MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest wt sie 19, 2025 3:18 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Lokalizacja: Królewskie Stołeczne i Rezydencjalne Miasto Wrocław
Są jeszcze odważni ludzie na tym świecie... Niektórzy podchodzą do sprawy metodycznie - mój sąsiad kupił dwie identyczne Alfy 166, i blachy przykręca do tej, która akurat jest na chodzie.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Rewelacyjna bryczka. Zawsze mi sie podobała ma swoja klase. Jezdzilem swego czasu innym modelem i powiem ze fiat kolo lancii nawet nie stal (chyba ze na warsztacie [szalone] ), takze bzdurne gadanie, ze to to samo mozna sobie miedzy bajki wlozyc. Inna sprawa jest serwis i czesci zamienne, ktore nie kupi sie w pierwszej lepszej hurtowni.

Takze zycze bezawaryjnosci [zlosnik]

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

TrickyKid pisze:
Są jeszcze odważni ludzie na tym świecie... Niektórzy podchodzą do sprawy metodycznie - mój sąsiad kupił dwie identyczne Alfy 166, i blachy przykręca do tej, która akurat jest na chodzie.

:lol: dobre podsumowanie :)

Do mnie te auta jakoś nigdy nieprzemawiały i nie mogę w nich znaleźć nic pięknego... Jednak są gusta i guściki o których się nie dyskutuje :)

Życzę bezproblemowego użytkowania, bo przecież samochodu nie kupuje się z myśla o jego remoncie :)

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

nagro pisze:
bo przecież samochodu nie kupuje się z myśla o jego remoncie

To akurat na tym forum jest normalne. [zlosnik] [zlosnik]

Co do lancii mi tam sie podoba. Niech nam merdcedes nie zakłada klapek na oczy. Całkiem ładne auto a i motor godny. Życze bezproblemowej jazdy.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Lokalizacja: Królewskie Stołeczne i Rezydencjalne Miasto Wrocław
Uh, włoskie auta to dla mnie poezja. Nie jestem ich fanem, ale wiele z nich uwielbiam... Lancie z rajdowym rodowodem - od Stratos, poprzez Betę MC aż do Delty HF Integrale, nie mówiąc o cudownej 037... Alfy wcale nie bardzo szybkie, ale z ognistym temperamentem - Alfasud Sprint, GTV, czy 75... Niektóre Fiaty też nie pozostawiają obojętnym - 500, 128 sport, 131 supermirafiori, spider, czy X1/9. O Maserati nawet nie mówię, bo frajda w innej skali. Ale patrząc od strony użytkowej, to niestety wartość włoskich samochodów ulatuje dużo szybciej niż niemieckich czy japońskich...
Pracuję obecnie dla dużego zagranicznego koncernu motoryzacyjnego, i było mi dane poznać jak kultura organizacyjna danego kraju wpływa na cechy końcowego produktu - nawet abstrahując od miejsca, w którym dany produkt jest montowany.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

MERCEDES 4 EVER pisze:
Ja bym sie nieodwazył przeciez to V6 pedzone przodem i do tego fiat...

Eeeee tam do D-Jeta też mnie zniechęcaliście ;-) Trochę inaczej się prowadzi, kultura pracy też jest trochę inna ale jak na razie jestem zadowolony.

Sokol pisze:
tu mnie zaskoczyłeś tym fiatem

A tam zaraz Fiatem, czy widziałeś jakiegoś z silnikiem 3 litrowym ;-)

Sokol pisze:
pozdro i złam mit o Fiacie

Będę na bieżąco informował o postępach i sprawowaniu. Mam nadzieję, że nie będzie sprawiał kłopotów.

TrickyKid pisze:
Ale patrząc od strony użytkowej, to niestety wartość włoskich samochodów ulatuje dużo szybciej niż niemieckich czy japońskich...

Dlatego zakup tego samochodu pomimo, że ma dopiero 10 lat kosztuje 10% wartości początkowej ;-)

Wiedziałem, że wzbudzi emocje. Cieszę się, że podziwiacie moją odwage. Trochę poczytałem zanim za nią zapłaciłem i pomimo tego, że do wyboru była jeszcze z silnikiem 2.0 litrowym, wybrałem największy. Nie mają problemów z łożyskowaniem, a i przebiegi można większe zrobić ;-)

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Weeb: sądząc po fotkach na pewno jest to lepsze auto od tego 300CE z KRK [zlosnik] dlatego życzę Ci SZEROKIEJ DROGI. Z tego co mówiłeś, to ma być do jazdy na co dzień i ma mieć udogodnienia, a to je ma. Co do usterkowości (wymyślonej rzekomo przez właścicieli aut "bez charakteru" typu Opel) to kilku moich znajomych jeździło autami z koncernu Fiat. Alfami 156/166, Fiatami Brawo/Brawa. Z Lanciami nie miałem nigdy do czynienia. Co do aut moich znajomych to nie narzekali tylko na silniki. O reszcie mówili różnie (w sensie źle ale w różnym natężeniu). Oczywiście najgorsze są Fiaty. Kolega jeżdżący Brawa 1.9JTD stwierdził, że jest to auto zrobione z "gówna", ale i ci jeżdżący Alfami narzekali na jakość i spasowanie elementów. Ojcu kolegi dosłownie w tydzień po skończeniu się gwarancji padło sprzęgło w 166 ...
Dobra nie straszę Cię już [zlosnik]
Dawaj w miarę znać na bieżąco jak się będzie sprawować!
8) 8) 8) 8)

PS Mi się marzy Lancia Delta HF integralle EVO 2 ;)

W123 C 230CE 1983r i W115 220D 1974r
Stare Mercedesy ... są doskonałe.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

niedyskretne pytanie -po ile chodzą takie wynalazki? kompletnie nie mam pojecia -znajmy cos takiego sprowadził za 6czy 8 tys wiec niedrogie to jest....

