MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pn sie 25, 2025 10:04 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Prędzej Cie mój szurnięty sąsiad dorwie hahah, wyleci w kalesonach i odstrzeli Ci kawał du...py

w123 230c 1978

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

A to wszystko wina stresu, sam z doświadczenia (mieszkam w akademiku) wiem, że jak jest hałas to można spać spokojnie, pod warunkiem, że ma się wszystko głęboko gdzieś (nawet jeśli u sąsiadów gra tak, że aż się podłoga trzęsie :-) sam też nie jestem bez winy, więc się nie kłócimy, jeśli już ktoś na prawdę przesadza to można spokojnie zwrócić uwagę i czasem działa :-P), a jeśli w następny dzień jest coś ważnego i zależy mi na tym aby się wyspać, to czasem ciężko jest zasnąć.

A co do pana konfidenta, to powinien zostać pouczony przez policję, że oni mogą mieć ważniejsze sprawy i następnym razem lepiej niech sam się grzecznie zwróci do hałasującego żeby przestał.

Zresztą od takich sytuacji powinna być straż miejska.

Tytuł:
swój chłop

Inna spraw, że halas, faktycznie moze wqrzyc, a inna sprawa ze dziadzio zamiast pojsc w kimę to szukał sesnacji... O ile to w ogóle on zadzwonił.

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Ja bym odmówił mandatu!! Poszedł do sądu, powołał pół miasteczka na świadków, że jestem porządnym obywatelem i kocham środowisko. I piszę to poważnie, bo takie chamstwo już raz zwalczałem! Miałem raz spraw ze stójkowym z Nowego Sącza!! Nie ma co!! Nie popuszczać! A dziadkowi tez bym porządnie wytłumaczył, że da się sprawę załatwić inaczej!!
Że nie wspomnę o tym, że za takie coś to upomnienie a nie 200pln!!
Generalnie to chamstwo się szerzy w tym naszym kraju!! Nie popuszczać psiarni!!

W123 C 230CE 1983r i W115 220D 1974r
Stare Mercedesy ... są doskonałe.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

No, a stanie w nocy komus pod oknem i klekotanie to nie jest chamstwo :lol:

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Ciebie broneq też bym pogonił hahahha, co według Ciebie to mogę sobie stać pod blokiem i pierdzieć moim dziurawym wydechem i rozregulowanym m102 tak se bo akurat mam taki humor? Wybacz gdyby była możliwość strzelania do ludzi to bym połowę tego towarzycha pogonił ze strzelbą, ja wiem Ty może sobie nie pracujesz i Tobie to nie przeszkadza bo chodzisz spać o 2 w nocy, ale wybacz niektórzy pracują i chcą się wyspać, żeby wyglądać jako tako w robocię ;) ale jak się mieszka z rodzicami którzy Cię utrzymują to co innego. Bez urazy. Pozdr,

w123 230c 1978

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

A ja, w przeciwieństwie do większości uważam że to przesada, niesprawiedliwość i aż trudno mi było uwierzyć czytając. Gdzie tu proporcje między zachowaniem kolegi a sankcją? Bez przesady - dźwięk silnika, obutego w szczelny układ wydechowy nie jest aż tak dokuczliwy, by spać nie dał. Co innego głośna muzyka, ale nie o tym. Mógł miły Pan, jeśli faktycznie mu to przeszkadzało, poprosić z okna, żeby kolega silnik zgasił, a podejrzewam że uczyniłby to bez łaski. Co ciekawe wolno Ci jeździć uliczką pod oknami na pierwszym biegu i 4 tys obr, byle by 60km/h nie przekraczać. Ehhh - ja rozumiem przepisy - przepisami, ale jest jeszcze zdrowy rozsądek, nakazujący najprostsze sprawy załatwiać w najprostszy i najmniej upierdliwy sposób.

(me: how) pisze:
E300TD napisał:
Zaczeło sie od 100zł za parkowanie po przeciwnym pasie ruchu. Zdawałem sobie sprawe ze jest taki przepis lecz patrzac na moje 19 tys miasteczko byłem zdziwniony ze takie cos egzekwują.

Swoją drogą przepis jest bardzo dobry, ale wszyscy na niego leją.

No i ja też bym go zlał z prostego względu: Zakaz nie dotyczy zatrzymania, lub postoju pojazdu w obszarze zabudowanym, na jezdni jednokierunkowej, lub dwukierunkowej o małym natężeniu ruchu. (Art 49 K.D). Przypuszczam że w przypadku kolegi przesłanki terenu zabudowanego i małego ruchu, z racji pory, na jezdni dwukierunkowej zostały spełnione.

No nic, bezsensownie spożytkowane dwie stówki - szkoda.
Pozdrawiam.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Troche oburzyl mnie ten temat, praca policji jest wyjatkowo chamska w naszym kraju. Ja dostalem jakis czas temu mandat za jazde na rowerze po chodniku, poniewaz nie chcialo mi sie jechac obok po kostce brukowej. Zeby tego bylo malo zatrzymanego zaraz za mna chlopaka puscili, bo nie mial skonczonych 18-stu. Skandal! Ja bym tych mandatow nie przyjal, a co do dziadka konfiture to moglibysmy sie spotkac w sadzie na rozprawie. Az mni cisnienie podskoczylo. Pozdrawiam!

