MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz sie 17, 2025 5:22 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Pierwszy, czekam na objawienie [zlosnik]

Ja juz myslalem ze oddales te C na złom [cool]

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

po prostu musialem od niego odpoczą .. przede wszystkim finansowo .., znudzilo mi sie eksperymentowanie z fachowcami wiec dałem auto w sprawdzone ręce .. (fotki są juz na poprzedniej stronie)

W107 560sl
W108 280se 3.5 Rote Sau

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Zaczynam rozumieć dlaczego QPety na allegro.pl dla miłościwie nam kupujących bywają w kosmicznych cenach powyżej 12.000 zł i wcale nie są to jakieś czegotoniemające egzemplarze.

Tylko, że nie każdy ma szansę na konstruktywną krytykę i pranie mózgu w wykonaniu wojz'a [zlosnik] oraz siłę, żeby oddać go do /8landu na remont remontu. [ok]

Moje ulubione sformułowanie: do poprawek blacharskich - w twoim przypadku erio, jak nigdy jest wybitnie uzasadnione. :lol:

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Szkoda tylko ze tak daleko od /8 landu mieszkam, wiem jedno jak kiedys bedzie wiecej kasy to tam auto wyladuje na spawanko.

Wyglada calosc ciekawie, chociaz pewnie gdyby byly zdjecia golej blachy po cynie to moznaby cos wiecej powiedziec [zlosnik]

Nie mniej jednak, pewnie bedzie z tego solidna bryczka ;)

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

mehow .. powiem ci tak .. masz 200% racji .. jakbym sie 2gi raz mial zabierac za porządny remont, to niech ktos mnie obuchem przez głowe walnie ..

taniej kupic porządną sztukę fabryczną i nieruszaną niz porzadnie zrobic ..
jako ze moj kompromis (bo przy ograniczonym budzecie zawsze jest to kompromis) w tanio a porzadnie jest zdecydowanie blizej porządnie .. tanio to nie wyjdzie ... [zlosnik]

najważnie ze se z tym pogodzilem i ciesze z każdego postępu .. (chociaż ukratkiem dalej liczę kasę, i jeszcze sie nie załamałem )

Ale z drugiej strony jakbym nie kupil tej sztuki za niecałe 3000 zł i po trochu nie odkladal, to na pewno 15.000 zł bym na auto marzen nie zdołął odłożyc .. a tak ... jest fajne autko i hobby ;)

PS. Moje auto nigdy nie było do poprawek blacharkich (no moze na etapie miedzy blacharzami) .. pragnę zauważy że w tytule jest remont;)

Xytras, fotki po cynie są na osp.net.pl

W107 560sl
W108 280se 3.5 Rote Sau

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

erio pisze:
mehow .. powiem ci tak .. masz 200% racji .. jakbym sie 2gi raz mial zabierac za porządny remont, to niech ktos mnie obuchem przez głowe walnie ..

Czy każdy dochodzi do tego samego wniosku ;-D Acha, zmartwie cie, zacznij sie juz przyzwyczajac do stwaienia czoła faktowi że nie wyjdzie nawet w przybliżeniu tak jak nie ruszany orginał ;-) Ale jak to napisales, to jest hobby a nie interesy wiec o czym ta dyskusja ;-)

GMail: anwojcik (at) gmail.com

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

erio pisze:

to wez ten obuch jakis dluzszy zeby i mnie trafilo.... :P
hehe ale juz masz blizej jak dalej :) widok auta w podkladzie zawsze jest fajny i dajacy nadzieje ze moze nie bedzie tak zle i cos z tego wyjdzie :P ...no chyba ze po wszystkim padnie Ci silnik :P to wtedy tylko sie powiesic :P
czakamy na malowanie :) :P

ex 126 280se Kijek
ex 115 220d

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

and6412 pisze:
(...)zacznij sie juz przyzwyczajac do stwaienia czoła faktowi że nie wyjdzie nawet w przybliżeniu tak jak nie ruszany orginał ;-) Ale jak to napisales, to jest hobby a nie interesy wiec o czym ta dyskusja ;-)

Gdyby to było auto na sprzedaż, to wolałbym odwalić taką manianę, niż ją codziennie oglądać. :lol:

erio pisze:
PS. Moje auto nigdy nie było do poprawek blacharkich (no moze na etapie miedzy blacharzami) .. pragnę zauważy że w tytule jest remont;)

Właśnie to miałem na myśli: poprawiałeś po blacharzu, który zrobił jak umiał albo jak mu się wydawało, że powinno być zrobione. [oczko]

Od jakiegoś czasu wyznaję zasadę, że jak można, to nie trzeba, ale rozumiem, że ktoś może lubić przeprowadzać pełny reset nawet 123. Ważne, że zrobiłeś krok do tyłu, żeby zrobić trzy większe do przodu.

