MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest wt sie 26, 2025 12:04 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
swój chłop
Awatar użytkownika

Mam małą proźbe muszę jutro jechac do Łodzi (w sprawie pracy)a jeszcze tam nie byłem mam proźbe do tubylców aby z grubsza opisali mi jak mam sie kierowac aby dojechac do Piotrkowskiej będę jechał autostradą nie wiem na jakiej ulicy się znajde przy wjeżdzaniu do miasta. Wiem ze Piotrkowska to baaardzo długa ulica więc jak na nia trafię to nr 74 znajde ale mam pytanie czy można do niej dojechac nie majac planu miasta
pozdrawiam Janusz

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Jak rozumiem z podpisu bedziesz jechac z Konina.
Najlepiej dojedz do Strykowa. Na rondzie po zjezdzie z autostrady kierunek Lodz (uwaga po wjezdzie na teren zabudowany po jakis 600-700 metrach miniesz po prawej pomaranczowa stacje benzynowa, potem jest lekko z gorki i za chwile pod gorke (jakies 500 metrow moze) na gorce jest przejscie dla pieszych z pomaranczowym sygnalizatorem lubia tam stac miski, potem za 500 metrow znow jest stacja Petrochemii, wjazd do lasu i za kolejnych 500 moze metrow zakret w lewo tez tam lubia stac)...jedziesz dalej i trafiasz na skrzyzowanie ze swiatlami (obok 50 metrow wczesniej jest Orlen). Od skrzyzowania zaczyna sie droga trzypasmowa. Trzymasz sie jej przez caly czas. Gdy zobaczysz sygnalizator swietlny i stacje Bliska trzymaj sie prawego pasa. Od tej stacji za 100-200 metrow masz swiatla tam wbijaj sie na prawy pas (bedziesz mial tu dwa sygnalizatory pod rzad pierwszy w z ulica Polnocna i koljeny z Pomorska) i jedz prosto ulica Uniwersytecka az dojedziesz do ulicy Narutowicza (ulica z tramwajami i mozliwosc tylko skretu w prawo lub lewo (skrety te rozdzielone duzym pasem zieleni). Po skrecie w ulice Narutowicza dojezdzasz do pierwszych swiatel i na nich w lewo w ulice Kilinskiego (bedzie miala 2 pasy). Ulica Kilinskiego mijasz pierwsze swiatla, za nimi moze sie zrobic maly korek (uwazaj tez na tramwaje). Na kolejnych swiatlach (ciasno jak cholera, po prawej szary budynek poczty) skrecasz w ulice Tuwima (ulica z kostki brukowej) i jedziesz prosto - mijasz jedne swiatla (Sienkiewicza), drugie (Piotrkowska) na trzecich skrecasz w prawo w Aleje Kosciuszki (z tramawjami na wydzielonym torowisku). Po skrecie w prawko za jakies 30-50 metrow masz drewniany domek i obok niego wjazd na parking strzezony (2zl godzina chyba). Wjezdzasz na parking i wychodzisz nim nie do ulicy ktora wjechales ale przez brame (miniesz sklep DINO). Idac podworkiem wyjdziesz na Piotrkowska w okolicach numeru 90. Numery beda malec w kierunku Polnocnym (czyli powyjsciu z bramy w lewo) a rosnac w prawo (w kierunku ulicy Tuwima). Twoj numer bedzie gdzies w okolicach Grand Hotelu chyba (czyli bardzo blisko).

Jak bedziesz wracac wyjezdzasz z Parkingu na Al. Kosciuszki i jesli bedziesz nia jechac non stop prosto (zmieni nazwe na Zachodnia/Zgierska) to dojedziesz do Zgierza a potem do Emilii, a tam masz wjazd na autostrade).

A jak chcesz kombinowac to bedziesz musial skrecic ze Zgierskiej w ulice Inflancka (albo Pojezierska (nigdy nie pamietam) - na swiatlach w prawo (w trzy pasmowke) na 6 swiatlach za Palacem Poznanskiego. I jak bedziesz sie trzymal tej drogi to dojedziesz do trasy na Strykow (swiatla z ktorych mozesz skrecic tylko w lewo lub w prawo).

Mam nadzieje ze sie przyda ;) [zlosnik]

Kiedyś:
Matiz z kratką - Twardy Zawodnik; MB W124 230TE Aut. - Baleron Forever; Ford Focus II 5d - Fantastic Sam Plastik

Dziś:
Ford Focus kombi III - cholerne 6 biegów!

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Zebda
z wypracowania dostajesz 5 [zlosnik]

bardzo dobrze opisales... mam nadzieje ze kolega Janus cos z tego skuma :lol: bo to niestety nie jest takie proste dla osoby ktora nawet w najmniejszym stopniu nie zna miasta.
moja rada - Janus druknij sobie wypracowanie + kup plan miasta, zawsze kiedys sie moze przydac!

