Worek pisze:
Focus ma jedna wade - "nie kazda morda pasuje do forda"
hehe..moja jak widac jakos sie układa. Własnie wróciłem z warsztatu/serwisu Forda . Mam 160 000km na silniku 1.6. Wymieniam tylko olej i filtry i nie wiem co to auto. Nie było robione nic poza eksploatacją. (!) Dzisiaj przeglądnąłem przy okazji kompleksowo całą zawiechę bo z lewego przodu coś stukało. Poleciała końcówka drążka kierowniczego. Oryginał plus wymiana jakies 80PLN.
![[zlosnikz]](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Tylna zawiecha nie do zamordowania. Wymaiana oleju co 20kkm, wymiana świec co 60kkm.
W trasie ponizej 6l z załączoną klimą. Jadąc emerycko czyli nie wyprzedzając w sznurze aut w tempie ~90km/h schodzi do 5,7l/100km.
Silnik cichutki, skrzynia bez zarzutu, dosyć często przepalają się żarówki.
Z wad - korozja. Na krawędziach blach podwozia i otworach technologicznych widać jusz gdzieniegdzie rude.
![[szalone]](./images/smilies/szalone.gif)
Autko z (2003 roku!).
IMHO spełnia z nadwyżką wymogi - bezawaryjny i tani w eksploatacji. I chociaż aut lepszych i bardziej prestiżowych w kategoriach bezwzglednych jest bez liku to właśnie dlatego na codzień nim powożę.

<br>
Dodano po 2 minutach.:<br>
(me: how) pisze:
Opowiedział dzięcioł sowie, co psuło się, a co się nie psuło... Umrę, a nie zrozumiem, jaki jest sens porównywania wszystkiego co sie rusza i kosztuje do 40 tys na podstawie relacji znajomych, kolegów, szwagrów i teściów, przekazywanych najczęściej na rodzinnych imprezach, na których ziewając z nudów w szóstej godzinie
Mnie pod to nie podpinaj. Własnym portfelem przerabiam to co piszę tutaj. heh..no właśnie.... przy jakim przbiegu w Focusie powinienem wymienić palec, kable i kopułkie?
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)