MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pn sie 25, 2025 11:05 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 4 Następna
Autor Wiadomość
swój chłop
Awatar użytkownika

Chciałem wam opisac historie ktora przytrafiła mi sie w tym tygodniu. Odwożac kolege z wieczorej pogawedki na miescie, podjechałem pod jego blok mniej wiecej koło 1:50. Stanąłem na ulicy i czekajac az sie rozjedziemy duskutowalismy jeszcze chwile, wymienialismy sie płytami, koło godz 2:00 podjechał niebieski vw transporter. Pomysłałem sobie: no ładnie, juz miałem jechac do domu a tu pewnie jeszcze jakies dmuchanko :) . Panowie wyszli ze swojego pojazdu. Jeden zdazył tylko powiedziec z jakiej jest komendy drugi do mnie z pytaniem dlaczego silnik jest właczony! Długo się nie zastanawiając palnąłem: ze to diesel. Panowie ewidetnie nie byli w humorze, poprosili mnie z dokumentami do siebie. Juz miałem wchodzic do tego przyjemnego pojazdu, kiedy jeden z policjantów powiedział wprost ze jest ciepło i zebym postał sobie na dworze. Zaczeło sie od 100zł za parkowanie po przeciwnym pasie ruchu. Zdawałem sobie sprawe ze jest taki przepis lecz patrzac na moje 19 tys miasteczko byłem zdziwniony ze takie cos egzekwują. W miedzczasie zostałem lekko mowiąc przywrócony do porządku po tym jak poszedłem do auta po zapaliniczke( auto stało 2,5 metra od radiowozu). Zaczeło sie robić nie przyjemnie. Nastepne 100zł otrzymałem za postój pojazdu w terenie zabudowanym z właczonym silnikiem. Zdziwienie moje było wielkie gdyż pierwszy raz usłyrny przepis. Tłumaczac panom ze odwoze kolege i stoimy tutaj moze 5 min, ruszył na mnie ze mieli zgłoszenie ze jest hałas poprzez postój auta z silnikiem diesla. Pomyslałem wtedy: no tak ludzka złośliwość nie ma granic( Zreszta podszas wypisywania mandatów znalazłem wzrokiem straszego Pana który upajał sie swoim triumfem, na balkonie o 2:30. Pomijam fakt ze pan funcjonariousz( sierzant sztabowy zreszta) chciał wreczyć kolejny mandat za zasmiecanie terenu twierdzac ze chamsko zgasiłem przy nim peta. Po ostrej wymianie zdań zrobiło mu sie łyso, gdy pet był trzymany w mojej rece celem wyrzucenia do kosza.

Co byscie zrobili w takiej sytacji? Ja czułem sie bezradny, nie mam wujka komendanta ani nic z tych rzeczy. Czy tak powinna działać policja? - nie sądze. Czy powinniem złożyc jakąs skarge? W sumie pan sierzant nawet sie nie przedstawił. Czy powinnienm teraz chodzic po miescie i dzwonic na policje widzac ze zaparkowane samochody albo rodzinki w samochodem parkujace auta z właczonym silnikiem? :-? [/list]

'02 Seat Ibiza 1.9SDI 6k2 - ex
'94 MB W124 E300DT- ex
W poszukiwaniu swojej gwiazdy!

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Nie wiem sakd Twoje oburzenie - jak by Tobie ktos parkowal o 1ej w nocy pod domem z wlaczonym silnikiem (halas i smrod) przez pol godziny to tez bys sie wkurzyl.
Zdaje sie istneje przepis o wylaczeniu silnika jezli postoj trwa dluzej niz 2min (?).

W124 230E '87
Drink Beer!

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Stąd ze to lekka przesada, panowie nie uprzejmi, mogli załatwić sprawe chyba inaczej! A postoj pare minut( nie poł godziny) i zeby takie halo.

TReneR pisze:
Zdaje sie istneje przepis o wylaczeniu silnika jezli postoj trwa dluzej niz 2min (?).

Na ile to prawdziwa informacja? <br>Dodano po 1 minutach.:<br> A nastepna sprawa taka ze w Polsce praca policji nastawiona jest na kasowanie mandatów a nie "skuteczny porzadek"

'03 MB Sprinter 413CDI SprintShift

'00 Seat Leon 1M AHF - ex

'94 MB W124 E300DT- ex

postmistrz
Awatar użytkownika

E300TD pisze:
Zaczeło sie od 100zł za parkowanie po przeciwnym pasie ruchu. Zdawałem sobie sprawe ze jest taki przepis lecz patrzac na moje 19 tys miasteczko byłem zdziwniony ze takie cos egzekwują.

A od ilu tysięcy mieszkańców przepis ów należałoby egzekwować
? Swoją drogą przepis jest bardzo dobry, ale wszyscy na niego leją.

E300TD pisze:
Tłumaczac panom ze odwoze kolege i stoimy tutaj moze 5 min, ruszył na mnie ze mieli zgłoszenie ze jest hałas poprzez postój auta z silnikiem diesla. Pomyslałem wtedy: no tak ludzka złośliwość nie ma granic.

