Witam zgromadzonych!
Sluchajcie, moze ktos mi pomoze w takiej dosc glupiej sprawie.
Pare lat temu kupilem sobie takie oto radyjko, ktore sluzylo mi bezawaryjnie bardzo dlugo:
Jakis rok temu padl mi CD wiec go wykastrowalem o ta funkcje (nie oplacalo sie naprawiac). Jednak samo radyjko gra wysmienicie, a w obecnej chwili zal mi wywalic 400zl na nowe radio.
Jako ze miesiac temu nabylem palmtopa Mio 550 celem nawigacji GPS, wymyslilem ze moze on posluzyc jako odtwarzacz mp3. I teraz mam pytanie do Forumowiczow, ktorzy choc troche sie na takich sprawach znaja:
Radio ma gniazdo DIN na zmieniarke CD oraz z tego co widze na panelu przycisk CDC uruchamiajace ta funkcje. Czy mozna jakos w prosty sposob wykorzystac to gniazdo jako wejscie sygnalu analogowego, zeby uzyc radia wylacznie jako wzmacniacz? (palmtopa uzylbym jako odtwarzacza). Jesli tak to ktore piny z czym polaczyc?
W palmtopie jest wyjscie sluchawkowe, takie troche mniejsze od minijacka, nie mam pojecia jak to sie nazywa, ale widzialem juz wtyczki o takim rozmiarze, a wiec mozna bedzie kabelek wymodzic

.
Radio ma calkiem wystarczajaca moc 40W, wiec taki tandemik moglby sobie pochodzic jakis rok, poki nie kupie jakiegos konkretnego ciastka.
Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji!