MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pn sie 25, 2025 12:23 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Za drogo....
wiarus senior
Awatar użytkownika

Po tym jak na allegro nie sprzedalem samochodu napisal do mnie ktos kto licytowal z pytaniem za ile chce pchnac auto...jak mu odpisalem ze za 7500 pojdzie to mi odpisal

"no to POWODZENIA"

jak rozumiem z wielkosci uzytych liter, byla to cena zbyt wygorowana i tak ciekawi mnie za ile ludzie chca kupowac auta w dosc dobrym stanie, bo mam wrazenie ze kazdy ludzie chca te auta kupowac za 5-6 tys i nie ma dla nich znaczenia ze te auta za 5-6 tys sa zwykle cale zjedzone przez rdze (pare na gieldzie łódzkiej takich aut widzialem)...ech co poczac...tylko czekac...

Kiedyś:
Matiz z kratką - Twardy Zawodnik; MB W124 230TE Aut. - Baleron Forever; Ford Focus II 5d - Fantastic Sam Plastik

Dziś:
Ford Focus kombi III - cholerne 6 biegów!

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

potwierdzam :P
Przy mercedesie mialem kilku takich a przy wrotce pogonilem jednego dosyc brutalnie jak zaczal uzalac sie na odpryskiem na lampie i rysa na drzwich kalkulujac na glos ile to trzeba jeszcze wsadzic w samochod dodam ze po jego ogledzinach powinienm zejsc z ceny jakies 2-3 tys :/
poprosilem pana zeby sobie poszedl i sam poszedlem sobie :P a samochod i tak sprzedal sie za tyle za ile chcialem w ciagu 4 dni :P dodam ze powyzej 6000 tazke olej takich klientow:P ( fakt ze potrafia podniesc cisnienie) jak to mowi moj szef... ,,gonic bydlo gonic,, :P:P:P

ex 126 280se Kijek
ex 115 220d

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

kruszyn pisze:
pogonilem jednego dosyc brutalnie jak zaczal uzalac sie

jak kiedys kupujacemu powiedzialem, zeby moje auto to nie jest auto dla niego, ze on szuka czegos innego.

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

zebda,

ludzie, którzy do ciebie piszą, że za drogo, nie chcą jeździć twoim samochodem, tylko mają ochotę kupić go poniżej lub w dolnej części widełek, za którą da się twoje kombi sprzedać. Jak następnym razem będziesz w komisie, popatrz jaką stronę ma odpaloną właściciel w kantorku. Z pośrednictwa jest kilkaset złotych, z takiego ruchu jest np 2.000, bo być może spociłeś się już sprzedażą, PROVIDENT siedzi ci na łbie albo do jutra musisz zapłacić za wycieczkę na Bahama.

Naprawdę chłopaki chcą cię zmęczyć. Nie masz ciśnienia - nie daj się.

Nie chcę być pamiętliwy, ale rynek używanych MB mocno popsuli AMG & Nilo, którzy jednym ruchem spowodowali, że kupcy się rozbisurmanili do poziomu 50% i teraz są tego efekty. [oczko]

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Wiem ze wartosc auta obniza mi troche litewska rejestracja, pomimo tego ponizej 7500 nie zejde, bo przeciez to tak naprawde dosc realna kwota jak za takie auto, a czasem wydaje mi sie ze nawet realnie zanizona ;) [zlosnik]

Nie dam sie zmeczyc (przeca juz stal dlugo w komisie - komis zrobil sobie taki narzut ze jak zobaczylem cene tego auta u nich to sie o malo nie przewrocilem)...MB swoja wartosc ma!

Kiedyś:
Matiz z kratką - Twardy Zawodnik; MB W124 230TE Aut. - Baleron Forever; Ford Focus II 5d - Fantastic Sam Plastik

Dziś:

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

(me: how) pisze:
być może spociłeś się już sprzedażą, PROVIDENT siedzi ci na łbie albo do jutra musisz zapłacić za wycieczkę na Bahama.

Dokładnie, wartośc samochodu jest wprost proporcjonalna do czasu w jakim musisz miec gotówke w ręce [zlosnik]

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Kiedy dostalem służbówkę i mialem sprzedac mojego zacnego Mercedesa to nie mialem z tym duzych problemow.

Poinformowalem tescia, ze sprzedaje, on odparl przez telefon " Czekaj, ku@#a, ja go biore".

