MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 23, 2025 10:28 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Ja ogolnie nie przepadam za disco polo ale jest kilka klasykow ktore po % chetnie nucimy w ekipie. Ogolnie muzyki jest tyle rodzaji ,nie ma co sie spierac nad wyzszoscia jednej nad druga. Najgorsze ,ze fani Rubika "woza sie" uwazjac ze robi on ambitna muzyke. Tak naprawde historia muzyki jest bardzo dluga a niesamowicie szybko rozwinela sie w okresie ok 30 40 lat wstecz od dnia dzisiejszego. Jedni lubia Mozzarta inni Stockhausena a jeszcze inni Madonne. Fanow Scootera lub Mandaryni tez znajdziemy, a ja sie przyznam ,ze lubie sluchac ich wszystkich lacznie z tymi co sami wymieniliscie. Sie rozpisalem [cool]

Tytuł:
wiarus senior

badu pisze:
Najgorsze ,ze fani Rubika "woza sie" uwazjac ze robi on ambitna muzyke. ]

Jeśli chodzi o Rubika to dla mnie sprawa wygląda trochę dziwnie,bo obecnie jest on promowany na maxa ale jego utwory ,które przewijają się w radio są takie sobie .
Można się ,delikatnie mówiąc, zanudzić ,bo te piosenki są bardzo do siebie podobne .
Natomiast wcześniejsze kompozycje Rubika np. dla Michała Bajora uważam za całkiem ciekawe ale o tym mało kto wie.

'07 E60 530D Sedan
'03 Aprilia SR50

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

zastanawioam sie czy naukowcy zrobili badania odnosnie sluchania rodzaju muzyki w stosunku do inteligencji sluchacza?

"Szkoda Ziutka. Dobry był z niego herbatnik. Mógł jeszcze pożyć..."

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Pewnie zrobili, ale co z tego? Zaraz sie zacznie dyskusja nad wyzszoscia Jarocina nad Manieczkami...

BTW - Od siebie polecam 2Paca - naprawde dobry i NIEODRZUCAJACY rap [ok] [ok]

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Cytuj:
BTW - Od siebie polecam 2Paca - naprawde dobry i NIEODRZUCAJACY rap

Owszem ale cypress hill albo snoop dog mają tez wyśmienite kawałki. Ja tam jestem fanej czarnej muzy normalnie gicior

BTW- a słycha ktoś regge [zlosnik] [zlosnik] ?? muzyka pierwsza klasa <br>Dodano po 6 minutach.:<br> http://pl.youtube.com/watch?v=m9nsxKFqjFw

Yhy yhy nygga [zlosnik]

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Hehe ciekawy temat, bo rzadko kto sie przyznaje do sluchania disco polo, a po procentach, na weselach itp. kazdy to nuci i nawet zatwardzialy metalowiec wpuszcza to w ucho ;) Jest stereotyp, ze to obciachowa muzyka, ale jest rowniez stereotyp, ze beczki i puchatki to tylko i wylacznie taryfy, wiec jak to sie ma do niektorych doskonale zachowanych samochodow Kolegow z forum? ;) Juz czuje ze mi sie dostanie za to porownanie [zlosnik]

Ze mnie sie wielokrotnie smiali, ze mimo mlodego wieku slucham Belindy Carlisle czy innych "gniotow" w rodzaju Genesis, Depeche Mode czy nawet Jacka Kaczmarskiego. Kazdy ma inne ucho i nikt nie powinien tego oceniac, co sie komu podoba. Moim sasiadom moze sie nie podobac to, ze lubie sobie pomeczyc moj akordeon i tez mam za to wisiec? [szalone] Przeciez gram tylko od 6 rano do 22 [zlosnik]

Pozdrawiam

*C124 E200 94r. brillantsilber *W124 250D 86r. taigabeige *W126 260SE 87r. nauticblau ex*W124 300D 92r. arcticweiss ex *S210 270CDI 01r. antrazitgrun *W202 C180 96r. brillantsilber ex

Tytuł:
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Numer GG: 183187
MercSwir pisze:
Cytuj:

Owszem ale cypress hill albo snoop dog mają tez wyśmienite kawałki. Ja tam jestem fanej czarnej muzy normalnie gicior

BTW- a słycha ktoś regge [zlosnik] [zlosnik] ?? muzyka pierwsza klasa <br>Dodano po 6 minutach.:<br> http://pl.youtube.com/watch?v=m9nsxKFqjFw

Yhy yhy nygga [zlosnik]

Dlaczego on sie caly czas lapie za genitalia? ;)

Pozdrawiam

Worek

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Bo mu spuchły od tych ładnych kobiet [uhaha] [babiarz]

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Lokalizacja: Królewskie Stołeczne i Rezydencjalne Miasto Wrocław
Nilovitz pisze:
zastanawioam sie czy naukowcy zrobili badania odnosnie sluchania rodzaju muzyki w stosunku do inteligencji sluchacza?

Tak - proste syntetyczne dźwięki angażują do pracy o wiele mniej komórek mózgowych niż naturalne brzmienia instrumentalne, bas jest mniej męczący w odbiorze niż wysokie tony [nie mówię o bólu głowy od wibracji, bo to co innego]. Najbardziej męczy mózg słuchanie dopracowanych nagrań koncertowych na audiofilskim sprzęcie. Stąd też mogą brać się pewne preferencje - ambitna muzyka nie jest "strawna" dla wszystkich.

