W Europie klna na Maczyslawy tylko Windowsiarze.
Co do grafikow, nie wiem czemu ale kiedys to bylo wrecz norma ze na Mac'ach pracuja graficy i wg. mnie utarlo sie ze Mac to komp tylko do pracy, nie do rozrywki. A przeciez jest to komputer kazdy jak inny, z tym ze ma prawie niezawieszalny system, jest bardzo userfriendly, dzis jest na nim cala masa programow takze nie ma problemu, a ostatnio i gier (np. od EA).
A no i wydaje mi sie ze te wszystkie narzekania na Mac'a ludzi ktorzy go nie mieli to ma sie mniej wiecej tak jak z autami, ze moj znajomy to go mial i..., a ludzie mowia ze francuskie to....
Sa tu 2 wypodziedzi ludzi ktorzy maja Mac'i i sa zadowoleni.
Dodatkowo moich 3 bardzo dobrych kumpli tez jedzie na makach, w tym jeden (kiedys z USA

) ma Mac'i nieprzerwanie od 1998 roku - i nigdy go nie zawiodly...
... czy z Windą tez tak jest...w MacBookach (i Pro i nie, w innych Mac'ach tez, ale tylko tu mozna to traktowac tak doslownie) nie wylacza sie kompa przez tydzien, dwa czy trzy (a znam przypadki ze i wiecej) tylko jak sie przestaje z niego korzystac to sie go zamyka (fizycznie jak to z laptopem), a jak sie ma ochote korzystac to otwiera...i co? Przez kilka tygodni komp budzi sie bez problemu w 3-4 sekundy i po pokazaniu pulpitu jest natychmiast zdolny do dzialania, bez naglego myslenia przez 5 minut...ot taka pierdola ale ile czasu i nerwow potrafi zaoszczedzic...
...jesli ktos moze sobie na Mac'a pozwolic to go polecam....ja na szczescie przynajmniej w domu uwolnilem sie od Windy...
>>>Mac Vs PC<<<
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)