MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 23, 2025 5:29 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
swój chłop

Jechałem sobie z żoną do szpitala w Ligocie (Katowice) moim bombowcem i w jednym z salonów/komisów zauważyłem coś takiego:

Jakość zdjęć nienajlepsza, bo mam zwykły VGA w mojej N5140i.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jeśli chodzi o lakier i blachę, to na moje niefachowe oko jest w prawie idealnym stanie. Wnętrze w super stanie. Mało zużyte materiały. Radio oryginalne (tak napisali i tak się wydaje). Chciałem go otwierać, żeby pod maskę rzucić okiem, ale dzisiaj niedziela i siedział tylko cieciu w stanie wskazującym na spożycie, który nie miał kluczy.

Jak ktoś będzie nalegał, to zrobię więcej fotek z zewnątrz, wewnątrz i pod maską (VIN). Pod spód też wlezę jak trzeba :)

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Superaśne 108 i do tego z europejskimi lampami, które mi się mega podobają!! Śliczny! Jeśli jest w dobrym stanie to za te pieniądze szybko się sprzeda [zlosnikz]

W123 C 230CE 1983r i W115 220D 1974r
Stare Mercedesy ... są doskonałe.

Tytuł:
wiarus junior

broneq pisze:
Superaśne 108 i do tego z europejskimi lampami, które mi się mega podobają!! Śliczny! Jeśli jest w dobrym stanie to za te pieniądze szybko się sprzeda

no nie wiem bo juz dwa lata jest w ogłoszeniach najpierw w salonie Roni i z tego co pamietam był za 20tys zł a teraz 500m wczesniej w K-Ce Brynów
No ale kazde MB ma sowjego kupca, gdby miał pod maska M100 to kto wie

Pozdro

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Właśnie taki powinien znalesc sie u mnie na placu, najchetniej z V8 [zlosnik]

Tytuł:
postmajtek

Jeżeli to ten z komisu na Załęskiej to oglądałem go już ze trzy miesiące temu. Pod maską silnik 2.8 gaźnikowy wygląda jak by nikt nim nie jeździł od nowosci, reszta też w niezłym oryginalnym stanie. Nie odpalił, bo miał padnieta baterie. Wg. zapewnień właściciela komisu auto sprowadzone kilka lat temu i jaszcze nie opłacone, w stanie bdb, brało udził w kilku zlotach. Pierwsza cena jaka widziałem w lecie w ogłoszeniach na allegro to chyba 39 tyś , a teraz przecenione, to też potwierdził właściciel komisu, dlaczego obniżył o tyle , nie wiadomo.
Sam się do niego przymierzałem, ale że kupiłem inne to odpuściłem.
Zresztą dalej jest na allegro.

Tytuł:
swój chłop

A ja go oglądałem. Tragedii nie ma ale za pieniążki te to można cos innego sobioe przydobruchać. Jest przy nim trochę roboty, blacha tak na 4 razem z lakierem to max, zawieszenie tył do roboty, przodek też należało by sobie zregenerować, silnik trochę ulany był ale to raczej kwestia wymiany uszczelek bo sama praca to bajka... sobie mruczy, środek do odnowienia bez jakiś wielkich problemów no i uszczelki też nie tęgie.

Osobiście znalazłem chyba ze 3 tekie na wylot otworki, więc autko jest jak najbardziej do odratowania. Ale nie wziołem bo kasa. Gość nie chciał zmniejszyć ceny a ja się zarżnąć robotą i sobie stoi [zlosnik] .

Ale autko fajne.
Jak byłem to miał problem ze skrzynią ale to pewnie jakaś pierdoła, zabardzo się biegi przycinały przy przełączaniu.

Pozdrawiam

Tytuł:
wiarus senior

marcin79 pisze:
A ja go oglądałem. Tragedii nie ma ale za pieniążki te to można cos innego sobioe przydobruchać. Jest przy nim trochę roboty, blacha tak na 4 razem z lakierem to max, zawieszenie tył do roboty, przodek też należało by sobie zregenerować, silnik trochę ulany był ale to raczej kwestia wymiany uszczelek bo sama praca to bajka... sobie mruczy, środek do odnowienia bez jakiś wielkich problemów no i uszczelki też nie tęgie.

Osobiście znalazłem chyba ze 3 tekie na wylot otworki, więc autko jest jak najbardziej do odratowania. Ale nie wziołem bo kasa. Gość nie chciał zmniejszyć ceny a ja się zarżnąć robotą i sobie stoi [zlosnik] .

Ale autko fajne.
Jak byłem to miał problem ze skrzynią ale to pewnie jakaś pierdoła, zabardzo się biegi przycinały przy przełączaniu.

Z czego ma środek? MB-Tex? Skóra? Welur?

Pozdrawiam

Pozdrawiam

Tytuł:
swój chłop

jasny, ładny, nie zniszczony, mięciutki welurek [zlosnik]

pozdrawiam

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00