MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz sie 24, 2025 9:01 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł:
postmajtek

Numer GG: 4672659
Witam wszystkich. Mam następujące pytanie. Chce wyposażyć swojego slc w jakiś zestaw grający do 4500 zł (radio + głośniki ). Nie zależy mi na wyglądzie zestawu ( chciałbym aby był on niewidoczny ) lecz na jakości brzmienia ( nie mam tu na myśli tzw "lubu-dubu" itp.). Czy można kupić coś sensownego za te pieniądze?Czy najlepiej dokupywać głośniki osobno ( niskotonowe wysokotowe itp.) czy cale zestawy??
Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi. <br>Dodano po 5 godzinach. 52 minutach.:<br> pisząc "chciałbym aby był on niewidoczny * " miałem na myśli to iż radio ma jako tako "zgrywać sie" z wnętrzem. Chciałbym aby głośniki były niewidoczne.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Numer GG: 4094058
czesc
no za tą cene napewno coś kupisz :) a na jakim radiu ci zależy ?? co p[owinien mieć ?? chcesz inwestowac 2000zł w jakis kozackie radio z dvd ??
głośniczki to kupisz np jakies blaupunkty ... (polecam ;) ) tylko ciezko bedzie ci w tym nadwoziu zrobic tak zeby ich nie było widać ... bo z tego co wiem on nie ma zaduzo miejsca na pokaźne audio

Cadillac DeVille Lowrider
Chevy '64 Impala SS Lowrider
C123 280CE
S124 250D
Lincoln Town Car -ex
C124 300CE 24V -ex
W126 420SEL Cali. -ex
W123 240D '84 -ex
W123 200D -ex

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Ja mam z przodu założone 2 drożne Helixy o wymiarach fabrycznych a z tylu jednodrożne VDO. Wszystko sie pieknie zgrywa i w zupelosci jak dla mnie nieźle gra. Acha do tego cała instalacja radia i glosnikow byla kladziona od nowa. Jedyne co moze ci nie wystarczac to moze troche basu brakuje, ale zawsze mozna wlozyc jakiegos woofera pod siedzenie.

PS.
Oczywiscie mnei cala ta przyjemniosc wyszla wielokrotnie mniej. Nie liczac instalacji to chyba sie w 1000zł zmiescilem.

PS2.
Jak nie masz zamiaru ciac tapicerek ;/ (odradzam) to ciezko ci bedzie cos specjalnego tam wymyslic.

GMail: anwojcik (at) gmail.com

Tytuł:
postmajtek

No ja mam jeszcze czas do namysłu ponieważ narazie robiona jest u niego blacharka, a tapicerka itp będzie nowa kładziona, także myślę ze jak by coś już było kombinowane z zamieszczeniem głośników to tapicerkę "sie dostosuje" [zlosnikz] Też myślałem nad radiem z dvd itp. ale nie chce stracić "ducha auta", ale z kolei jak buszowałem po necie 8) to były tez takie z chowanym panelem lcd (czy coś takiego) w radiu, ale wątpliwości takie jak powyżej. Bardziej jak na samym radio to zależy mi na głośnikach. jak już pisałem nie zależy mi na budowanie niewiadomo czego w bagażniku itp. ale na fajnym brzmieniu. Ale ładne brzmienie zależy od radia i koło sie zamyka;]
Nie orientuje sie za bardzo jak to sie jje w montażu czyli jak to zamontować a co dopiero co kupić [zlosnikz] Na pewno jak już będę coś wybierał chciałbym aby ten zestaw był jednej marki czyli np cały pioneer itd.
A jakie ma być radio?? powiem jedno... NIE ZNAM SIE NA TYM [zlosnik] :oops: Znam tylko podstawowe informacje ale spore wrażenie zrobiło na mnie to http://www.alpine.de/typo3/index.php?id ... =7&tx_comp
co prawda nie wiem ile kosztuje ale dane ma całkiem "pokaźne" ;D
Zastanawiałem sie nad daniem auta do jakiejś firmy sie tym trudniącej ale nie wiem czy to by sie opłacało ( bo nie wiem ile kosztuje :lol: )

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Moja najszczersza opinia ;-) Zniszczysz auto i całkowicie stracisz cały klimat jesli potniesz tam cokolwiek. Juz pomijam fakt ze w SLC nei bardzo jest gdzie takie graty wkladac. W pulpit np. nie wsadzisz radza wiekszego niz DIN1 no chyba ze zrezygnujesz z ogrzewania ;)

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Nie masz w podpisie miasta z którego pochodzisz a szkoda ....
Ja zlecił bym to jakiejś profesjonalnej firmie CarAudio która ma doświadczenie z klasykami- do tego doświadczenie w nagłaśnianiu więc z pewnością zyskasz na kreacji dzwięku
Jakie są twoje priorytety w nagłośnieniu???
W mojej opinni takie auto jak zacna w107 potrzebuje dyskrecji , bez względu jak dobry sprzęt tam włożysz - tzn. tak żeby na pierwszy żut oka wszystko wyglądało seryjnie......
Skorzystaj z wyszykiwarki na forum ...kolega Czarek ma fajnie nagłośnioną w115 - łątwo ją również znaleźć w necie ....proszę: http://www.autohifi.pl/?art=/ah/200505/ ... talacje/12
I to jest właśnie sztuka nagłośnienia
Pozdrawiam

Miałem k...tyle aut co niektórzy w podpisie, na drugie popularność, na trzecie szacunek - teraz mam rower

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

A generalnie to podjedz do dobrej firmy ktora sie w tym specjalizuje i zapytaj co by ci zaproponowali. Nie godz sie na ciecie tapicerek. Powiedz ze calosc ma byc kompletnie niewidoczna. Jak sa dobrzy to cos wymysla.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

proponowałbym kupić coś w stylu retro. Przy Twoim budżecie to spokojnie.
A wzmacniacze i subwoofer można tak schować, że nikt nie zauważy dopóki nie usłyszy ( robione przez profesjonalistów).

Tytuł:
postmajtek

Właśnie od samego początku wychodziłem z założenia ze wszystko ma być niewidoczne. Nie chciale4m w ten sposób popsuć tego auta, ale chyba zgłoszę sie do jakiejś firmy która sie tym zajmuje.
Jakie sa moje priorytety w nagłosnieniu? hm... właśnie żeby można było dobrze posłuchać a nie pooglądać. [zlosnikz]
Poszukam w necie a nóż widelec sie coś trafi. Jak coś znajdę to wyśle;]
ap ropo co oznacza DIN1 ? :-?

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Numer GG: 60349017
Pabinak pisze:
ap ropo co oznacza DIN1 ? :-?

To standardowy rozmiar otworu na radio.
Kiedy radio jest w rozmiarze dwóch klasycznych odbiorników mamy wtedy 2 din.
To jak gwint w żarówce E-27 i E-14.

I tak na koniec pytanie z innej beczki, kolega Pabinak to czasem nie ten sławny Michał F.?

Tytuł:
postmajtek

Nie nie jestem żaden Michał F. i co złego to nie ja [zlosnikz]

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00