MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pn sie 25, 2025 9:46 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna
Autor Wiadomość
swój chłop

Witam! Słońce ostatnio mocno świeci i troche mi się w głowie gotuje już chyba, ale:
poszukuję karoserii od Golfa I może być na wąskiej lampie choć wskazana jest szeroka, wersja tylko 2 drzwiowa. Wersja najlepiej wyżej pojemnościowa... Karoseria ma być z papierami polskimi lub innego kraju UE, najlepiej gdyby był wyrejestrowany. Stan najlepiej jaknajlepszy [zlosnikz] rama nie powinna mieć dziur na podłużnicach itp. Drzwi, błotniki, klapy najlepiej też żeby były w znośnym stanie.
Nie potrzebuje: przedniego i tylnego zawieszenia, silnika z całym osprzętem, przekładni kierowniczej, jednym słowem spod maski może być wymiecione.
We wnętrzu może nie być siedzeń chyba że będą w dobrym stanie, wnętrze dobrze byłoby gdyby reszta plasticzków ni ebyła poniszczona.
Aha no i karoseria ma mieć lampy zderzaki itp, mogą być drobne braki ;)

Oprócz golfa I może też być vw derby z lat koniec 70/początek 80, kadett c -dwudrzwiowy sedan lub audi b1 - dwudrzwiowy sedan.

Wiem że tak to tylko w erze, ale może ktoś z was ma coś takiego lub gdzieś widział...

No to tyle :D
Pozdrawiam

Tytuł:
wiarus senior

pochwal się cóż to za projekt [zlosnik]
golf I V8 ??????

Tytuł:
swój chłop

hehe no V8, 4litrówke to montowałbym do bejcy E30 [zlosnik], mam taki plan aby najpierw doprowadzić karoserie do stanu używalności tzn kompleksowa blacharka (przez to szukam aut jeszcze przed blacharką), wzmocnienie ramy. Lakier jakiś... ;) To był punkt 1. :D
Punkt 2 to wszczepienie jakiegoś odpowiedniego silnika :D. Do golfa myślałem o VR6, g60 lub najprawdopodomniej diesla 1.9 TDi 110kM + ?? "czip"? Do derby to samo... Do kadetta silnik z calibry 16V lub nowszej generacji z astry GSI, A do audi to albo V6 2,6/2,8 albo 2.3 20V albo 2.2 turbo. Zawieszenie seryjne raczej nie strzymie przez to go nie potrzebuje ;) Z zewnątrz auto ma wyglądać "na klasyka" pomijając obniżone i poszerzone zawieszenie szerokie alu, bez spojlerów tjuningu optycznego itp. Najbardziej marzą mi się chromowane zderzaki, lusterka, listwy... Punkt 3. Wnętrze... SWAP klimy, coś z elektryki itp ;) Fotele z jakiegoś innego auta w skórze półkubełki ;)

Ale to plany i marzenia :D W końcu trzeba zacząć je realizować :D

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

NO NO widze ze cos fajnego sie kreci jak zaczniesz cos robic dawaj foty :)

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

wszystko fajnie, tylko CZEMU PRZEDNI NAPĘD????

Tytuł:
swój chłop

czmiel pisze:
CZEMU PRZEDNI NAPĘD?

Ten typ tak ma ;)
Na razie szukam budy ;) Już kilka "oryginalnych" lakierów zobaczyłem... Aż bałem się drzwi domknąć żeby szpachel nie odpadł...;)

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

stare kadetty miały napęd na tył, znajomy u mnie w mieście ma takiego, wsadził silnik od omegi 2,4 na pełnej szprycy, ale wymiata [zlosnik]

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

u mnie też
http://www.youtube.com/watch?v=R-6Nq7Gp1zs niejaki Nad100

Tytuł:
swój chłop

Cytuj:
http://www.youtube.com/watch?v=R-6Nq7Gp1zs

heh no do palenia w ten sposób gumy tego nie bede używał ;) Palenie gumy jakoś źle mi się kojarzy... jak pewien "dresik" kiedyś spalił swoją bejce... ;)
Kadet fajny ale wg mnie za mały silnik [zlosnik] no i coupe a nie dwudrzwiowy sedan :D

