MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz sie 24, 2025 1:07 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Numer GG: 3939571
kielbik pisze:
Musisz bardziej uwazac na takie kategoryczne stwierdzenia bo jednak wszystko wskazuje na to, ze deske masz jedak wymieniana... (chyba, ze obie twoje dechy sa brazowe i nie masz zadnej czarnej zeby porownac )

Na pewno nie jest taka jak na zdjęciu vitas'a tylko ciemniejsza i bankowo nie była wymieniana.

W124 220E '93
S124 280TE '92
W140 500SE '94

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Numer GG: 578747
(me: how) pisze:
To może nie czekajmy na Mitu. Ale jeśli zechce się tu odezwać, bardzo się ucieszę, bo cenię sobie jego, jego wiedzę i poziom poruszanych tematów. Dyskusje z jego udziałem, które tak niewinnie się zaczynały, w większości przypadków były pasjonujące. Koniec laurki.
W sumie chodzilo mi bardziej o sposob prowadzenia dyskusji w wykonaniu Mitu niz o jej wartosc merytoryczna.

Wracajac do koloru desek:
Otóż cały problem sprowadza się do tego, że 90% takich informacji pochodzi z obserwacji i organoleptyki egzemplarzy nierzadko zdrowo popieprzonych, co czyni całą sytuację jeszcze bardziej zawiłą i nikt nie da sobie ręki urżnąć, że jest tak i nie może być inaczej.

Możemy tylko dzielić się spostrzeżeniami i uzupełniać informacje. Więc uzupełniam: w **4 i 3. serii mam brązową deskę, ale już w 2. miałem ewidentnie czarną.
Dotad nie zajmowalem sie tym jakos specjalnie - mam auto z brazowa deska to napisalem co wiedzialem. Teraz temat sie rozwinal wiec nie chcialbym sie opierac na obserwacjach przyrody, tym bardziej, ze auta w tym wieku czesto sa po przejsciach. Postanowilem rozwiac wszelkie watpliwosci raz na zawsze za pomoca wiarygodnego zrodla (EPC) i teraz wiem wiecej to tez pisze :)

1. seria:
Obrazek

2. seria:
Obrazek

3. seria:
Obrazek

Kolor 9*** = czarny
Kolor 5*** = niebieski
Kolor 8*** = brazowy

Wynika stad jasno, ze, tak jak napisalem, w pierwszej serii byly tylko niebieskie i czarne deski, natomiast w drugiej i trzeciej czarne, niebieskie i brazowe. Te ostatnie, tak jak pisal (me: how), wystepowaly zarowno z kodami tapicerki **4 jak i **5. Innymi slowy: u mnie, (me: how)'a i vitas'a wszystko gra, natomiast u ciebie bary123ce mozliwe sa dwie wersje wydazen: albo masz auto z pierwszej serii [zlosnik] albo, wbrew temu co uparcie twierdzisz, ktos jednak juz majstrowal przy desce.
bary123ce pisze:
Na pewno nie jest taka jak na zdjęciu vitas'a tylko ciemniejsza (...)
Wez pod uwage, ze vitas trzasnal fotke lampa bylskowa z bliskiej odleglosci co mocno rozjasnilo efekt.
PS: brąz pięknie wyłazi w słońcu.
bary123ce, przyjzyj sie jeszcze raz w mocnym swietle slonecznym - moze cie jednak oswieci :)

Oj, czuję, że na zlocie wieczorami będzie bardzo fajnie. [ok] [oczko]
Tez mam takie wrazenie :)

'71 250 CE, angol

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Numer GG: 3939571
kielbik pisze:
bary123ce, przyjzyj sie jeszcze raz w mocnym swietle slonecznym - moze cie jednak oswieci

hehe no dobra, jutro znowu spróbuję [zlosnik]

W124 220E '93
S124 280TE '92
W140 500SE '94

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3

Strefa czasowa UTC+02:00