Obecnie: FF '07 1.6 TDCi - też się kula ;)

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

standartem jest tekst kupującego, że ma nagrany gdzieś tam taki sam lub podobny samochód w cenie 70% tego co chcesz. Zawsze pytam, czemu on (kupujący) tym autem jeszcze nie jeździ?! TAAAKA okazja!! [zlosnik]

W210 E220D 97 budyń do sprzedania

Oo==oO

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Numer GG: 1231765
Nie ty pierwszy masz taki problem że Zadrogi. Ja osobiście też miałem taki problem. A to kolor nie pasuje . Albo przebieg 133tyś -"to chyba drugi raz" a który lakier ? i takie gadki. Widać że otworzenie granic psuje ceny dobrych samochodów

Tytuł:
swój chłop

Cytuj:
Wiem ze wartosc auta obniza mi troche litewska rejestracja,

Ty... Gdzie kupiłeś tą rejestracje? [zlosnik] Dla mnie wypasem byłoby mieć takie tablice [zlosnik] Auto prawie nietykalne ;)

Co do sprzedaży... wystaw na otomoto, albo na niemieckim ebay`u, może jakiś Litwin akurat się skusi. (wg mnie największe prawdopodobieństwo sprzedaży).
Z klientem jest tak: albo pyta bo go interesuje, albo wymienia wady i go nie interesuje. Jeżeli cos jest nie tak o czym sie nie napisało w ogłoszeniu to trzeba niestety z ceny spuścić troche.
Natomiast postępowania kupującego są dwa: jeżeli klient zainteresowany to zachęcać go, ale o cenie mówić na końcu. Jeżeli niezainteresowany i kręci coś to zlewać go maksymalnie ;) Zawsze skutkuje ;) Nie on jeden na tym świecie niech wie [zlosnik]

Ja moge tylko powiedziec że sprzedając auta mam zawsze dużo wyższą cene niż większość takich samych aut. Jeżeli dzwoni ktoś i się przez telefon targuje i czemu taka cena i wogóle... tylko mówie: zapraszam na oględziny. Zazwyczaj osoba naprawde zainteresowana o cenie gada na samym końcu...
Więc: nie zwracaj uwagi na takie teksty i zachowania.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Cytuj:
Gdzie kupiłeś tą rejestracje?

Jak to gdzie...na Litwie [zlosnik]

Kiedyś:

Dziś:

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

olej takich maruderów..

ja ich nazywam "cmokaczami" ;) przyłazi toto, krzywi się, ogląda, cmoka.. coś tam mamroli pod nosem i tylko człowieka denerwuje.. :)
jak sprzedawałem 250D, też było kilku cmokaczy, tylko nerwy psuli, ale po nich przyszedł pan, obejrzał auto, zadał garść konkretnych pytań. i kupił auto (bez większych targów), przy okazji rzeczoznawca samochodowy ;)

obecnie sprzedają dom w popularnej części warszawy, cena jest na tyle dobra że w ciągu tygodnia, mam 3 potencjalnych kupców (są wakacje)... a i tak wczoraj dostałem e-mail od takiego cmokacza, napisał:
"...ceny nieruchomości idą w dół, i niewiadomo gdzie się zatrzymają. Za XXX (kwota 50% wystawionej) to mogę się zastanowić.."
[zlosnik] [zlosnik]

mało z krzesła nie spadłem.. [zlosnik]

olać, cmokaczy! ;)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tytuł:
Klubowicz

A nie mozesz go zarejestrowac w pl? 70% klientow boi sie jak ogina aut z obca rejestraca. A bo to clo trzeba placic itd... Co sprzedazy klient nasz Pan, szczegolnie dobrze wiedza to Ci co auto sprzedawali rok. Moze nie raz warto zejsc z ceny, aby nie doplacac OC, paliwka itd.

Tytuł:
swój chłop

laudan pisze:
A nie mozesz go zarejestrowac w pl?

Wg mnie to byłby największy błąd! Tak ma większe możliwości sprzedaży auta w innych krajach, głównie na Litwie. Tak jak pisałem najlepiej próbować na ebay.de Poza tym przy rejestracji w Polsce znowu dochodzi 1500 do ceny co jest bez sensu...

Tytuł:
Klubowicz

GrześMoto pisze:
Wg mnie to byłby największy błąd! Tak ma większe możliwości sprzedaży auta w innych krajach, głównie na Litwie. Tak jak pisałem najlepiej próbować na ebay.de Poza tym przy rejestracji w Polsce znowu dochodzi 1500 do ceny co jest bez sensu...

Popatrz na ceny MB z benzyna w de i bedziesz wiedzial dlaczego litwini tutaj nie przyjada. Oni biora je jeszcze taniej, bo kupuja na raz kilka aut.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00