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Brawo Zebda. Niezła nawigacja!
Ja bym jednak sugerował, jadąc już ul. Narutowicza, nie skręcać w Kilińskiego, tylko jechać prosto. Po prawej mijasz Filharmonię, po lewej budynek TV Łódź (jakby pałac kultury w miniaturze). Jest tam znak zakaz wjazdu w jakichś tam godzinach, ale to zupełnie martwy przepis -mieszkam dokładnie tam, to wiem. Zaraz za budynkiem TV, po lewej stronie trochę w głębi jest niebieski Zakład Energetyczny, a przed nim duży parking. Możesz tam zostawić auto, 50m przejść dalej wzdłuż Narutowicza, a potem skręcić w lewo w Piotrkowską.
Gdy będziesz wyjeżdżał to jedziesz dalej Narutowicza, przecinasz Piotrkowską, następnie skręcasz w prawo w Zachodnią i dalej jak napisał Zebda. Możesz też bez problemów wrócić tak jak przyjechałeś.
Chodzi mi o to, że wbijanie się w Kilińskiego o niewłaściwej porze dnia może oznaczać dodatkowe pół godziny.

zebda pisze:
ze Zgierskiej w ulice Inflancka (albo Pojezierska (nigdy nie pamietam)

Jadąc w Zgierską na północ, w lewo jest Pojezierska, w prawo Inflancka.

Szkoda, że jutro a nie np. pojutrze jedziesz bo mógłbym Ci zapewnić eskortę i zamknięty spokojny parking pod blokiem. Do środy nie ma mnie w Łodzi. :cry: Może jednak możesz kiedy indziej...?
Pozdrawiam

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Boulik pisze:
Brawo Zebda. Niezła nawigacja!
Ja bym jednak sugerował, jadąc już ul. Narutowicza, nie skręcać w Kilińskiego, tylko jechać prosto. Po prawej mijasz Filharmonię, po lewej budynek TV Łódź (jakby pałac kultury w miniaturze). Jest tam znak zakaz wjazdu w jakichś tam godzinach, ale to zupełnie martwy przepis -mieszkam dokładnie tam, to wiem. Zaraz za budynkiem TV, po lewej stronie trochę w głębi jest niebieski Zakład Energetyczny, a przed nim duży parking. Możesz tam zostawić auto, 50m przejść dalej wzdłuż Narutowicza, a potem skręcić w lewo w Piotrkowską.
Gdy będziesz wyjeżdżał to jedziesz dalej Narutowicza, przecinasz Piotrkowską, następnie skręcasz w prawo w Zachodnią i dalej jak napisał Zebda. Możesz też bez problemów wrócić tak jak przyjechałeś.
Chodzi mi o to, że wbijanie się w Kilińskiego o niewłaściwej porze dnia może oznaczać dodatkowe pół godziny.

zebda pisze:
ze Zgierskiej w ulice Inflancka (albo Pojezierska (nigdy nie pamietam)

Jadąc w Zgierską na północ, w lewo jest Pojezierska, w prawo Inflancka.

Szkoda, że jutro a nie np. pojutrze jedziesz bo mógłbym Ci zapewnić eskortę i zamknięty spokojny parking pod blokiem. Do środy nie ma mnie w Łodzi. :cry: Może jednak możesz kiedy indziej...?
Pozdrawiam

Wlasnie z powodu tego nakazu skretu we Wschodnia polecilem jazde do Tuwima.

A w prawo ze Zgierskiej skreca sie w Julianowska (dzis jechalem i sprawdzilem ;) [zlosnik] ) - ach my spece od nawigacji hehe..

Azamat - moze rzeczywiscie powinienem pisac punktami, ale pomyslalem o tym po wszystkim. Pozatym opisywalem charaktersytyczne rzeczy i ilosc swiatel czyli cos co moze przydac sie w nawigowaniu (jak panowie na CB podawali mi takie rzeczy w W-wie to z pewna doza szczescia zawsze docieralem na miejsce).

Kiedyś:
Matiz z kratką - Twardy Zawodnik; MB W124 230TE Aut. - Baleron Forever; Ford Focus II 5d - Fantastic Sam Plastik

Dziś:

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Boulik i Zebda dziekuję za wskazówki miejmy nadzieje ze prace dostane i nie zgine w Łodzi ;-)

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

No to albo Janus sie zagubil w Lodzi po naszych wskazowkach i wyjachac nie moze, albo dostal prace i ja opija ;) [zlosnik]

Kiedyś:

Dziś:

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

hehe trafiłem bez problemów musze przyznac ze ludzie z Łodzi są dość mili na pewno milsi niz w Poznaniu ;-) a co do pracy to sie okaze

jeszcze raz dzieki za pomoc

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00