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

broneq pisze:
Z tego co mówiłeś, to ma być do jazdy na co dzień i ma mieć udogodnienia, a to je ma.

Ma i to nawet więcej niż oczekiwałem ;-)

broneq pisze:
ci jeżdżący Alfami narzekali na jakość i spasowanie elementów

No niestety po przesiadce z W124 zauważyłem to po pierwszej minucie spędzonej w samochodzie. Nic nie skrzypi i nie trzeszczy ale nakładki klamek już odchodzą, jedna rączka niestety została kiedyś wcześniej urwana (podobno typowa bolączka Kappy). Ale nie mam na razie na co narzekać, nie będę zachwalał przedwscześnie bo się zacznie. Póki co naprawdę jest dobrze i najważniejsze, nie bity.

MERCEDES 4 EVER pisze:
po ile chodzą takie wynalazki? kompletnie nie mam pojecia -znajmy cos takiego sprowadził za 6czy 8 tys wiec niedrogie to jest....

Za 8 tysi do wzięcia był 2 litrowy z 95. Z wypasu miał tylko klimę i szybki z przodu w elektryce. Ten trochę droższy, ale ponieważ silniki z dużym litrażem nie są popularne, cena jaka wyszła to 13K.

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Weeb, a znalazłeś sobie już jakieś forum? Jesteś postmajtkiem? Nie przejmuj się. Natrzaskasz na technicznym wiarusa w 3 miesiące.

No coż powiedzieć więcej. Życzę powodzenia i nie mówimy żegnaj, lecz do zobaczenia. Myślę, że gdzieś w okolicach marca - kwietnia powinienneś się poddać i w maju kupisz Mercedesa.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

(me: how) pisze:
Weeb, a znalazłeś sobie już jakieś forum? Jesteś postmajtkiem? Nie przejmuj się. Natrzaskasz na technicznym wiarusa w 3 miesiące.

No coż powiedzieć więcej. Życzę powodzenia i nie mówimy żegnaj, lecz do zobaczenia. Myślę, że gdzieś w okolicach marca - kwietnia powinienneś się poddać i w maju kupisz Mercedesa.

A prosiłem żeby było bez złośliwości i kąśliwych uwag [zlosnik] Ty zamiast tego przyjechałbyś i pomógł oblać, bo sporo musi się przelać [zlosnik]

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

WeebShut pisze:
A prosiłem żeby było bez złośliwości i kąśliwych uwag

Żebyś ty kurde wiedział, jak ja się powstrzymuję...

W Wawie jestem ostatnio częściej jak nad morzem, więc możemy się kiedyś umówić. Tylko nie na barce, bo żeglarskim zwyczajem nie gwizdżę jak jestem na wodzie. To przynosi pecha! <br>Dodano po 4 minutach.:<br> Miałem wyłączyć już kompa, ale sumienie mnie ruszyło, że puściłeś tyle kasy na Kappę, a ja ci dowalam od rana, więc chciałem znaleźć jakiś plus w tej sytuacji. Otóż naprawdę świetnie, że nie masz tapicerki z jasnego zamszu (alcantra?), bo mówię ci, miałbyś jeszcze jeden problem więcej.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

WeebShut pisze:

A prosiłem żeby było bez złośliwości i kąśliwych uwag [zlosnik] Ty zamiast tego przyjechałbyś i pomógł oblać, bo sporo musi się przelać [zlosnik]

nawet zeby zebrała sie połowa forum to nieprzepije takiej ilosci wodki po ktorej to auto było by natyle opite aby sie nie psuło [zlosnik] trzeba by osobny zlot zrobić to by MOŻE starczyło na poł roku bezproblemowej jazdy [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik]

MB 308 automatic

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Tytuł:
wiarus senior

(me: how) to ten co nigdy nie miał nic innego jak mercedes, a swego czasu zachwalał i reklamował DU ;) [oczko] [zlosnik]

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Żebyś ty kurde wiedział, jak ja się powstrzymuję...

Wiedziałem, że akurat na Ciebie to mogę liczyć.

W Wawie jestem ostatnio częściej jak nad morzem, więc możemy się kiedyś umówić. Tylko nie na barce, bo żeglarskim zwyczajem nie gwizdżę jak jestem na wodzie. To przynosi pecha!

Wrzucę Ci numer na priva, zadzwoń. Może uda Ci się przyjechać na któryś początek tygodnia, to skoczymy w poniedziałek na piwo sponsorowane przez Urząd Miasta Stołecznego Warszawy do Szwejka.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00