomat i tylko tyle. A w dodatku pani powiedziała mi, że najwcześniej mogę ją odebrać we wtorek. Oczywiście w sobtę żaden oddział banku jest nieczynny, więc jakby nie gotówka w domu to już zupełnia klapa by była. Widzę, że ten bank ma swoich klientów serdecznie w d... Rozumiem, jakbym tą kartę wczoraj w Warszaiwe stracił (tfu, całe szczęście, że nie została mi tam w bankomacie). Ale przecież wciągnął ją bankomat we Wrocku i tu też chcę ją odebrać. Cóż, nic dodać nic ująć.

MB W201 190E 2.0 KAT 1992 r.
Nissan 350z '08 (480KM TT)
Ferrari Testarossa '91
Intrall Lublin III '05
2oo: Honda CBR 1000RR '08
Aprilia RSV4

Tytuł:
wiarus senior

Nie ma takiej godziny 24:15 :)

'07 E60 530D Sedan
'03 Aprilia SR50

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Wika pisze:
Nie ma takiej godziny 24:15

No dobra 00:15, albo 15 min po północy.

Ferrari Testarossa '91
Intrall Lublin III '05
Aprilia RSV4

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Widzę, że ten bank ma swoich klientów serdecznie w d...

Rozumiem rozgoryczenie, ale gdzie jest przyklad, ze bank ma klientow w dupie?

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Od soboty do wtorku albo i dalej jest kilka dni, a w dzisiejszych czasach funkcjonowanie bez karty to duży kłopot. Pomijam kwestię soboty i niedzieli, gdzie nie mając gotówki w domu nie mógłbym zrobić podstawowych zakupów... W sobotę ani w niedzielę nie uświadczysz otwartego żadnego oddziału.
Są jeszcze w tym kraju firmy, które zdecydowanie bardziej spieszą się z naprawą swoich urządzeń, zwłaszcza że bank nie działa w czynie społecznym.

Ferrari Testarossa '91
Intrall Lublin III '05
Aprilia RSV4

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Numer GG: 60349017
To dla przestrogi jak ktoś ma konto w INTELIGO

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=15&n=8007

W mozilli i IE wyskakuje ostrzeżenie .

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

ku przestrodze, ze karty bankomatowe sa zle, ku przestrodze, ze policja jest zla

wszystko jest zle, swiat jest zly, technika jest zla

a moze sam jestes zly, ku przestrodze? <br>Dodano po 1 minutach.:<br> i firmy ubezpieczeniowe tez sa zle

system jest zly...

rzadka kupa tez jest zla

"Szkoda Ziutka. Dobry był z niego herbatnik. Mógł jeszcze pożyć..."

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Nilovitz pisze:
ku przestrodze, ze karty bankomatowe sa zle

Albo jestem ślepy albo tego nie napisałem...

Nilovitz pisze:
wszystko jest zle, swiat jest zly, technika jest zla

a moze sam jestes zly, ku przestrodze?
Dodano po 1 minutach.:
i firmy ubezpieczeniowe tez sa zle

system jest zly...

rzadka kupa tez jest zla

Nie ma to jak sobie popieprzyć bez sensu ?!

Ferrari Testarossa '91
Intrall Lublin III '05
Aprilia RSV4

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Od soboty do wtorku albo i dalej jest kilka dni, a w dzisiejszych czasach funkcjonowanie bez karty to duży kłopot.

No tak, ale czym bank Ciebie zaskoczył? Zmienił nagle warunki funkcjonowania? A jak funkcjonują w takich przypadkach inne banki wiesz?
Proponuję wyciągnąć wnioski i np. do jednego konta zaopatrzyć się w dwie karty (drugą dla żony), założyć drugie konto w innym banku i trzymać tam część gotówki, postarać się o kartę kredytową, albo zawsze przy sobie nosić gotówkę.

MB 123 230E, ASB i gaz 82 - dawca

Audi 100 2,3, ASB i gaz 91.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

holyfido pisze:
A jak funkcjonują w takich przypadkach inne banki wiesz?

Wszystkie inne? NIE! Ale MBank, który takiej renomy jab WBK nie ma, oddał kartę wspólnikowi na 2 dzień, więc jakiś poziom trzyma.

holyfido pracyjesz w BZ WBK?

Ferrari Testarossa '91
Intrall Lublin III '05
Aprilia RSV4

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Prawda o polskiej bankowości jest smutna. Nie wolno oczywiście uogólniać, bo to może prowadzić do deformacji rzeczywistości, ale ja znam jej obraz z autopsji i od wewnątrz... Zaznaczam, że nie byłem bankowcem, ale uwierzcie mi na słowo.