Może i złośliwość. A pomyśl, że jest druga w nocy, ty masz na 6:00 do pracy, a u ciebie na parterze się szyby trzęsą, bo dwóch melomanów prowadzi nocne dyskusje, a jednemu z nich szkoda gasić motor. Można mieć pretensje do gościa i dorabiać filozofię, że podpierdzielanie na policję jest złe, że to konfident, ubek i co tam jeszcze, ale na zachodzie Europy nikt nie pozwoli sobie na to, żeby na osiedlu walić z rury na postoju. Baaa, w korku silnik musisz wyłączyć. Czasem jest to zdrowy rozsądek, a czasem strach przed konsekwencjami.

Jeśli oprócz 200 zł czegoś tu jeszcze szkoda, to szkoda, że ludzie ze sobą nie rozmawiają, ale ciężko o to o 2:00 w nocy.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Masz pretensje do Policjantow - siedzieli sobie spokojnie na komisariacie, pwenie ogladali sobie jakis material pogladowy na TV az tu nagle musza jechac do jakiegos smiesznego zloszenia - kazdy by sie wkurzyl!!

W124 230E '87
Drink Beer!

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Sczerze mowiac czekałem na Twoją wypowiedz. Zgadzam sie z Toba jak najbardziej. Tylko przytaczajac liczbe mieszkanców chiałem uswiadomic wam ze za takie rzeczy mandatów tu sie nie stawia. Złość moja polega na tym ze to na mnie trafiło. I ok jezeli ma nas to przyblizyc do jakiegos ciagle poszukiwanego porzadku( cywilizowanej europy) . Lecz chyba bardziej zalezy to od swiadomosci ludzi a nie stawianych w ten sposób mandatów nie sadzisz??

Znam sytacje zza naszej zachodniej granicy gdzie za takie lekkie wystepki upowminano i to miało wieksza moc ze wzgledu na podejscie ludzi do tego tematu!

'94 MB W124 E300DT- ex

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

I dobrze, nie raz jak jestem u mojej kobiety w Żorach(mieszka na 4 bodaj pietrze z oknem w sypialni od parkingu) i co raz o takiej porze przyjedzie jakis mlotek i stoi pol godziny na wlaczonym silniku, a nocy to slychac cholernie :evil:

Ja jak przyjezdzam o takiej porze na jakies osiedle i przychodzi mi czekac to wylaczam silnik bo wiem jak glosny jest moj OM616...

Nie ma sie co dziwic, dziadek mo0ze zlosliwy, ale ja tez mam ochote czasem wywalic jakas cegle jak mnie ktos o takiej porze budzi...

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Tak patrzę na te odpowiedzi teraz i swoją drogą, to jakieś dziwne to forum. Zamiast wspierać kolegę, pisać, że HWDP i namawiać go, żeby ustalił który to balkon i wrzucił kolesiowi cegłę, to zjechali go jeszcze za złe parkowanie i niezgaszenie silinka. Jakoś mi tak głupio.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

To dobry pomysl. Tez musze zaczac dzwonic na gowniarstwo, ktore paleta sie pod blokiem po 22 zamiast spac.

Trzeba tez zrozumiec czlowieka. Sam wstaje przez piec dni o 6 i mam zajebista nadzieje, ze jak sie poloze o 22 to sie wyspie, nie bede mimowolnie sluchal jakze pieknego (powaznie) klekotania diesla lub mendzenia dwoch sow nocnych, ktore nie moga spac, a do roboty wstaja na 12.

Obecnie: FF '07 1.6 TDCi - też się kula ;)

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Xytras pisze:
stoi pol godziny na wlaczonym silniku

Dokłądnie, stałem tam 45 min a muzyka tak waliła ze w sumie to co sie dziwic!

'94 MB W124 E300DT- ex

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Spokojnie kolego, bo widze ze jak ktos ma odmienne zdanie od Twojego to juz problem i to spory.

Jesli stales te 5 minut to powiedzmy ze troszke dziadzio przesadzil, musial chyba czatowac na kogos takiego bo ja bym w ciagu 5 minut dupy z lozka nie ruszyl, chyba ze dluzej by klekotalo, chociaz nie jestem taki zlosliwy i nigdy za cos takiego nie dzwonilem na pałki.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Nikt nie ma problemu! W jakims sensie moglem sie spodziewac niektorych wypowiedzi, nawet tych złych. Ale sam wiesz ze 5 czy 7 min a pół godzinki to duza roznica w tym przypadku!

'94 MB W124 E300DT- ex

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Sie tak nie denerwuj bo Ci żyłka pęknie, zgadzam się przedmówcami, gdyby np. taki Xytras mi pod oknem swoim dzilem om616 pierdział to bym go pogonił widłami :P , zawsze mnie to wnerwiało jak ktoś mi nie dał spać, długo zazwyczaj nie sypiam ale kto mi podpadnie niech drży!!!

w123 230c 1978

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Poczekaj tylko a kiedys przez przypadek zdradzisz mi gdzie mieszkasz [zlosnik]

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

E300TD, możesz mieć żal do policmajstrów, że cię nie pouczyli, ale podkładając się zdajesz się na ich łaskę i zrobią z tobą co zechcą. Bo mieli zły dzień, bo żonę głowa boli trzeci dzień, bo ty masz E-klasę, a oni nie i tak dalej i tak dalej.

Nie mówię, że wyciąganie kasy z twojej kieszeni było najlepszym rozwiązaniem.

Ostatnio zmieniony pt cze 15, 2007 12:18 pm przez _me: how_, łącznie zmieniany 1 raz.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 4 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00