Ostatnio otrzymałem od wujka audi B2 z silnikiem 2.3 od coupe R5 (133kM) miało 7s do 100, wyglądało z zewnątrz troche padacznie... ale mina ludzi z BMW po tjuningu jak zostawali z techniawą na światłach jest bezcenna [zlosnik] [zlosnik] Auto sprzedaje teraz na części bo to za mało jak na moje potrzeby :D

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

GrześMoto pisze:
Do golfa myślałem o VR6, g60 lub najprawdopodomniej diesla 1.9 TDi 110kM + ?? "czip"?

Ja to bardziej widział bym tam silniczek 1,8T od audi TT :)
Bierz golfa MkI, miałem kiedyś 1,6D fajny wozik był:
http://vwzone.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=193

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

bede posiadal silnik 2,8v6-150km na sprzedaz z mojego espaca,wiec jakby kto potrzebowal....

"litr benzyny wlej do żył żebys zły i twardy był"

Tytuł:
swój chłop

Wrobello pisze:
Bierz golfa MkI, miałem kiedyś 1,6D fajny wozik był:
http://vwzone.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=193

Fajny ale nie w moim stajlu ;) Dla mnie: kolorek najlepiej czerwony lub czarny ew biały. (powienien być metalik z dużą ilością perły)... zderzaki na chromie, wąskie nie plastikowe ala tjuning, listwy masz czarne ja bym dawał chromy... Alu na jakichś parapetach...conajmniej 15 ;) bez folii na szybach ;) bez żadnych gti na grilu itp ;)

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

GrześMoto pisze:
Fajny ale nie w moim stajlu ;) Dla mnie: kolorek najlepiej czerwony lub czarny ew biały. (powienien być metalik z dużą ilością perły)... zderzaki na chromie, wąskie nie plastikowe ala tjuning, listwy masz czarne ja bym dawał chromy... Alu na jakichś parapetach...conajmniej 15 ;) bez folii na szybach ;) bez żadnych gti na grilu itp ;)

Tak trzymaj... Ja też miałem taki pomysł (może i nawet cały czas mam) na zrobienie takiego Golfa Mk I, wpadnij na www.cultstyle.pl jest tam kilka fajnych samochodzików ;).

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

GrześMoto, takiego już kupiłem, miałem go troche przerobić ale przesiadłem sie na W124 i golf poszedł do ludzi. W razie jak byś potrzebował mam gdzieś w garażu orginalne nakładni na nadkola od GTI, i powinny gdziś jeszcze być uszczelki z chromani na boczne szyby przód i tył :)

W124 260E '86 do sprzedania :)

W115 200D '75

Tytuł:
swój chłop

Wrobello pisze:
W razie jak byś potrzebował mam gdzieś w garażu orginalne nakładni na nadkola od GTI, i powinny gdziś jeszcze być uszczelki z chromani na boczne szyby przód i tył

Na razie jestem na etapie szukania karoserii ;) oglądałem już kilka egzemplarzy jednak wszystko za bardzo padaczne i mogłby mi kiedyś silnik odjechać od kabiny... Z drugiej strony nie chce też dużej kwoty inwestowac w samą karoserie (w przypadku kupowania całego auta) gdyż większość bede wywalał zmieniał itp... Nie chce auta po blacharce z 20kg szpachli na jednych drzwiach itp... szukam też na ebayu.de transport mam za free (jako drugie auto) jedynie ok 1500opłat (plus taki że nie musze Oc płacic itd ;) ).
No i chciałbym właśnie golfa albo derby bo jest dużo części do nich i wiele "rarytasów" ;) <br>Dodano po 1 minutach.:<br>
MajsterGarage pisze:
Tak trzymaj...

Liczyłem że inaczej ludzie odbiorą mój pomysł na tym forum [zlosnik] Ale widze że jest ok [zlosnik]

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00