MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest wt sie 26, 2025 12:08 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
wiarus senior
Awatar użytkownika

Witam!
Czy któryś z Szanownych zna może jakiś porządny warsztat zajmujący się klimatyzacją, w Łodzi lub gdzieś w pobliżu. A może Piotrków, Bełchatów lub Częstochowa? Chodzi o klimę w beczce, dlatego potrzebny jest ktoś, kto troszkę się zaangażuje - taki bardziej magik niż serwis. ;) Żeby nie powiedział, że to się nie da, jak tylko mnie w bramie zobaczy (tak mnie potraktowali w Radomsku), no i żeby czynnik odpowiedni miał [oczko] No ogólnie wiadomo o co chodzi..
Z góry serdecznie dziękuję za wszelkie informacje.
Pozdrawiam i dobrej nocy życzę ;)
Bouli

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Łukasz, poszukaj na ulicy Opalowej w Łodzi- na Radogoszczu. Tam podobno jest bardzo dobry magik od klimatyzacji [ok]

Pozdrawiam.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

No proszę, jaka szybkość [oczko] Dzięki, poszukam!

PS. Odezwij się jak wrócisz, coś zorganizujemy. Ja wakacje docelowo spędzam w Radomsku, no ale przecież nie całe!
Pozdrawiam. <br>Dodano po 17 godzinach. 13 minutach.:<br> Byłem na Opałowej, ale to raczej poważny serwis, a nie magik. Z 10 mechaników, 15 samochodów, młyn straszliwy. Ale nie przeszkadzałoby mi to wcale, gdyby nie zaczynali rozmowy od 1000zł za przerobienie instalacji. No i trzeba się zapisać miesiąc wcześniej.
Czy ktoś zna jakiś inny jeszcze namiar?

Tytuł:
swój chłop

Mój kolega ze studiów prowadzi serwis klimatyzacji. Może coś pomoże, a na pewno doradzi.
U mnie szczęśliwie klimkę niemiaszki przerobiły na nowy czynnik więc skończyło się tylko na przeglądzie i napełnieniu :]
AKserwis się to nazywa czy jakoś tak, mieszczą sie w dawnym polmozbycie, na zbiegu ulic: Maratońska i Popiełuszki (Retkinia).
Jak będzie "młody" chłopak to powiedz, że Cię Damian przysłał, to może Cię jakoś lepiej potraktują ;), jego ojciec też mnie zna, ale pewno nie z imienia ;)

Możesz też podjechać na Starorudzką 12 "auto klima t&m". Oni nie mają starego czynnika, ale jakby co to podszykują klimkę i tylko Cię wyślą "gdzieś" na napełnienie. Mają świetnego spawacza, który przez wiele lat pracował na politechnice i spawa wszystko i wszystkimi metodami, także jakby była "chłodnica" klimy do naprawy to facet da radę ;)
Ja u nich robiłem kilka chłodnic (olejowe, intercooler), ale klimy nigdy... Mówiąc prawdę :)

Serwis klimki jest też na Obywatelskiej, w blokach na przeciwko salonu/serwisu volvo. Ale widzę, że tam głównie nówki sztuki auta podjeżdżają...

P.S. Chyba znam Twojego merca i brata. Jeździł nim jak miał nogę złamaną, zimą?? Czy mylę tematy? [zlosnik]

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Dzięki Junak za informacje. Może jutro jeszcze uda mi się gdzieś podjechać.

Junak pisze:
Chyba znam Twojego merca i brata. Jeździł nim jak miał nogę złamaną, zimą?? Czy mylę tematy?

Co prawda nie mam brata a już zwłaszcza ze złamaną nogą, ale mógłbyś trochę naświetlić temat? Bo kojarzy mi się jedna taka akcja... [zlosnik]

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

No i byłem we wszystkich tych miejscach :cry: W AK-Serwis pan przywitał mnie słowami "nie mamy o czym rozmawiać". Gdy spytałem o przerobienie, znaleźliśmy wspólny temat, ale nie na długo. Taka przyjemność to min. 800zł - itak taniej niż na Opałowej.

Na Starorudzkiej dowiedziałem się, że szkoda takiego auta, bo ładne i w ogóle ale oni mi nie pomogą niestety.

Na Obywatelskiej natomiast pan też mi nie pomoże, a gdy jego spytałem o przerobienie instalacji odpowiedział: "no można panie, można ale czy jest sens 4 tysiące w takiego starego grata ładować" [szalone]

Oj bieda w Łodzi, bieda... :(

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Potrzebujesz uzupełnić klimę, masz wyciek czy chcesz ją przerobić bo nie bardzo mogę się doczytać o co chodzi. Możliwe że jestem w stanie Ci pomóc tylko napisz dokładnie w czym tkwi problem.
Pozdrawiam.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Boulik pisze:
czy jest sens 4 tysiące w takiego starego grata ładować"

[hihi] [hihi] [hihi] [zlosnik]

Już widzę Twoją minę [zlosnik]

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Wojtek123 pisze:
Boulik pisze:
czy jest sens 4 tysiące w takiego starego grata ładować"

[hihi] [hihi] [hihi] [zlosnik]

Już widzę Twoją minę [zlosnik]

Ale, że 4, czy że grata? [zlosnik]

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

(me: how) pisze:
le, że 4, czy że grata?

I jedno i drugie. Mina była odpowiednia i niemożliwa do odtworzenia w normalnych warunkach.

Mirmur pisze:
Potrzebujesz uzupełnić klimę, masz wyciek czy chcesz ją przerobić bo nie bardzo mogę się doczytać o co chodzi.

Chodzi o to że kupiłem auto z niesprawną klimą. Do wymiany na pewno jest osuszacz, a czy coś jeszcze to nie wiem, pewnie coś się znajdzie. Z tym co wyżej, każdy warsztat sobie poradzi, tylko pozostaje kwestia że trzeba to później czymś napełnić i najlepiej, aby to zrobił ten sam człowiek, żeby później zganiania nie było.
Wolałbym instalacji nie przerabiać, bo mnie nie stać.

Napisz Mirmur jak mógłbyś mi pomóc.. [zlosnik]

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00