Idz do brokera ubezpieczeniowego, i kup pakiet OC+AC + NW + dodadzą Ci za free obezpieczenie mieszkania (w pewnym zakresie szkód, zalanie, włamanie), wyjdzie dużo taniej niż szukanie OC w jednym, a AC w drugim. W pakiecie ( OC, AC, NW) dodatkowo możesz liczysz jeszcze na jakies upusty.
Chodzenie od jednej firmy do drugiej mija się z celem, jak dla mnei szkoda czasu, i nie wiem jak to jest ale u brokera (który tez na tym musi zarobić) jest taniej niż bezpośrednio w siedzibie firmy ubezpieczeniowej
Za W210 , policzą Ci jakies 10% wartości samochodu, ok 3tys - znizki jakie masz (ok 50%), zostaje 1500zł - promocje bonusy + OC (zniżki 50%) , wyjdzie jakies 1500..1600zł za rok ze wszystkim.
Ja przeliczyłem te wszystkie opłaty... AC to jest dobre na nowy samochód. Chociałem na w124, wyszło jak dla mnie 560zł / rok . Czyli na dwa moje W124 to mam 1120zł. A za tyle to ja kupie komplet szerokich listew, lusterka (wkłady), przodu nie mam zamiaru rozbijać, a nawet jak już to sam naprawie
Branie kasy z AC , też się mija czasami z celem, bo lecą Ci po zniżkach... i wychodzi że musisz zapłacić więcej na kolejny rok, niż wartośc szkody.
Wiem że są tacy co mają AC i są zadowoleni, jak dla mnie szkoda kasy - jedynie opcja od kradziezy jest ciekawa
Ja W210 ubezpieczyłem tylko OC
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
, bo musze, i NW bo jest za 15zł
![[oczko]](./images/smilies/oczko.gif)