(me: how) pisze:
To może nie czekajmy na Mitu. Ale jeśli zechce się tu odezwać, bardzo się ucieszę, bo cenię sobie jego, jego wiedzę i poziom poruszanych tematów. Dyskusje z jego udziałem, które tak niewinnie się zaczynały, w większości przypadków były pasjonujące. Koniec laurki.
W sumie chodzilo mi bardziej o sposob prowadzenia dyskusji w wykonaniu
Mitu niz o jej wartosc merytoryczna.
Wracajac do koloru desek:
Otóż cały problem sprowadza się do tego, że 90% takich informacji pochodzi z obserwacji i organoleptyki egzemplarzy nierzadko zdrowo popieprzonych, co czyni całą sytuację jeszcze bardziej zawiłą i nikt nie da sobie ręki urżnąć, że jest tak i nie może być inaczej.
Możemy tylko dzielić się spostrzeżeniami i uzupełniać informacje. Więc uzupełniam: w **4 i 3. serii mam brązową deskę, ale już w 2. miałem ewidentnie czarną.
Dotad nie zajmowalem sie tym jakos specjalnie - mam auto z brazowa deska to napisalem co wiedzialem. Teraz temat sie rozwinal wiec nie chcialbym sie opierac na obserwacjach przyrody, tym bardziej, ze auta w tym wieku czesto sa po przejsciach. Postanowilem rozwiac wszelkie watpliwosci raz na zawsze za pomoca wiarygodnego zrodla (EPC) i teraz wiem wiecej to tez pisze

1. seria:

2. seria:

3. seria:

Kolor 9*** = czarny
Kolor 5*** = niebieski
Kolor 8*** = brazowy
Wynika stad jasno, ze, tak jak napisalem, w pierwszej serii byly tylko niebieskie i czarne deski, natomiast w drugiej i trzeciej czarne, niebieskie i brazowe. Te ostatnie, tak jak pisal
(me: how), wystepowaly zarowno z kodami tapicerki **4 jak i **5. Innymi slowy: u mnie,
(me: how)'a i
vitas'a wszystko gra, natomiast u ciebie
bary123ce mozliwe sa dwie wersje wydazen: albo masz auto z pierwszej serii
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
albo, wbrew temu co uparcie twierdzisz, ktos jednak juz majstrowal przy desce.
bary123ce pisze:
Na pewno nie jest taka jak na zdjęciu vitas'a tylko ciemniejsza (...)
Wez pod uwage, ze
vitas trzasnal fotke lampa bylskowa z bliskiej odleglosci co mocno rozjasnilo efekt.
PS: brąz pięknie wyłazi w słońcu.
bary123ce, przyjzyj sie jeszcze raz w mocnym swietle slonecznym - moze cie jednak oswieci

Oj, czuję, że na zlocie wieczorami będzie bardzo fajnie.
Tez mam takie wrazenie