Witam szanowne grono wielbicieli marki.
Od 2 lat przeglądam to forum ale dopiero teraz stałem się posiadaczem wymarzonego auta,od wczoraj mam formalnie granatowe 300D z 85r

,a konkretnie będę całego miał za 2 dni,(muszę jeszcze załetwić lawetę)
Obecnie przebywam w Niemczech i przyznam,że w124 są tutaj bardzo cenione,mi udało się znaleźć w przyzwoitej cenie i od 1 właścicela,przebieg 295tys km,żeby nie było tak ładnie to auto przejdzie gruntowny remont blacharki w Polsce,gdyż obecnie jest w opłakanym stanie
.Przeglądałem forum,ale wyszukiwarka nie jest zbyt rozrzutna w wynikach.więc mało jeszcze wiem o moim aucie,a chciałbym wiedzieć wszystko

.
Wiem że jest to pierwsza seria i tu mam zasadnicze pytanie co różni je od 2 serii? (poza szeroką listwą) zauważyłem że nie ma drewna na drzwiach,czy pierwsze serie tak miały?
Radio jest oryginalne beckera,na siedzeniach szara skóra,ale strasznie twarda,pozatym fotel kierowcy jest już wysiedziany i się kiwa.
Oraz najważniejsze pytanie po odpaleniu słychać dość głośne brzęczenie z silnika,co to może być,mam nadzieję,że nie głowica,po dodaniu gazu ucicha,przy gaszeniu silnika troche nim rzuca czy to normalne?Uff to tyle...vin podam w sobotę,na razie mam tylko gwiazdy przed oczami
![[zlosnikz]](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Pozdrawiam wszystkich