Prawda jest ze wielu kierowcow zakupilo U520XL z powodu niskiej ceny i jakosci Presidenta. Prawda jest ze sobie to radio chwala, bo to dobre radio, porownujac do innych modeli w podobnych cenach.
Prawda jest, ze wycofano homologacje tego radia, przez co namieszano ludziom w glowach i poza nielegalnoscia sprzedazy tego cuda nikt tak na prawde nie wie co w tej kwestii jeszcze jest legalne a co nie, nawet sami decydenci urzedow do tych spraw. Prawda jest, ze policjant ma prawo poprosic o swiadectwo homologacji, choc prawie nigdy to sie nie zdarza. Prawda tez jest, ze jesli sobie wydrukujesz ta homologacje (dostepna powszechnie w internecie), albo skserujesz od kogos, to na 99,9% nikt Ci sie nie przyczepi, bo przecietny misiek nie ma pojecia o modelach CB.
Moja rada?
Kup U520XL, zalatw sobie deklaracje zgodnosci, wrzuc ja do schowka i cacy. Do tego ML-145 na magnesie (krotsze anteny mijaja sie z celem) i tez bedzie cacy. Wydasz jakies 450zl za komplet i po sprawie.
Pozdrawiam!
P.S. Co do Alanow 48. Lezy taki jeden u mnie w szafie (wersja Classic), nie jest moj tylko kumpla, nie ma czasu zajac sie sprzedaza tego. Radio prawie nowe, sprawne w 100%. Jednak poza fajnym wygladem jest to raczej kiepskie radio, nie polecam. Moze to nie jest typowy szumofon, bo nadawanie ma bardzo dobre, ale odbiornik do bani. Zbiera wszystkie zaklocenia, jest bardzo czule, ma dosc slabe filtry ANL. Pozostale wersje A48 czyli Excel i Plus to jeszcze gorsze parchy.
_________________ Wojtek P. (Borys) -------------------------------------------------------- '92 MB 124 260E Lalunia - automat, gaz, poducha, elektryka '94 BMW R1100GS Balbinka, '95 Honda NTV 650 Honoratka, '60 Awo 425S ex - '88 MB 124 200TD
|