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Boulik zapraszam na osluchanie mojej bryki, troche rozrzad do tego halasuje i w nocy jest to naprawde uciazliwe.
Nie mowie, bo faktycznie mogli go opierniczyc i tyle, ale zrobili jak zrobili, sam kusil los.
Badu widze ze Ty bys sie sadzil o wszystko :lol: Skad wiesz ze to dziadek zadzwonil, taki pewniak jestes? Nawet nie wiesz czy kolega nie sciemnia ze stal 5 minut i przeszkadzal innym, ale wazna jest wlasna wyobraznia, co nie ?

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Boulik pisze:
No i ja też bym go zlał z prostego względu: Zakaz nie dotyczy zatrzymania, lub postoju pojazdu w obszarze zabudowanym, na jezdni jednokierunkowej, lub dwukierunkowej o małym natężeniu ruchu. (Art 49 K.D). Przypuszczam że w przypadku kolegi przesłanki terenu zabudowanego i małego ruchu, z racji pory, na jezdni dwukierunkowej zostały spełnione.

Boulik, chyba nie jest ważne za co jeszcze dostał. Chcieli go przeczołgać i go przeczołgali. Jak nie za to, to by dostał za niewyraźną datę na gaśnicy albo za luz na kierownicy. Chcieli przecież go skasować jeszcze za fajkę... A ze stopniem natężenia ruchu, to chyba sam widzisz, że można z tym zrobić, co kto chce. Tylko nie każdy chce latać po przeglądach za kolejne 100 zł i do grodzkiego w godzinach pracy albo w środku urlopu, żeby próbować interpretacji przepisu jak z gumy.

To gliniarz decyduje o tym jakie środki zastosuje i jeśli ktoś nie czuje, że diesel w nocy to zmora dla każdego normalnie funkcjonującego człowieka, to niech chociaż z tego względu się nie podkłada.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

A moze dziadek przez 5 min darl sie z okna proszac o zgaszenie silnika ale ze wzgledu na glosny klekot nie slyszelisce? [zlosnikz]

W124 230E '87
Drink Beer!

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

TReneR pisze:
A moze dziadek przez 5 min darl sie z okna proszac o zgaszenie silnika ale ze wzgledu na glosny klekot nie slyszelisce? [zlosnikz]

[hehe]

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

TReneR pisze:
[zlosnik2] [ok]

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

sam dzwonilem na paly, jak w nocy komus wisialo jak glosny jest i to ze ktos musi rano wstac.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Boulik pisze:
Zakaz nie dotyczy zatrzymania, lub postoju pojazdu w obszarze zabudowanym, na jezdni jednokierunkowej, lub dwukierunkowej o małym natężeniu ruchu. (Art 49 K.D).

Czyżbym mogł jakos teraz spożytkować tą wiedze??? Jakieś odwołanie??? Wiem ze przyjąłem mandat a to nie wróży nic dobrego

<br>Dodano po 2 minutach.:<br>
Cytuj:
Nie mówię, że wyciąganie kasy z twojej kieszeni było najlepszym rozwiązaniem.

Na pewno nie było, sporzytkował bym inaczej te dwie stówki:)

czmiel pisze:
A co do pana konfidenta, to powinien zostać pouczony przez policję, że oni mogą mieć ważniejsze sprawy i następnym razem lepiej niech sam się grzecznie zwróci do hałasującego żeby przestał.

Sam mieszkam w "dzielnicy" gdzie albo by ktoś to olał i był na tyle wyrozumiały, albo sam zrócił bym uwage. Na pewno grzecznie bym posłuchał i załatwił sprawe. Nie jestem z tych co szukja sensacji w ten sposob!

Elwood BLUES MOBIL pisze:
pierdzieć moim dziurawym wydechem i rozregulowanym m102

Ten problem raczej mnie nie dotyczy:) Auto w miare nowe takze chodzi jak trzeba. Chociaz znam ludzi dla ktorych diesel nie jest autem i najwiekszym jego minusem jest własnie dzwiek silnika( Chociaż ja na tą chwile innych aut nie widze:)

Cytuj:
A moze dziadek przez 5 min darl sie z okna proszac o zgaszenie silnika ale ze wzgledu na glosny klekot nie slyszelisce?

Nie sądze :) Chyba ze tak mocno zagłuszał nas ryk silnika diesla

Xytras pisze:
Skad wiesz ze to dziadek zadzwonil, taki pewniak jestes? Nawet nie wiesz czy kolega nie sciemnia ze stal 5 minut i przeszkadzal innym

Nie zaczynałbym takiej dyskusji!!!

'02 Seat Ibiza 1.9SDI 6k2 - ex
'94 MB W124 E300DT- ex
W poszukiwaniu swojej gwiazdy!

Ostatnio zmieniony pt cze 15, 2007 8:07 pm przez E300TD, łącznie zmieniany 1 raz.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00