na początek to mój campol
http://mackuz.bolinko.org/is/img5/11784 ... CF1572.jpg
a teraz odpowiedź
1. ładna sztuka, szkoda że nie po lifcie( a chyba lift był właśnie w '96 ale nie jestem pewien), jeżeli rzeczywiście ma ABS to już chyba cały wypas w tym aucie
![[zlosnikz]](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
ale coś podejrzewam że ten ABS jest tak samo jak alufelgi - widać przecież że auto jest na stalkach, i nie wiadomo jak przebieg ale jak są kwity na te kilometry to jeszcze dużo przed nim. silniczek bardzo dobry 2,5 turbo (raczej bez wspomnianego intercoolera), lakier raczej oryginał, chyba że były oklejane nalepki z tyłu na klapie ale to łatwo sprawdzić przy ów nalepkach.
2. już na pierwszy rzut oka widać że malowany
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
i to z fantazją, przebieg j.w. - podejrzanie niski ( może też z fantazją cofany)
jak pojedziesz oglądać to:
1. przeżyjesz szok jak wysiądziesz z mercedesa i przejedziesz się campo

- po pierwszych 3 dniach podejrzewałem że ktoś amortyzatory zaspawał i zamiast resorów wstawił szynę.
2. ważniejsze niż 1. sprawdź ramę dokładnie nad tylnym mostem - w tym miejscu często się kończy ( moja jest już naprawiana-poprzedni właściciel naprawiał) i nie patrz, tylko weź młotek i popukaj bo polscy sprzedawcy lubią podobno naprawiać ramę na szpachel i bitex,
3. jedź gdzieś na szutry lub piaski załącz 4x4 (nie wolno jeździć 4x4 po czarnej szosie bo nie ma centralnego mechanizmu różnicowego), dołącz sprzęgiełka w piastach z przodu i szpula, nie może nic strzelać, pukać i wydawać podejrzanych odgłosów.
i to w sumie tyle, a najlepiej weź kogoś kto ma auto terenowe( patrol, pajero, LC) - nie mylić z bulwarowym typu honda CRV i inne RAV4