Sprawa wygląda tak, że większość pracowników banku którzy się dostają do tej instytucji NIGDY nie przeszłaby psychotestów, a wielu również testów sprawności intelektualnej. To ludzie z tzw. "plecami", gdzie wujek-stryjek załatwi... I później takim młodzikom się pierdzieli we łbie, nie są już ludźmi tylko "bankowcami", cwaniakują, uważają, że stoją ponad prawem bankowym, nie posiadają za grosz empatii, dla nich nie oddanie karty to bajeczka, bo im przecież nikt z "firmy" karty nie zabierze.

Kolejnym typem pracownika banku jaki można scharakteryzować to "stary bankier". Najczęściej finansista z brzuszkiem i wąsami, który ma zaplecione ręce przed sobą i kręci sobie palcami. Po 30 latach pracy po prostu już im się nie chce, za dużo widzieli i przeżyli żeby ganiać za sprawami klientów. Mają jednak ewidentnego plusa: w przeciwieństwie do tych młodych narwańców z poszarpaną psychiką z takim starym bankowcem praktycznie zawsze idzie się dogadać, jeśli okaże się trochę kultury i skruchy.

I typ bankowca, który jest "dinozaurem" pośród całej rzeszy tych niezrównoważonych to ten, który jest tam na prawdę z powołania i który dostał się, bo był zmotywowany. Potrafi traktować innych po ludzku, posiada umiejętność interpretacji prawa bankowego, nie zdusza jej w sobie tłumacząc się regulaminem. I gdyby on tam siedział przy tym telefonie sprawa może wygladałaby inaczej, jednak co taki samotny wojownik może zrobić pośród tysięcy którzy to mają w du**e ? Poprosiłby o posłanie serwisu technicznego i by usłyszał "dobra dobra młody, wyluzuj, jest 24:15, nie ma pośpiechu"

Nie wiem czy ktoś to doczytał do końca... mógłbym jeszcze długo tutaj pisać i podawać przykłady z życia wzięte, no ale tak po krótce myślę że każdy zrozumiał. Sprawa przykra, ale takie jest życie :roll: :-?

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Wszystkie inne? NIE! Ale MBank, który takiej renomy jab WBK nie ma, oddał kartę wspólnikowi na 2 dzień, więc jakiś poziom trzyma.

Ty, jesli dobrze policzyłem, też otrzymasz kartę na drugi dzień roboczy.

MB 123 230E, ASB i gaz 82 - dawca

Audi 100 2,3, ASB i gaz 91.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

holyfido pisze:
Ty, jesli dobrze policzyłem, też otrzymasz kartę na drugi dzień roboczy.

Po pierwsze to wiem czy otrzymam, bo Pani poinformowała mnie, że we wtorek to ja się mogę dowiadywać.
Po drugie to ja też akurat działam w prywatnym biznesie, ale jakbym tak spuszczał klientów to bym nawet na paliwo ani jedzenie nie zarobił. Banki korzystają z swego rodzaju monopolu. Jest ich kilka, więc mogą robić z ludzi wała i nie ma możliwości ich olania, bo gdzie pójdziesz. Przyznam, że postawa banku nie jest dla mnie wielkim zaskoczeniem, a posta napisałem w celu przestrogi dla innych. Praktycznie poza pieniędzmi z uczelni nic na koncie nie trzymam, no może poza kontem depozytowym w ramach kancelarii, ale to zupełnie inna bajka. Nie lubię banków i korzystam z nich w minimalnym zakresie. Ale i to okazuje się problematyczne.
Spróbuj w każdym normalnym biznesie, gdzie konkurencja jest znaczna, powiedzieć klientowi, że dzisiaj to masz wolne, jutro pijesz kawę, a po jutrze będziesz miał randkę, więc jeśli w końcu kiedyś znajdziesz czas to się jego sprawą zajmiesz. Pewnie nic nie powie, ale on i kolejny 12-tu będzie omijać Twoje niskie progi szerokim łukiem. Zrób tak kilka razy, a ZUS-ik i inne pierdółki zaczniesz opłacać z własnej kieszonki i będzie po robocie. Naprawdę rzadko spotykam się z takim spuszczaniem, nawet pogotowie energetyczne/gazowe/wod-kan już się we Wrocławiu ucywilizowało. Z tepsy wzięli się za awarię neo w przeciuągu pół dnia. WBK jeszcze do tego grona nie należy. Ciekawe czy jego właściciele z Irlandii też u siebie mają podobne procedury?
PS i co z tą pracą? W WBK?

Ferrari Testarossa '91
Intrall Lublin III '05
Aprilia RSV4

Tytuł:
wiarus senior

Wyszło Ci to :) jak parodia

(me: how) pisze:
Prawda o polskiej bankowości jest smutna. Nie wolno oczywiście uogólniać, bo to może prowadzić do deformacji rzeczywistości, ale ja znam jej obraz z autopsji i od wewnątrz... Zaznaczam, że nie byłem bankowcem, ale uwierzcie mi na słowo.

