kruszyn pisze:
Srednie koszy dodatkowe przy kwocie np 100tys to jakies 3tys
Oprócz notariusz w Polbanku nie masz kosztów dodatkowych na podjęcie kredytu na zakup mieszkania. Polbank nie pobiera prowizji za udzielenie kredytu oraz nie ubezpiecza nieskiego wkładu własnego. Jedyna rzecza jest zwiększone oprocentowanie o 1 punkt (jak w każdym innym banku) przed wpisaniem hipoteki do księgi.
ghost2255 pisze:
Wiem, że często nie ma wyjścia, ale ceny nieruchomości po prostu zwariowały!
I na pewno nie przestaną wariować. Więc kolejny rok czekania to kolejne stary w postaci większych rat.
ghost2255 pisze:
Trzeba mieć dużo odwagi, żeby podpisać takie zobowiązanie na 30 lub więcej lat.
Nie ma innego wyjścia. wynajmowanie przez kolejne 10 nie jest dobrym rozwiązaniem problemu ... <br>
Dodano po 14 minutach.:<br>
Croolick pisze:
Znalazłem co trzeba, rzuć okiem:
Sprawdziłem teraz Twój link, przykro mi to mówić ale nie ima sie rzeczywistości. Millenium jest najgorszym bankiem, z którym miałem okazję bytować podczas zaciągania kredytu.
Mydlenie oczu, zaniżanie wartości mieszkań, wysokie prowizje i ubezpieczenia, a okres kredytowania wcale nie jest najdłuższy. Są już przynajmniej 3 banki, które kredytują mieszkanie na 35 lat.
Co moge polecić z własnego doświadczenia to:
- Polbank
- GE Money Bank
- jak napisał Kruszyn - PKO BP
- PKO SA
Reszta jest naprawde droga, poza tym jest kilka banków, które mają haczyki na udzielane kredyty w CHF. Dostajesz taką wartośc w przeliczeniu na PLN jaki był w dniu podpisywania umowy kurs CHF. Z jednej strony możesz ugrać ale z drugiej wyłożyć 10K z własnej kieszeni jak coś nie pójdzie to nie przelewki. Czytaj regulamin uważnie w każdym banku, tam jest wszystko.