Takie czasy panowie. Amatorów sportowych i niewygodnych rajdówek jest mało, a bogatych ludzi bez gustu którzy kupują SUVy jest cała masa (np prawie wsyscy Amerykanie)
Nie tylko Ferrari się 'dostosowywuje' do auktualnych czasów
-
Porshe poza brzydkim Cayenne szykuje 4-dzwiową Panamere
wygląda nawet przyzwoicie ale czytałem że szykują też odpowiednik golfa, oraz mini suv'a. a to już lekka degradacja marki:
Maybach w związku z bardzo słabą sprzedażą planuje wprowadzić 'małego' maybacha (na bazie Ski) , cabrio oraz SUVa (na bazie GL)
Bentley też planuje SUVa
ciekawostka - w latach 80 powstało kilknaście sztuk bentleya terenowgo na zamówienie jakiegoś szejka na bazie RangeRovera
Jaguar zrobił już kombi wieć do SUVa niedaleka droga
Spyker postarał się i wymyślił bardzo oryginalnego SUVa:
Lamborghini też planuje lekko powiekszyć swoją ofertę przy czym ma to być 4-miejscowe coupe, czyli nowa 'espada' (dla mnie najpiękniejsze auto w historii motoryzacji)
oraz nowego SUVa. Przy czym nie można tu nic zarzucić firmie Lamboghini bo to przecież oni jako pierwsi stworzyli 'rambo-lambo' czyli protoplastę wzystkich SUV:
O ile większośc marek robi SUVa poprzez podniesienie swojego normalnego auto, Lamborghini zrobiło coś zupełnie nowego, mam nadzieje że tym razem też tak będzie.