W116 pisze:
Marcin co to za oczko po lewej stronie stacyjki?
Kontrolka ładowania <br>
Dodano po 11 minutach.:<br>
broneq pisze:
Czy to autko można porównać z komfortem do czegoś współcześniejszego?
To zapewne subiektywne odczucie ale zawieszenie Pontona spokojnie wytrzymuje porównanie z zawieszeniem 123 czy też 116-po prostu jest dobrze.
broneq pisze:
Mam pytanko. Skoro taka kompleksowa renowacja itd to czemu nie wyzerowałeś licznika całkowitego przebiegu?
Nie widze takiej potrzeby i nigdy nie kręcę liczników -oceniając stan techniczny podzespołów przed renowacją doszedłem do wniosku że przebieg 71 tyś jest chyba prawdziwy .
Zresztą auto było wyrejestrowane w Szwajcarii w 1981r i w tamtych czasach chyba nie wynaleziono jeszcze kręcenia liczników. <br>
Dodano po 18 minutach.:<br> Jako że przejechałem juz 250 km wg orginalnej instrukcji obsługi pzryszedl czas na pierwszy przegląd.
Oczywiście na gwarancji i za darmo.
Sprawdziłem wszystkie śruby podwozia,hamulce i ogólnie się przyjrzałem wszystkiemu-na razie jest ok.
W korkach auto się nie przegrzewa układ chłodzenia jest bardzo wydajny.
Spalanie benzyny oscyluje między 14-15 miasto i ok 11 trasa-jak na niedotarte auto to przyzwoity wynik-zgodnie z instrukcją przez pierwsze 500km nie wolno przekraczać 80km/h.
Szczęki zaczynają się docierać
Była już pierwsza awaria-rozszczelniła sie pompa paliwowa zasilająca pompe wtryskową-wymiana oringu załatwiła sprawę.