MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 23, 2025 3:57 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus senior

a ja chcialbym wrzucic zdanie z pkt widzenia wysylajacego. nieraz jakies duperele wysylalem i albo wysylalem je odrazu na drugi dzien albo po 2 tyg. ludzie pewnie jada po mnie rowno ale sa czasem takie okresy w zyciu ze nie mozna sie podrapac po dupie i najgorsze jest to, ze wychodzi to nagle, nie da sie zaplanowac.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Duszek pisze:
No to faktycznie dał popis gościu. [wscieklosc] A że z Białego to mi troszkę dodatkowo głupio. [wscieklosc] :oops: Choć mogło się trafić wszędzie. [zlosnik]

Jak już przyjedziesz
klucha116 pisze:
do przepieknej miejscowosci BIAŁYSTOK
i będziesz miał jakiś problem to daj znać a postaram się pomóc. Mój tel. 606326033 Adam

Dzieki!!

Mam nadzieje, ze wycieczka sie juz nie odbedzie - widocznie moje zeznania przed policjantem wystarczyły.

Pozdrawiam!!

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

ja mysle Klucha, ze nie powinienmes jechac do Bialegostoku na rozmowe, tylko do najblizszej jednostki "organow scigania", tam zlozyc swoje zeznaniowyznania i oddac i podziekowac za wspolprace oraz pozegnac...

te organy winny dostacv sciagawke z lista zyczen - czyli z pytaniami

"Szkoda Ziutka. Dobry był z niego herbatnik. Mógł jeszcze pożyć..."

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Numer GG: 5048999
Jeżeli odbędzie się sprawa i wezwą Cię na świadka do Białegostoku, to możesz skorzystac z pomocy prawnej i mogą przesłuchac Cie w Sądzie dla Twojego miasta.

CHRYSLER SEBRING 2.7 V6 2004r. - ex
JEEP GRAND CHEROKEE LTD 4.7 V8 1999r. - ex

BEZ GWIAZDY NIE MA JAZDY!!!

W124 E220 1995r. - ex
W124 250D 1992r. - ex
W124 200E 1991r. / E220 1994r. - SZCZEPAN - ex

Tytuł:
swój chłop

To ja dla odmiany dodam coś pozytywnego.

Swego czasu kupowałem różne towary typu proszki, czekoladki itp. drobiazgi, zakup zrobiłem na allegro od jednej allegrowiczki. W związku z tym, że na miałem też coś kupić dla moich rodziców, którzy swego czasu opuścili miasto i na emeryturę wynieśli się na wieś to po konsultacji mailowej ustaliłem dodatkowe koszty przesyłki części towaru na adres rodziców.
Niestety pani się walnęła i wysłała wszystko do rodziców, którzy to przepakowali co trzeba i mi odesłali.

Po mailowej informacji - allegrowiczka przeprosiła i zadeklarowała zwrot dodatkowej kwoty przesyłki chyba jakieś 6 pln i następnego dnia faktycznie na koncie dostałem zwrotkę kasy.

Pozdrawiam i życzę tylko takich nieporozumień.

Adam

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

mr_simon pisze:
Jeżeli odbędzie się sprawa i wezwą Cię na świadka do Białegostoku, to możesz skorzystac z pomocy prawnej i mogą przesłuchac Cie w Sądzie dla Twojego miasta.

Juz zeznawalem przed organami scigania.
Od okolo roku jest cisza, wiec mysle, ze juz po sprawie. Tylko "meanstreak" nie odpowiada na pytanie: "kiedy oddasz kase?"

Kiedys jeszcze odpisywal, ze z wszystkimi sie rozliczy, ze te klucze "Honiton" kolega mu dostarczal, ze sam został wyrolowany i takie tam srutu pierdutu :evil:
Kiedys zadzwonilem do hurtowni pana Walentego Androsiuka i dowiedzialem sie, ze to wlasnie niejaki Radomir Karczewski vel "meanstreak", jako pracownik hurtowni, wynosil kompleciki i sprzedawal za posrednictwem forów internetowych - m.in. forum MB/8.

A kiedys jeszcze na forum "mb.org" pisał o uczciwosci i sprawiedliwosci i pamięci o bliznich. Wieciej w linku http://www.mb.org.pl/forum/showthreaded ... Post127370[/url]

"...ciągle gdzieś pracowal, ciągle musiał iść, aż się rozczarował i zaczął pić..." L.J.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

bartekmw pisze:
Koleś jest od nas i chyba byście nie uwierzyli, gdybym napisał konkretnie o kogo chodzi

nie wiem dlaczego się szczypiesz,gość Cię okrada,a Ty jeszcze dbasz o jego dobre imię :o

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Ja od lat kupuje na allegro, 99% rzeczy kupuje, mam juz 264 gwiazdki i szczeze mowiac niegdy mi sie nie zdarzylo, zebym sie nacial (przesylka nie przyszla albo przyszla cegla). No raz zdarzylo sie, ze wygralem aukcje za 1zl (alusy) i delikwent odmowil finalizacji.
Po prostu trzeba sprawdzac od kogo sie kupuje, czytac komentarze, mozna tez zapytac innych uzytkownikow, ktorzy zakupili juz cos (ten sam przedmiot) u danego sprzedawcy. Jest wiele sposobow na weryfikacje...