Ja niestety albo i stety schowałem ambicje w kieszeń i w trakcie zaawansowanego remontu wystrzeliłem moją Lokomotywę w kosmos. Za cenę, za którą ją sprzedałem kupiłbym egzemplarz z pierwszym lakierem, nierezany, niespawany, na pewno miejscowo skorodowany, ale rozsądnie i jeszcze wybrałbym sobie kolor. Oczywiście czysto hipotetycznie, bo robota i pieniądze te same, a na końcu wychodzi nie-Mercedes.

BTW: Aktualna cena auta pokazuje sposób podejścia do tematu jeszcze niemałej części ludności, polegająca na głębokiej wierze w to, że przyjedzie Niemiec z Nemiec, dostanie ślinotoku na widok tak przecież rzadki i otworzy bez zastanowienia gruby portfel z eurami :

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2646328

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Najgorszy to jest ten brak czasu.... no i przez to przymus polegania na różnego rodzaju fachowcach, którzy już dawno zapomnieli o rzemiośle na korzyść masowego przerabiania plastików z przystanków autobusowych.

patrząc na Wasze zmagania z perspektywy rocznego posiadacza youngtimera, czuje do was respekt za to ile trudu i determinacji wkładacie w swoje projekty. A ze swojej strony dziękuje Bogu, że moje C jest blacharsko w stanie 4+ i moim zadaniem jest zapobieganie rudemu a nie jego leczenie.

tymczasem pozostaje mi kibicowanie....

;)

P.S. moze w przyszłym tygodniu uda mi sie dowieść do Ciebie ( EIRO! ) ten nieszczęsny zderzak.

Pozdrawiam

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

kruszyn pisze:
...no chyba ze po wszystkim padnie Ci silnik :P to wtedy tylko sie powiesic :P
czakamy na malowanie :) :P

dlatego kupilem sobei na zapas dawce .. srebnego 123 280e 280 w automacie .. przezorny zawsze ubezpieczony ;) szczegolnie po twoich przejsciach .. ale wyglada na to ze oba auta mają serducha ok ;)
(QP cisnienie koło 11)

Monter .. zabierz zderzak od Ixesa i jak bedziesz jechal Krakow Kielce to daj znac ...nie spieszy sie .. zderzak kupilem na dawce 123 280e ze szczecina .. moze jeszcze bedzie z niego samochód, ale zderzak tył ma zjedzony strasznie, wiec jak za 20 zł kupilem to obaczymy co kupilem ;)

W107 560sl
W108 280se 3.5 Rote Sau

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Autko wlasnie przywiozlem od lakiernika ... teraz będzie lakier "dojrzewał" i twardniał, a ja zajmę się przygotowywaniem detali .. za miesiac polerka, cho włąściwie nie jest konieczna. , ale chce miec spolerowane auto, zeby pozbyc sie minimalnych niedoskonałosci ... jutro postaram sie spasowac blachy i założyc drzwi .. będę informował o postępach .. ale za bardzo czasu nie ma m wiec mozliwe ze ostępy będą powolne ... ale będą ;) tym bardziej że juz wida efekty ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek <br>Dodano po 4 minutach.:<br> Właśnie zauważyłęm że rozkładanie auta zaczynałem równo rok temu (08 .06.2006) :))
Właśnie dostałem zastrzyk energii .. jutro zrobie porównywalne fotki :
przed i po ..

W107 560sl
W108 280se 3.5 Rote Sau

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

zacny temat.....

"litr benzyny wlej do żył żebys zły i twardy był"

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

No, no ładna sztuka...

Życzę jak najmniej niespodzianek w dalszej reaktywacji...

Ja w przyszłym tygodniu zabiorę się za wymianę dyferencjału - w końcu znalazłem zagubione części - podporę i simmeringi, które mój pracowity ojciec schował w dziwnym miejscu :-? A ja byłem załamany że 430 zł poszło na śmietnik.

tak jak było to zaplanowane dostarczyłem zderzak do kol. Croolik'a ( zmieścił się w bagazniku!) Czy juz masz go na miejscu???

Pzdr
Paweł

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

No no no. To teraz juz z górki ;-) A silnik masz juz gotowy, czy jeszcze przed tobą?

GMail: anwojcik (at) gmail.com

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Monter pisze:
tak jak było to zaplanowane dostarczyłem zderzak do kol. Croolik'a

O żesz karwa Monter... chyba żyjemy w rónoległych światach.. [totalszok]

[hehe]

Jaki zderzak, jaki bagażnik! O so chodzi...??? [zlosnik]

Erio 3-mam kciuki za powodzenie w dalszych pracach..i dawaj zdjęcia a nie gadaj. Czekamy. :P

Żonę mam w domu, kochankę w garażu.
----------------------------------------------------

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00