PS:Trochę irytuje mnie moda na disco-polo, różowe t-shirty, i wesoły obciach wyjęty z lat 80-tych. To zdecydowanie nie mój smak.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

MercSwir pisze:
Cytuj:

Pewnie ze tak, ja do tej listy dopisalbym jeszcze Dr.Dre, czy nawet pierwsze dwa albumy Eminema (jego obecny image mi nie pasi). A z polskich wykonawcow to Łone - bardzo fajny artysta, ktory robi HH ale zupelnie inaczej niz reszta sceny. Nie ma tekstow o cpaniu, kasie czy przypadkowym seksie, tylko liryka ktory bawiac sklania do refleksji. Ot co! ;)

Tytuł:
wiarus senior

No to może inna propozycja muzyczna :

http://muzyka.onet.pl/0,1582880,newsy.html

Dla mnie to jednak zbyt daleko,bo jakieś ... 50 km :)
A tak na serio , to wybieram ... zlot żaglowców w Sz-nie .

'07 E60 530D Sedan
'03 Aprilia SR50

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

TrickyKid pisze:
Nilovitz pisze:

Tak - proste syntetyczne dźwięki angażują do pracy o wiele mniej komórek mózgowych niż naturalne brzmienia instrumentalne, bas jest mniej męczący w odbiorze niż wysokie tony [nie mówię o bólu głowy od wibracji, bo to co innego]. Najbardziej męczy mózg słuchanie dopracowanych nagrań koncertowych na audiofilskim sprzęcie. Stąd też mogą brać się pewne preferencje - ambitna muzyka nie jest "strawna" dla wszystkich.

PS:Trochę irytuje mnie moda na disco-polo, różowe t-shirty, i wesoły obciach wyjęty z lat 80-tych. To zdecydowanie nie mój smak.

Kiedys czyli ongis muzke tworzyli wyjatkowi ludzie. Nie bede ich wymienial... Oni byli geniuszami muzycznymi. Potem muze tworzyly kapele albo solisci (duety, etc.), ktorzy potrafili utrzymac sie na scenie przez dluzszy czas. Dzis muzyke "tworza" ludzie (zdaje sie, niepolnosprawni umyslowo), ktorzy umieja skakac i falszowac, tudziez krzyczec. Jak ktos potrafi zrozumiec taki rodzaj dziwnej muzyki to znaczy, ze utozsamia sie z takimi wykonawcami i jak to mowi przyslowie swoj znajdzie swego... ewentualnie pozna...

bez obrazy, ale to jakos sie odzwierciedla inteligencje sluchacza...

"Szkoda Ziutka. Dobry był z niego herbatnik. Mógł jeszcze pożyć..."

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

A Mandaryna wkoncu wziela lekcje spiewu... moze lejcje sluchu tez wezmie?! :-D

W124 230E '87
Drink Beer!

Tytuł:
wiarus junior

azamat pisze:
Led Zeppelin, Deep Purple, Pink Floyd, Budgie, The Police, Marilion, Genesis... itd, itp. jest to bardzo dobra muzyka, wg. mnie oczywiscie. Najczesciej slucham Led Zeppelin - dobrze sie jezdzi przy takiej muzyce.
Z nowszych, ostatnio wpadlem w Machine Head ( jesli cos ostrzejszego Cie interesuje), Fear Factory, Death(to juz naprawde mocne, ale ciagle melodyjne :lol: ), Tool(muzyka raczej trudna, ale po przesluchaniu, wpada w ucho i ciagle cos nowego mozesz w niej znalezc), nie bede wspominal o Iron Maiden( dinozaury dobrze grali, ale ostatnia plyta to juz jest niestety badziew) (

Rencyma i nogyma sie podpisuje :)
O Kaziku,Kulcie KnŻ nie wspominam, bo każdy zna i lubi:)
Dodałbym Yes , Tangerine Dream i Rush ale tylko wczesne dokonania.
Chcesz szybko? Slayer.... <br>Dodano po 3 minutach.:<br>
badu pisze:
Najgorsze ,ze fani Rubika "woza sie" uwazjac ze robi on ambitna muzyke.

....historia osądzi....nie nam maluczkim teraz o tym :)
dawniej niezauważani kompozytorzy,malarze,pisarze etc teraz są na piedestale.
i odwrotnie:)
ale każdy może miec swoje zdanie jak najbardziej:) <br>Dodano po 4 minutach.:<br>
beet pisze:
Hehe ciekawy temat, bo rzadko kto sie przyznaje do sluchania disco polo, a po procentach, na weselach itp. kazdy to nuci i nawet zatwardzialy metalowiec wpuszcza to w ucho ;) Jest stereotyp, ze to obciachowa muzyka[zlosnik]

Przeciez gram tylko od 6 rano do 22 [zlosnik]

zacznij grac 22-6.pokochają cię:)
Kiepskich tez nikt nie ogląda,a bija rekordy....nieOGLąDALNOśCI ;)

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

beet pisze:
Hehe ciekawy temat, bo rzadko kto sie przyznaje do sluchania disco polo, a po procentach, na weselach itp. kazdy to nuci i nawet zatwardzialy metalowiec wpuszcza to w ucho Jest stereotyp, ze to obciachowa muzyka, ale jest rowniez stereotyp, ze beczki i puchatki to tylko i wylacznie taryfy, wiec jak to sie ma do niektorych doskonale zachowanych samochodow Kolegow z forum? Juz czuje ze mi sie dostanie za to porownanie

no jacha,nikt sie nie przyznaje,a kazdy zna i sie przy tym bawi jak jest okazja [zlosnikz] a wiec disco polo jest bez wątpienia pewnym fenomenem lat 90,a teraz niektóre kawalki staly sie standardami tej muzyki
Kult i inne formacje pochodne przebijaja wszystko jak dla mnie,poza tym polece Akurat,Pogodno,Myslowitz,Strachy na Lachy
gustuje tez w muzyce disco lat `60`70`80-

p.s Wika wymienimy sie plytami? [zlosnikz]

"litr benzyny wlej do żył żebys zły i twardy był"

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00