W124 230E '87
Drink Beer!

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

To ja też pozytywnie.
Swego czasu kupowałem kilka gadżetów do I-seryjnej W115 od znanego niektórym handlarza z Gniewu - w jednej z paczek była tylna lampa, jakieś drobiazgi i szkło reflektora przedniego które w transporcie się potłukło. Zadzwoniłem do sprzedającego po otworzeniu paczki i za trzy dni dostałem drugie szkło z pokrytym kosztem przesyłki przez sprzedawcę.

ex: Mercedes Benz W115 200D 1973
ex: Mercedes Benz S123 300TD 1983
ex: Mercedes Benz Actros MPII 1844 2007r.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Ja z handlem na tym forum mam tylko miłe wspomnienia. Ostatnio kupiłem telefon od użytkownika trocin. Telefon był na następny dzień już u mnie, i zostałem obdarzony zaufaniem ponieważ przelew szedł także dzień.

Więc podsumowując są ludzie i ludziska...

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Ja dodam też przykłady od siebie:

1. Kupiłem na Allegro komputer, okazało się, że Płyta główna, RAM i HDD są całkowicie niesprawne, Ale dogadałem się ze sprzedającym, odesłałem części i dostałem sprawne.

2. Kupiłem również na Allegro MP3 Playerek,
Po około 3 miesiącach korzystaniach urządzenie siadło, korzystając z 12 miesięcznej gwarancji odesłałem urządzenie w celu wymiany, po miesiącu się dowiedziałem, ze niestety takich nie mają na magazynie a później cisza i cisza i koleś wcale nie odbierał mojego telefonu, nie odpisywał na mail'e.
Założyłem nowe konto gg, bo stare moje znał i się zgłosił, ja udałem klienta chętnego zakupu innego urządzenie, koleś miły zaczął normalnie ze mną gadać to ja wtedy z grubej rury, postraszyłem go policją i sądem, w ciągu tygodnia kasa za urządzenie wróciła do mnie.

3. Sprzedawałem na Allegro telefon na części, kilka pilotów do RTV i parę innych drobiazgów w jednym czasie. PO zakończeniu aukcji wszyscy wpłacili, pozostał tylko jeden ale powiedział, że zaraz wysyła, że wcześniej nie mógł. Później nie miałem możliwości sprawdzenia stanu konta i wysłałem wszystkie przedmioty. A kasy do dziś nie otrzymałem, osoba ta się nie odzywa. A wiem, że jak jej wystawię negatywa to pewnie się odwdzięczy tym samym.

Szkoda, że tak się dzieje ale jakoś nic nie możemy na to poradzić.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

DO mnie antenka przyszła. Oryginalne pudełko, widać, że nie śmigana. Ciekawe tylko czy działa. Jak namyślę się gdzie i jak ją zamontuję to dam znać czy finał w 100% pozytywny ;-)

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Ja kiedys sprzedalem dosc dobry telefon nokii, nowka sztuka zaraz z salonu. Mialo pojsc za 900 + koszty przesylki. Poniewaz bylem na delegacji, telefon wysylala rodzicielka, ktora za pobraniem wpisala tylko koszty przesylki...

Napisalem do zioma maila z wyjasnieniem i czlowiek wplacil 900 PLN na konto. A to byla jego pierwsza transakcja na allegro. Wystawilem mu najpiekniejszy komentarz jaki umialem :)

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

t.king pisze:
nie wiem dlaczego się szczypiesz,gość Cię okrada,a Ty jeszcze dbasz o jego dobre imię

Ponieważ prawdę mówiąc nie wierzę w to, że sytuacja ta wynika ze złej woli sprzedającego, a tylko z zapracowania, lub coś w tym rodzaju, jednak jeśli w najbliższym czasie nie trzymam zakupionego towaru, to poinformuję Was wszystkich o tym któż to taki [wscieklosc]

MERCEDES-BENZ A 160 CDI 2005r. Jeszcze nie mój.
Mercedes W123 240D 1979r. - do sprzedaży jako dawca.
VW GOLF 1,6 LPG AUTOMAT 3D 1990r. -"CZARNY LOTNIK" - Sprzedany.

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Numer GG: 309237
Panowie chyba babcia zdyscyplinowała wnusia,bo wczoraj znalazłem w skrzynce awizo od paczki [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik] A tak na marginesie,to jak zadzwoniłem do babci i zapytałem o Piotra Sz. to ona pyta o którego,bo zięć i wnusio nazywają się tak samo, ale jak powiedziałem,że chodzi o allegro to od razu,że do wnusia.Bądź co bądź szacunek dla babci [cool] <br>Dodano po 3 minutach.:<br> A tak przy okazji to może zrobilibyśmy listę sprzedawców z allegro, ogłoszeń lub szrotów godnych polecenia.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00