Elwood BLUES MOBIL pisze:
http://allegro.pl/item205511902_migomat_bester_mag_power_1800_dual_1699zl_.html
do majsterkowania, czasem jakiś płot pospawać, taczkę hehe
Szczerze mogę polecić ten model. Mam taki cztery lata. Wyspawałem (hobbystycznie) kilka aut, płotów, jakieś maszyny rolnicze wujkowi i czego tam jeszcze.
Jak szukałem MAGa dla siebie, to wtedy "fachowcy" dzielili te maszynki na takie z trafo na aluminium (włoskie telwiny takie miały) jak i na miedzi (np. bester). Oczywiście te na miedzi były lepsze i przez to droższe.
Też szukałem czegoś najtańszego, ale w końcu poszedłem po rozum do głowy i zainwestowałem w besterka.
Jest to model "hobby", ale jedyną różnicą od najprostszego wtedy "professionala" był brak eurozłącza - czyli kable prądowe przyczepione na stałe, trafo i elektronika były profi - informacja jaką uzyskałem od pracownika bestera

Nawiasem mówiąc to właśnie te krótkie kable to jak dla mnie jedyna wada tego sprzętu.
Taczkę spawać elektrodą? Jak kupisz dobrego maga to na elektrodówkę nie będziesz chciał spojrzeć
Ja spawam na małej gaśnicy "śniegowej". Wychodzi dużo taniej od mieszanek, starcza na dłużej i wcale się dużo gorzej niż mieszanką nie spawa.
Antyspaw (sprej czy w płynie) jest nieodzowny tak jak ktoś już wcześniej napisał - dysza w pistolecie jest mała i szybko się zaapycha i przegrzewa, trzeba o to dbać, m.in. psikając antyspawem.
Naprawdę warto zainwestować w coś lepszego. Inwestycja się bankowo zwróci. Mój besterek już daaaaaaaaaaaaawno się zwrócił
pozdrawiam