Sprawa wygląda tak, że większość pracowników banku którzy się dostają do tej instytucji NIGDY nie przeszłaby psychotestów, a wielu również testów sprawności intelektualnej. To ludzie z tzw. "plecami", gdzie wujek-stryjek załatwi... I później takim młodzikom się pierdzieli we łbie, nie są już ludźmi tylko "bankowcami", cwaniakują, uważają, że stoją ponad prawem bankowym, nie posiadają za grosz empatii, dla nich nie oddanie karty to bajeczka, bo im przecież nikt z "firmy" karty nie zabierze.

Kolejnym typem pracownika banku jaki można scharakteryzować to "stary bankier". Najczęściej finansista z brzuszkiem i wąsami, który ma zaplecione ręce przed sobą i kręci sobie palcami. Po 30 latach pracy po prostu już im się nie chce, za dużo widzieli i przeżyli żeby ganiać za sprawami klientów. Mają jednak ewidentnego plusa: w przeciwieństwie do tych młodych narwańców z poszarpaną psychiką z takim starym bankowcem praktycznie zawsze idzie się dogadać, jeśli okaże się trochę kultury i skruchy.

I typ bankowca, który jest "dinozaurem" pośród całej rzeszy tych niezrównoważonych to ten, który jest tam na prawdę z powołania i który dostał się, bo był zmotywowany. Potrafi traktować innych po ludzku, posiada umiejętność interpretacji prawa bankowego, nie zdusza jej w sobie tłumacząc się regulaminem. I gdyby on tam siedział przy tym telefonie sprawa może wygladałaby inaczej, jednak co taki samotny wojownik może zrobić pośród tysięcy którzy to mają w du**e ? Poprosiłby o posłanie serwisu technicznego i by usłyszał "dobra dobra młody, wyluzuj, jest 24:15, nie ma pośpiechu"

Nie wiem czy ktoś to doczytał do końca... mógłbym jeszcze długo tutaj pisać i podawać przykłady z życia wzięte, no ale tak po krótce myślę że każdy zrozumiał. Sprawa przykra, ale takie jest życie :roll: :-?

parodii ( tekst Maksia )

Prawda o polskiej policji jest smutna. Nie wolno oczywiście uogólniać, bo to może prowadzić do deformacji rzeczywistości, ale ja znam jej obraz z autopsji i od wewnątrz... Zaznaczam, że nie byłem policjantem, ale uwierzcie mi na słowo.

Sprawa wygląda tak, że większość policjantów którzy się dostają do tej instytucji NIGDY nie przeszłaby psychotestów, a wielu również testów sprawności fizycznej. To ludzie z tzw. "plecami", gdzie wujek-stryjek załatwi... I później takim młodzikom się pierdzieli we łbie, nie są już ludźmi tylko "policjantami", cwaniakują, uważają, że stoją ponad prawem, nie posiadają za grosz empatii, dla nich wystawianie 500zł mandatu to bajeczka, bo im przecież nikt z "firmy" nie wystawi.

Kolejnym typem policjanta jaki można scharakteryzować to "stary gliniarz". Najczęściej sierżant z brzuszkiem i wąsami, który ma zaplecione ręce przed sobą i kręci sobie palcami. Po 30 latach służby po prostu już im się nie chce, za dużo widzieli i przeżyli żeby ganiać. Mają jednak ewidentnego plusa: w przeciwieństwie do tych młodych narwańców z poszarpaną psychiką z takim starym gliniarzem praktycznie zawsze idzie się dogadać, jeśli okaże się trochę kultury i skruchy.

I typ gliniarza, który jest "dinozaurem" pośród całej rzeszy tych niezrównoważonych to ten, który jest tam na prawdę z powołania i który dostał się, bo był zmotywowany. Potrafi traktować innych po ludzku, posiada umiejętność interpretacji prawa, nie zdusza jej w sobie tłumacząc się regulaminem. I gdyby on tam siedział przy tym telefonie sprawa może wygladałaby inaczej, jednak co taki samotny wojownik może zrobić pośród tysięcy którzy to mają w du**e ? Poprosiłby o posłanie patrolu i by usłyszał "dobra dobra młody, wyluzuj, jest piąta rano, nie ma pośpiechu"

Nie wiem czy ktoś to doczytał do końca... mógłbym jeszcze długo tutaj pisać i podawać przykłady z życia wzięte, no ale tak po krótce myślę że każdy zrozumiał. Sprawa przykra, ale takie jest życie

Niezłe :)

'07 E60 530D Sedan
'03 Aprilia SR50

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

rozwiazanie jest proste dla geniuszy, ktorzy nie potrafia poradzic sobie z technika w zyciu, rowniez nie maja wyobrazni

zawsze mozna miec dwie karty bankomatowe, a nie czepiac sie, narzekac, marudzic, ze ten bank jest du pupy a inni jest lepszy - wszystkie banki to lichwa

odrobine wyobrazni i poczytania umow , ktore sie poczytalo

moze masz kiepskiego doradce, albo zona tez nie podpwiada

"Szkoda Ziutka. Dobry był z niego herbatnik. Mógł jeszcze pożyć..."

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00